POKAT 2021 maakuntaohjelman valmistelu

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Häme-ohjelma on Kanta-Hämeen tulevaisuuden tekemisen strateginen ohjelma Häme-ohjelma sisältää maakuntasuunnitelman ja maakuntaohjelman. Strategiaosa.
Advertisements

’Vieläkö voi hakea’ - Pohjois-Savon liiton rahoitustilanne
Suomen koulutusjärjestelmä
Työ- ja elinkeinoministeriö Mari Anttikoski
MAKO TOIMEENPANOSUUNNITELMATYÖ JA TOIMINTAMALLI Tiina Harjunpää.
Kaupan kehittyminen ja tulevaisuus Pohjois-Savossa ELY –keskuksen näkökulmasta Minne menet, kauppa? Kuopio Ylijohtaja Kari Virranta
Matinkylän Huollon arvot Luotettava •Mitä se on? –MH Oy:n historia paikallisena toimijana –Asiakkaiden omistama ja johtama –Tunnettu ja avoin Yhteistyökykyinen.
Kaakkois-Suomen elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus Hankerahoituksen painopisteet Mihin hankerahoitusta saa? KAS ELY PP.
Elinvoiman edistäminen kunnan toiminnan keskiössä
Maaseutupoliittisen toimenpideohjelman valmistelu Työpaja Tampere.
Kunnat kilpailukykyisen ja sosiaalisesti oikeudenmukaisen Euroopan tekijöinä Kunnat ja maakunnat Euroopassa -seminaari Varatoimitusjohtaja Timo.
Kansainväliset EU-rahoitusohjelmat käyttöön Pohjois-Savon kunnissa (KARA)
M. Vanhasen II hallituksen ohjelma 4.3. Alueiden kehittäminen Aluepolitiikan painotukset ovat elinkeino- ja yritystoiminta, osaaminen ja työvoima, palvelut.
Rakennerahastokausi Mikä muuttuu vai muuttuuko mikään
Älykäs verkostomainen kaupunki Keski-Uudenmaan kaupungin visio.
MENESTYVÄ YRITYSTOIMINTA Etelä-Savon avaintoimialat toimivat kannattavasti ja ekotehokkaasti OSAAVA TYÖVOIMA JA HYVÄ INNOVAATIOYMPÄRISTÖ Koulutus ja tutkimus.
PERUSKALVOT.
POKAT 2010 Pohjois-Karjalan maakuntaohjelma Yritykset luovat tämän päivän työpaikat Teknologinen kehitys varmistaa huomisen työpaikat Koulutus.
Presidentti Tarja Halosen aikakausi KESKI-POHJANMAALLA.
Kansalaistoimijalähtöinen kehittäminen joensuun kaupunkialueilla kaupunginsihteeri Jari horttanainen
Rakennerahastokausi Itä-Suomen kehittämisstrategia Työpaikat Yrityskanta Työllisyysaste Työttömyysaste Arvonlisäys T&K-toiminta Vienti Koulutustaso.
Suomen uusi rakennerahasto-ohjelma sisältää molemmat rahastot (EAKR ja ESR) Toimintalinjat ovat: TL1 Pk-yritystoiminnan kilpailukyky (EAKR) TL2 Uusimman.
Timo Kietäväinen varatoimitusjohtaja
EAKR-seurantakomiteoiden kokoukset Etelä-Suomi ja Länsi-Suomi: Itä-Suomi ja Pohjois-Suomi: Aluekehitysjohtaja Kaisa-Leena Lintilä.
Itä-Suomen EAKR-SKOM NSPA – Pohjoisen harvaan asuttujen alueiden politiikkalinjaukset Satu Vehreävesa ohjelmapäällikkö, Pohjois-Savo.
Näkemyksiä ohjelmatoiminnasta uuteen rahoituskauteen siirryttäessä Paneelikeskustelun saatteeksi Aluekehitysjohtaja Riitta Koskinen, Etelä-Savon.
ETELÄ-POHJANMAAN PERUSPALVELUOHJELMA 2030
LÄNSI-SUOMI RAKENNE ja TUKIALUERAJAT EAKR-TOIMENPIDEOHJELMA LS EAKR MC Tampere.
ALUEELLINEN KILPAILUKYKY JA TYÖLLISYYS –TAVOITE ITÄ-SUOMEN EAKR-TOIMENPIDEOHJELMA
Ajankohtaisiltapäivä Uusi rakennerahastokausi Juha Pulliainen.
Alueellinen kilpailukyky ja työllisyys – tavoite Pohjois-Suomen toimenpideohjelma EAKR Terttu Väänänen Aluekehityspäällikkö Pohjois-Pohjanmaan.
Espoo haluaa kehittää osallisuutta Osallistuva Espoo -kehitysohjelma
Vaikuttavuutta yhteisellä tahtotilalla Uusimaa-ohjelman merkitys korkeakoululle KT Susanna Niinistö-Sivuranta vararehtori – opetus ja aluekehitys,
Itä- ja Pohjois-Suomen EU-toimisto Kari Aalto.
Hyvää kehittämistä Pohjois-Savossa 18. ja Aluekehitysjohtaja Satu Vehreävesa.
ERM- Ennakoidun rakennemuutoksen suunnitelma Satakunnassa Timo Vesiluoma
Miksi Pohjoismaiden innovaatioyhteistyötä? erikoistutkija Hannu Lipponen Kauppa- ja teollisuusministeriö Oulu
Tiina Harjunpää, Keski-Pohjanmaan liitto Alueelliset innovaatiot ja kokeilut Keski-Pohjanmaalla.
ABC – Askeleet nuorten tieto- ja neuvontapalvelun
Aluekehitys Uuden toimintamallin kuvaus
KUNTA UUDEN EDESSÄ - OSALLISUUTTA JA YHTEISÖLLISYYTTÄ
Joensuun kaupunkikonsernin toiminta-alueeT
Matkalla Meijän maakuntaan Maakuntavaltuusto
Maakuntaliiton toiminta
Maakuntauudistus Pohjois-Karjalassa
ALUEIDEN KÄYTÖN SUUNNITTELUJÄRJESTELMÄ
Kokkolan yliopistokeskus Chydenius
Sote-uudistus ja Porin kaupunki
Keski-Pohjanmaan maakuntasuunnitelma 2040 ja maakuntaohjelma
Keski-Pohjanmaan maakuntasuunnitelma 2040 ja maakuntaohjelma
Maakuntaohjelmatyö Keski-Pohjanmaalla
Maaseutuohjelman yritys- ja hanke-rahoitus Iltakoulu 7. 11
POKAT 2021 maakuntaohjelma
Kuntaliiton maaseutuverkostot ja maakuntauudistus
Matkalla Meijän maakuntaan
Hyvinvointijohtamisen rakenteet
AJANKOHTAISTA ELY-KESKUKSESTA
Etelä-Savon maakuntaliitto
Kestävää kasvua ja työtä Mitä ohjelmasta rahoitetaan?
Kestävää kasvua ja työtä – Suomen rakennerahasto-ohjelma
Rakennerahastot maakuntien strategioiden toteutuksessa Case Etelä-Savo
Matkalla Meijän maakuntaan valmistelun organisointi
Kestävää kasvua ja työtä – Suomen rakennerahasto-ohjelma
Elinkeinot murroksessa -pilotti Itä- ja Pohjois-Suomi ELMO
Soile Juuti, ohjelmapäällikkö
Kestävää kasvua ja työtä
Pohjois-Karjalan malli
EU-rahoitus kunnille ja maakunnille
Seurannassa olleet rahoituslähteet
Aluekehityssuunnittelija
Esityksen transkriptio:

POKAT 2021 maakuntaohjelman valmistelu Kehittämisjohtaja Eira Varis Maakuntavaltuusto 29.5.2017 www.pohjois-karjala.fi/pokat2021

Maakuntaohjelma ohjaa alueen kehittämistä Aluekehittäminen on laaja-alaista ja monitasoista toimintaa, joka perustuu eri toimijoiden yhteisiin tavoitteisiin ja vuorovaikutukseen. Se sisältää sekä laajan, yhteiskunnallisen päätöksenteon aluevaikutuksia arvioivan näkökulman, että erityisesti aluekehittämiseen suunnatut toimet ja resurssien käytön. Maakuntaohjelma on lakisääteinen aluekehitysohjelma, joka on huomioitava viranomaistoiminnassa. Maakuntaohjelma laaditaan neljäksi vuodeksi. POKAT 2021 maakuntaohjelman tavoitevuodet ovat 2018–2021. Maakuntaohjelman laadinta on avoin ja vuorovaikutteinen prosessi, johon maakunnan asukkaat sekä eri viranomaisten, elinkeinoelämän, asiantuntijoiden, tiedeyhteisöjen, kansalaisjärjestöjen ja muiden toimijoiden edustajat tuovat omat näkemyksensä. Maakunta- ja sote-uudistus muuttaa laajasti hallintoa ja toimintatapoja. Uudet maakunnat vastaavat jatkossa myös aluekehittämistehtävistä. POKAT 2021 valmistellaan muutostilanteessa. Maakuntaohjelmassa linjataan, mitä valtakunnallisen alueiden kehittämisen päätöksen tavoitteet tarkoittavat Pohjois-Karjalassa.

Maakunnan suunnittelujärjestelmä Maakuntastrategia (valm.2019) Maakuntakaava 2040 (valm.2019) Maakuntaohjelman toimeenpanosuunnitelma 1-2 v POKAT 2021 (valm.2017) Vaikuttamisen kärjet - edunvalvonta

POKAT 2017 toteuma nyt, EU-rahoitteiset hankkeet 214 kehittämis-hanketta 80 milj.€ kokonais-rahoitus 42 % rahoituksesta tukee ÄES* valintoja 7 rahoitus-ohjelmaa*, joista 4 kv-rahoitusta 126 yritys-hanketta kokonais-rahoitus (EAKR, ESR) 21,7 milj.€ * 7 rahoitusohjelmaa = EAKR, ESR, Maaseuturahasto, Horizon 2020, Pohjoinen Periferia ja Arktinen, Interreg Itämeren alue, Interreg Europe * ÄES = Älykkään erikoistumisen strategia POKAT 2017, tilanne 19.5.2017

Rahoitusmäärä painopisteittäin, EU-rahoitteiset kehittämishankkeet Metsä-energia-tuotanto 14.2 milj.€ Teknologia-teollisuus 6.9 milj.€ Hyvinvointi 5.1 milj.€ Koulutus ja tutkimus 3.7 milj.€ LUVUT LASKETTU PAINOTETULLA RAHOITUKSELLA eli summa on saatu jakamalla yksittäisen hankkeen budjetti kaikkien niiden painopisteiden kesken joita se toteuttaa. POKAT 2017, tilanne 19.5.2017

POKAT 2021 painopisteet Elinvoimaa alueiden verkostoitumi-sesta – Elinkeinoelä- män kilpailykyky Koulutus ja osaaminen Saavutettavuus, liikenneväylät ja yhteydet Uudistumisella kasvua – Monipuolinen, kestävä ja työllistävä elinkeinorakenne Elinvoimaa alueiden verkostoitumi-sesta – Kilpailukykyinen ja vetovoimainen toimintaympäristö Hyvinvointia kumppanuuksilla – Sujuva arki Hyvinvointi ja osallisuus Älykkään erikoistumisen valinnat Kaupunki- ja maaseutu- kehittämisen erityispiirteet Kulttuuri ja identiteetti Asuin- ja elinympäristö Resurssiviisaus Kansalliset ja kansainväliset verkostot Turvallisuus