Syksyn 2017 kirjoituksissa huomioitavia seikkoja

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
ILMOITTAUTUMINEN Ilmoittautuminen kevään 2009 kirjoituksiin viimeistään pe henkilökohtaisesti lukion kansliassa
Advertisements

YLIOPPILAS KEVÄT 2015 LUKION KURSSIT YLIOPPILASKIRJOITUKSET
KEVÄÄN 2011 YO- KOKEET Lisätietoja Ylioppilastutkintolautakunnan sivuilta www. ylioppilastutkinto.fi.
Ylioppilaskirjoitukset
YO-ILMOITTAUTUMISOHJE 2014 SYKSY. Täytä kuulakärkikynällä Huom! Jos erityisjärjestelyitä, lukitodistuksia, lääkärinlausuntoja on käytössä, nämä asiat.
LUKION 2. VUOSITASO TIISTAI 4.3. RO-TUOKIO/AUDITORIO
YO-TUTKINTO TUTKINNON RAKENNE
Ylioppilaskirjoitukset
VANHEMPAINILTA ABIEN.
ABI-INFO Lyseon lukion ylioppilaskirjoitusten toimeenpano syksyllä 2014.
Tervetuloa!.
Ylioppilastutkinto Äidinkieli/ Vieras kieli Reaalikoe
Yleiset ohjeet ja info yo-kirjoituksia varten
YO-info K2015.
Abien vanhempainilta Tervetuloa!.
Suonenjoen lukio1 YLIOPPILASTUTKINTO Kokelas on itse vastuussa siitä, että on selvillä yo-tutkintoon liittyvistä määräyksistä ja yo-kokeiden suoritusohjeista.
Syksyn 2015 kirjoituksissa huomioitavaa Koepäivät www
2. vu0sikurssin opiskelijoiden vanhempainilta
YLIOPPILASTUTKINTO.
Ylioppilastutkinnon rakenne  Tutkintoon on sisällyttävä vähintään neljä koetta, joista äidinkielen koe on kaikille pakollinen.  Kolme muuta pakollista.
Ylioppilaskirjoitukset Syksy Kirjoitusaineet Pakol.äidinkieli + 3  suomi (A- tai B-taso)  englanti (A- tai C-taso)  (1) reaalikoe  matematiikka.
2. Vuosikurssi 2. vuosikurssin vanhemmille
YLIOPPILASTUTKINTO Ounasvaaran lukio TUTKINNON RAKENNE PAKOLLISET KOKEET Äidinkieli + 3 omaa valintaa TARKKA HARKINTA  Toinen kotimainen kieli*
YLIOPPILASTUTKINTO Ounasvaaran lukio TUTKINNON RAKENNE PAKOLLISET KOKEET Äidinkieli + 3 omaa valintaa  Toinen kotimainen kieli*  Yksi vieras.
Ylioppilastutkin to. YO-kokeiden rakenne: PAKOLLISET AINEET (4 kpl) KAIKILLE PAKOLLINEN: Äidinkielen koe tai Suomi toisena kielenä KOLME PAKOLLISTA SEURAAVISTA.
Ohjeita ykkösille yo suunnitelmia varten Hanna Närhi 2013.
2012-ryhmien vanhempainilta TERVETULOA!.
 Voit hajauttaa tutkinnon pakolliset kokeet kolmeen peräkkäiseen kertaan (esim. kevät 2015, syksy 2015, kevät 2016)  Ilmoittautuminen on sitova, syksyn.
VANHEMPAINILTA ILLAN OHJELMA vanhempainyhdistyksen puheenvuoro ylioppilastutkinnon rakenne ja ylioppilaskokeen käytännön järjestelyt koulun.
Kakkoset lähtökuntoon! Kurssimääriä ja YO-aikatauluja.
YO-TUTKINTO  Kokelas on itse vastuussa siitä, että on selvillä yo-tutkintoon liittyvistä määräyksistä ja yo-kokeiden suoritusohjeista ja noudattaa niitä.
HUOLTAJAILTA. TUTKINNON SUORITTAMINEN Tutkinnon voi hajauttaa kolmeen perättäiseen kertaan Osallistumisoikeus kirjoituksiin  kirjoitettavan aineen pakolliset.
ABIEN VANHEMPAINILTA. YO-TUTKINTO Kaikille pakollinen Äidinkieli Toinen kotimainen Vieras kieli Matema- tiikka Reaali- aine Toinen kotimainen Vähintään.
YLIOPPILASTUTKINTO. YLIOPPILASTUTKINNON RAKENNE PAKOLLISET AINEET (4 KPL) * VÄHINTÄÄN YKSI A-TASON AINE! Äidinkieli tai S2 (kaikille pakollinen) Lisäksi.
YO-info K2016. Kevään 2016 koepäivät Kuullunymmärtämiskokeet ma vieras kieli, pitkä oppimäärä englanti 8.30, paikalla oltava 8.00 saksa paikalla.
Tutkinto alkaa ja päättyy Alkaa ensimmäisestä osallistumiskerrasta ◦Jos aloittaa syksyllä 2016 jollain aineella,… …pitää pakolliset kirjoittaa viimeistään.
Abien vanhempainilta Tervetuloa!. Lukuvuoden tapahtumia/abit Syksyn yo-kokeet – jakson koeviikko – Syysloma.
YLIOPPILASTUTKINTO Lukiolaki (766/2004, 18, 18a ja 18b §) Laki ylioppilastutkinnon järjestämisestä (672/2005) Asetus ylioppilastutkinnosta (915/2005) YLEISTÄ.
Toinen kotimainen kieli Tutkintoon voit liittää ylimääräisiä kokeita:
Ylioppilastutkinto Ylioppilastutkintotodistukseen vaaditaan yo-kirjoitusten lisäksi lukion päättötodistus tai ammatillisen tutkinnon todistus.
AINEVALINTAINFO 1. ja 2. VUOSIKURSSI
Ohjeita valintaa varten
Tutkinto alkaa ja päättyy
Abien YO-INFO Viherlaakson lukio 2016.
YO-TUTKINTO Kokelas on itse vastuussa siitä, että on selvillä yo-tutkintoon liittyvistä määräyksistä ja yo-kokeiden suoritusohjeista ja noudattaa niitä.
Ilmoittautuminen syksyn 2016 kirjoituksiin, info
VANHEMPAINILTA ABIEN.
YLIOPPILASTUTKINTO.
YLIOPPILASTUTKINTO Kokelas on itse vastuussa siitä, että on selvillä yo-tutkintoon liittyvistä määräyksistä ja yo-kokeiden suoritusohjeista ja noudattaa.
YLIOPPILASTUTKINTO Kokelas on itse vastuussa siitä, että on selvillä yo-tutkintoon liittyvistä määräyksistä ja yo-kokeiden suoritusohjeista ja noudattaa.
YO-TUTKINTO Kokelas on itse vastuussa siitä, että on selvillä yo- tutkintoon liittyvistä määräyksistä ja yo-kokeiden suoritusohjeista ja noudattaa niitä.
3. oppitunti.
Ilmoittautuminen kevään 2017 kirjoituksiin, info
Toinen kotimainen kieli Tutkintoon voit liittää ylimääräisiä kokeita:
Vanhempainilta Tervetuloa!
Ylioppilaskirjoitukset ylioppilastutkinto
AINEVALINTAINFO 1. ja 2. VUOSIKURSSI
Ykkösten vanhempainilta
Ilmoittautuminen kevään 2018 kirjoituksiin, info
ABI-INFO Teklu, Tredu HATANPÄÄN LUKIO ∙ SAMMON KESKUSLUKIO ∙ TAMMERKOSKEN LUKIO ∙ TAMPEREEN KLASSILLINEN LUKIO TAMPEREEN LYSEON LUKIO ∙ TAMPEREEN.
YO- JA JATKO-OPINTOINFO HUOLTAJILLE
Kevään 2018 kirjoituksissa huomioitavia seikkoja
2. Luokan OPO1 osa 2.
Ylioppilastutkinnosta
Lämpimästi tervetuloa
Kevään 2019 kirjoituksissa huomioitavia seikkoja
OPO2 Jatko-opinnot ja työelämä- luennot
SYKSYN 2019 kirjoituksissa huomioitavia seikkoja
YO-TUTKINTO Kokelas on itse vastuussa siitä, että on selvillä yo-tutkintoon liittyvistä määräyksistä ja yo-kokeiden suoritusohjeista ja noudattaa niitä.
YO-info Syksy 2019.
Esityksen transkriptio:

Syksyn 2017 kirjoituksissa huomioitavia seikkoja

Tutkinnon aloittaminen ja päättäminen Alkaa ensimmäisestä osallistumiskerrasta (pakollinen tai ylimääräinen) Hajauttaa voi kolmelle peräkkäiselle kerralle. Jos aloittaa syksyllä 2018 jollain aineella,… …pitää pakolliset kirjoittaa viimeistään kolmannella perättäisellä kerralla eli syksyllä 2019. Valinta PAKOLLINEN/YLIMÄÄRÄINEN on sitova

Tutkinto sisältää Vähintään neljä ainetta = pakolliset aineet: Äidinkieli + 3 muuta seuraavista: Vieras kieli (yl. englanti) Toinen kotimainen (yl. ruotsi) Matematiikka Reaali Pakollisista aineista yhden täytyy olla pitkä! ENA, MAA, RUA Vain yksi reaaliaine voi olla pakollinen, joten jokainen kirjoittaa ruotsin tai matematiikan pakollisena tai molemmat  Tutkintoon on hyvä kuulua ylimääräisiä aineita. Äidinkielessä ja englannissa on kaksi koetta ja molempiin pitää osallistua (+ lyhyessä kielessä, jos on vielä paperikoe).

Milloin voi aineen kirjoittaa? Pakolliset kurssit pitää olla suoritettuna, ja syventävät varmistavat hyvää tulosta. Mm. kertauskurssi (soveltavat) on erittäin hyödyllinen.

Syksyn 2018 kirjoituksissa huomioitavaa Koepäivät https://www Kuullunymmärtämiskokeet   ma 11.9. Englanti ti 12.9. Vieras kieli, lyhyt oppimäärä (ei saksa tai ranska)

Kirjalliset kokeet klo 9-15 pe 15.9. äidinkieli, suomi ja ruotsi, tekstitaidon koe ma 18.9. Psykologia (s), historia (s), fysiikka, biologia, filosofia (s) Ke 20.9. vieras kieli, pitkä oppimäärä pe 22.9. Toinen kotimainen kieli, pitkä ja keskipitkä oppimäärä (s) ma 25.9. matematiikka, pitkä ja lyhyt oppimäärä ke 27.9. Äidinkieli, suomi ja ruotsi, esseekoe pe 29.9. Uskonto (s), et (s), yhteiskuntaoppi (s), kemia  maantiede (s), terveystieto (s) ma 2.10. vieras kieli, lyhyt oppimäärä

Ainereaalista vielä Ma 18.9. Psykologia (s), historia (s), fysiikka, biologia, filosofia (s) Pe 29.9. Uskonto (s), et (s), yhteiskuntaoppi (s), kemia  maantiede (s), terveystieto (s) Tietyt reaaliaineet kirjoitetaan aina samana päivänä, joten jos haluat kirjoittaa kaksi saman päivän reaaliainetta, joudut hajauttamaan ne eri kerroille, esim. syksylle 2017 ja keväälle 2018.

Riittääkö 4 ainetta tutkintoon? Saat kaikista hyväksytyistä aineista, myös ylimääräisistä, pisteitä, joilla voit korvata yhden pakollisen hylätyn kokeen ja päästä ylioppilaaksi > KOMPENSAATIO L=7 E=6 M=5 C=4 B=3 A=2 p i+ 12 i 14 i- 16 i= 18 p Mukaan lasketaan vain ne aineet, jotka olet kirjoittanut viimeistään samalla kertaa kuin viimeisen pakollisen aineesi.

Kokeiden uusiminen Voit uusia hyväksytyn kokeen kerran, milloin vaan. Hylätyn kokeen kaksi kertaa: Hylätyn ylimääräisen milloin vain, hylätyn pakollisen voit uusia ensi yritystä seuraavan kolmen kerran aikana (sy -17 ke - 18, sy -18, ke -19) Jos arvosana ei korotu, tutkinto vanhenee, mutta kompensaatio pysäyttää vanhenemisen :D Pitkän pakollisen voi uusia lyhyenä, jos tutkintoon kuuluu joku toinen pitkä oppimäärä MUISTA: Tutkintoa voi TÄYDENTÄÄ myöhemminkin!

Montako ainetta kakkosen keväällä tai kolmosen syksyllä? Yksi reaaliaine riittää usein hajauttajalle. Usein kolmosen syksyllä ruotsi + 1 reaali. Ei lukulomaa, vaan tiedossa kertausta kesälomalla: kaikki jo opiskeltu pitää kerrata Normaali koulu pyörii kirjoitusten aikaan > STRESSI!!!!!

Lukilausunnot ym. erityisjärjestelyt Anomus on oltava YTL:llä 23.4. mennessä. Painavasta syystä sitä voidaan täydentää elokuussa. Anomukseen vaaditaan useamman ihmisen lausunto (esim. erityisopettaja, aineenopettaja, joskus myös lääkäri). Siksi prosessi on laitettava alulle hyvissä ajoin.

Ilmoittaudu Viimeistään 17.5., jos aloitat nyt tutkinnon. Jo tutkinnon aloittaneet ilmoittautuvat tulosten selvittyä (18.5.), viimeistään 29.5. Kun olet ilmoittautunut wilman kautta kevään yo-aineeseesi, tulosta ilmoittautuminen paperille kaksipuolisena, allekirjoita se ja palauta henkilökohtaisesti kansliaan tai opolle. Ilmoittautuminen on sitova.

Sähköisen tutkinnon aikataulu https://www.ylioppilastutkinto.fi/images/sivuston _tiedostot/Sahkoinen_tutkinto/aikataulu.pdf Nyt on jo saksa, ranska, ruotsi ja suurin osa reaaliaineista.

Ylioppilastutkintoon osallistuakseen täytyy maksaa ylioppilastutkintomaksu. Huolehdi siitä ajoissa! Lue peda.netistä YTL:n kirje kokelaille!