Eurooppalainen kulttuuripiiri

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
1 Eurooppalainen kielitaidon arviointi- ja testausjärjestö
Advertisements

Euroopan unioni Viivi Similä 3A.
Eurooppalaiset kulttuurit
Vanhuuseläkeiät EU maissa sekä Islannissa, Norjassa ja Sveitsissä 2011
Ala-aste.  Ensinmäinen oppilas joka vastaa oikein saa yhden pisteen tai palkinnon.
Euroopan Unioni: Huippukokous Ministerineuvosto Komissio
Kansainvälinen yhteistyö.
Kielitaidon kehitys Euroopan Unionissa
Euroopan unionin kansalaisuus
Eurooppa maailman 2. pienin maanosa
Opiskelijavaihtoon tai työharjoitteluun Eurooppaan
1 TIETOJA HAKIJAMAISTA SAK STTK AKAVA SAK STTK AKAVA 2002 HAKIJAMAIDEN HINTATASO JA TULOTASO SUHTEESSA EU-MAIDEN KESKIMÄÄRÄISEEN VUONNA 1998/1999.
Euroopan Unionin historia
Eures-palvelut Lapin työ- ja elinkeinotoimistO
Tulisijat Tulikiven tulisijaliiketoimintaan kuuluu vuolukiven louhinta, tuotanto, suunnittelu, myynti ja markkinointi Tuotteita ovat vuolukiviset tulisijat:
Osaamisen ja sivistyksen parhaaksi eTwinning Yrjö Hyötyniemi Opetushallitus
Julkisen talouden sopeutus ja palkkaverotus
Euroopan ruutitynnyri
Eurooppalaisuus ja Euroopan idea:
Venäjä Viennin keskeinen panostusalue. Toiminnan painopiste jakelutien rakentaminen. Panostusalueet Pietari, Moskova, muut miljoonakaupungit. Kohderyhmänä:
-Suomen vanhin aluetoimisto Brysselissä -jatkuva toiminta perustamisesta - tunnettu aluetoimisto Brysselissä.
Kaakkois-aasia.
JYVÄSKYLÄN YLIOPISTO KANSAINVÄLINEN YHTEISTYÖ. JYVÄSKYLÄN YLIOPISTO Vaihdossa olleet opiskelijat vuonna 2013 (Eurooppa) 1 – 10 vaihto-opisk. 11 – 30.
Europarlamenttivaalit Oikeusministeriö Europarlamenttivaalit 2009 Tiedotustilaisuus
Maailman ja Suomen talouden kehitys
SUOMEN PANKKI | FINLANDS BANK | BANK OF FINLAND Talouden haasteet Johtokunnan varapuheenjohtaja Pentti Hakkarainen Suomen Pankki 1.
Hyvinvointivaltiomallit
” Kippis! Skål! Cheers! Jamas! Serefe! Cin cin!”.
Erasmus-sopimusten laatiminen Päivitetty
Eurokriisi Tomi ja Eva Eurokriisi. EMU Tarkoittaa jäsenmaiden talous- ja rahapolitiikan yhtenäistämistä Siihen kuuluu talous- ja rahapolitiikkojen koordinointi,
ETELÄ-EUROOPPA. Etelä-Euroopan valtiot Etelä-Euroopan valtioihin kuuluu 4 valtiota. Niistä suurin on Italia jossa on 58,1 miljoonaa asukasta ja sen pääkaupunki.
Mobility Tool+ Raportointikoulutus Erasmus+ yleissivistävän koulutuksen KA1 –hankkeille
EUROOPPALAISUUS JA EUROOPAN UNIONI YH 4 EU nykyään.
2. maailmansota KANSAINVÄLISET SUHTEET. 2. MAAILMANSOTA LIITTOUTUNEET Iso-Britannia (1939) Ranska (1939) Neuvostoliitto (1941) Yhdysvallat (1941) Kiina.
YHTEISKUNTAOPPIA EUROOPAN UNIONI. KOLME YHTEISÖÄ 1. Euroopan hiili- ja teräsyhteisö (1951) 2. Euroopan talousyhteisö (1957) 3. Euroopan atomienergiayhteisö.
Maailman ja Suomen talouden kehitys Suomea koskevia suhdanne-ennusteita *) Suomen Pankki, Euroopan komissio, OECD ja IMF raportoivat yhdenmukaistetun.
Yhteistyö laajenee 1951 Hiili- ja teräsyhteisö – Ranska, Länsi-Saksa, Benelux-maat, Italia 1957 Rooman sopimukset – Samat maat – EEC ja Euratom 1967 hallinnon.
Itä-Eurooppa. Alueen valtiot Itä-Eurooppa on iso Euroopan alue, johonka kuuluu Venäjä, Liettua, Viro, Latvia, Valko-Venäjä ja Ukraina. Mutta Itä-Euroopan.
Kansalaisten Eurooppa
4. Ylikansallisia ratkaisuja
Euroopan unioni (EU) 28 jäsenvaltiota yli 500 miljoonaa asukasta
EUROOPAN UNIONIN SYNTY JA LAAJENEMINEN
KPL 19 Afrikan rikkaudet jaetaan
Alueiden Eurooppa.
Suomi maailman kielten joukossa
Latinalaisamerikkalainen kulttuuri
20 Yritykset käyvät ulkomaankauppaa s
Afrikkalainen kulttuuri
Monikielinen kirjasto
KANSAINVÄLISET SUHTEET
10 Hitler saa sotansa s. 72–77.
KANSAINVÄLINEN YHTEISTYÖ
Kouluyhteistyötä Euroopassa
Kansainvälinen politiikka 1920-luvulla
Ensimmäisen maailmansodan seuraukset
MEP-PAIKKAJAKO MAITTAIN
10 EU-maan liput kuva-arvoituksena
Euroopan unioni.
Unkari Hungary.
Talouskasvu jakaantuu epäyhtenäisesti myös vuonna 2017
Tutustu intraan:  opiskelu opiskelijapalvelut
ICCS 2016: aihealue ICCS tutkimuksen aihealue: yhteiskunnan rakenteista ekologisuuteen ja moraaliin Opetussuunnitelman perusteiden mukaan tutkimuksen.
Maailman ja Suomen talouden kehitys
Suuri laajentuminen: idän ja lännen yhdistyminen
Ensimmäisen maailmansodan seuraukset
Euroopan parlamentti – kansalaisten ääni
ISLAMIN JA LÄNNEN KOHTAAMINEN
Go international! Vaihtoinfopäivä
Euroopan parlamentti ja lainsäädäntötyö EU:ssa
I MAAILMANSOTA Mitä sodassa tapahtui? -Vuonna 1917
Esityksen transkriptio:

Eurooppalainen kulttuuripiiri

Euroopan alue Eurooppa on maanosa, jota rajaavat Atlantin valtameri lännessä,Jäämeri pohjoisessa, Uralvuoret ja Uralj oki idässä, Kaspianmeri, Kaukasus vuoret ja Mustameri kaakossa sekä Välimeri etelässä. Pinta-alaltaan Eurooppa on noin 10 200 000 km². Euroopassa asuu yli 740 miljoonaa ihmistä, Euroopassa on 50 valtiota. Esimerkki valtioita: Suomi, Espanja, Saksa, Kreikka, Italia. Lisäksi on kiistanalaisia -ja epäitsenäisiä alueita. Esimerkiksi Etelä-Ossetia, Abhasia,Transnistria

Kasvillisuus ja lämpövyöhyke

Eurooppalaisen kulttuuripiirin yhteisiä piirteitä Länsimaisen kulttuurin synnyinalue Pohjautuu antiikin Kreikkaan, Rooman valtakuntaan ja kristinuskoon. Ihmisoikeudet Luottamus tieteisiin ja teknologiaan Ajatus hyvinvoinnin jakamisesta Euroopan Unioni Eurooppalainen tanssi, Galoppi, joka on polkan edeltäjä

Euroopan unioni Eurooppalaisten jäsenvaltioiden muodostama taloudellinen ja poliittinen liitto. 28 jäsenmaata Alankomaat, Belgia, Bulgaria, Espanja, Irlanti, Italia, Itävalta, Kreikka, Kroatia, Kyproksen tasavalta, Latvia, Liettua, Luxemburg, Malta, Portugali, Puola, Ranska, Romania, Ruotsi, Saksa, Slovakia, Slovenia, Suomi, Tanska, Tšekki, Unkari, Viro ja Yhdistynyt kuningaskunta. Helpottanut liikkumista jäsen maiden välillä. Toimivaltaan kuuluu muunmuassa sisämarkkina-alue, kauppapolitiikka, yhteinen maatalouspolitiikka ja euroalue Jakaa ihmisten mielipiteitä paljon

Euroopan uskonnot ja kielet Eurooppalaisista noin 75 % on kristittyjä 8 % muslimeja Juutalaisia on hieman alle 1% Muita uskontoja on yhteensä reilusti alle 1% Noin 17 % ei tunnusta mitään uskontoa. Euroopassa käytetään noin 230 eri kieltä joista suurin osa on indoeurooppalaisia kieltä. Viisi puhutuinta ovat englanti, espanja, ranska, saksa ja venäjä.

Hallintomuodot 35 Tasavaltaa Esimerkiksi Ranska ja Liettua 9 Parlamentaarista monarkiaa Esimerkiksi Britannia ja Ruotsi 2 Ruhtinaskuntaa Monaco ja Andorra 4 liittovaltiota Venäjä, Bosnia ja Hertsegovina, Itävalta ja Saksa

Ruokakulttuuri Ruokakulttuuri vaihtelee suuresti eri alueiden välillä ja vierekkäisillä valtioilla voi olla täysin erilaiset ruokakulttuurit. Kaksi aluetta jotka voidaan ”yleistää” Etelä-Euroopassa käytetään paljon viiniä, oliiviöljyä, vehnäleipää ja meren antimia. Ruokailu tuo perheen yhteen. Itä-Euroopassa ruoka valmistetaan usein hauduttamalla sitä uunissa. Viljaa ja hapatettuja maitotuotteita käytetään runsaasti.

Vähemmistöt Euroopan alueella on runsaasti vähemmistökansoja Esimerkiksi Suomessa, Norjassa, Ruotsissa ja Venäjällä olevat saamelaiset; Kreikassa olevat muslimit jne. Joka valtiolla on omat vähemmistöt, jotka ovat alkuperäiskansoja, toisen kuin vallitsevan uskonnon harjoittajia tai toisen maan asukkaita. Vähemmistöihin ja muihin etnisiin ryhmiin suhtaudutaan yleisellä tasolla neutraalisti tai positiivisesti (ihmisoikeussopimus). Tietenkin on joitakin poikkeuksia.

Julkistalouden ylijäämä/alijäämä vertailu Suomi x Ruotsi x Saksa x Britannia

Viennin osuus bkt:sta ja yksikkökustannukset Suomi x Ruotsi x Saksa