ABI-INFO Lyseon lukion aikuislinja 18.1.2017.

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
ILMOITTAUTUMINEN Ilmoittautuminen kevään 2009 kirjoituksiin viimeistään pe henkilökohtaisesti lukion kansliassa
Advertisements

YLIOPPILAS KEVÄT 2015 LUKION KURSSIT YLIOPPILASKIRJOITUKSET
KEVÄÄN 2011 YO- KOKEET Lisätietoja Ylioppilastutkintolautakunnan sivuilta www. ylioppilastutkinto.fi.
Ylioppilaskirjoitukset
Ylioppilaskirjoitukset
Paimion lukio, Heikki Turpeinen Ylioppilaskokeiden aikataulua syksy 2012 ja kevät 2013 Vanhempainilta ja infot Paimion lukiossa TERVETULOA.
VANHEMPAINILTA ABIEN.
ABI-INFO Lyseon lukion ylioppilaskirjoitusten toimeenpano syksyllä 2014.
ABIN LOPPUSUORA Vanhempainilta ABIN LOPPUSUORA Preliminäärit Rehtorin ja opon infot Kaikki pakolliset kurssit oltava suoritettuna Tutkintomaksut.
Tervetuloa!.
Ylioppilastutkinto Äidinkieli/ Vieras kieli Reaalikoe
Yleiset ohjeet ja info yo-kirjoituksia varten
YO-info K2015.
Abien vanhempainilta Tervetuloa!.
ABI-INFO KEVÄT 2015 SUOMALAIS-VENÄLÄINEN KOULU
YLIOPPILAS - KEVÄT 2015 LUKION KURSSIT YLIOPPILASKIRJOITUKSET
Suonenjoen lukio1 YLIOPPILASTUTKINTO Kokelas on itse vastuussa siitä, että on selvillä yo-tutkintoon liittyvistä määräyksistä ja yo-kokeiden suoritusohjeista.
Suonenjoen lukio1 YLIOPPILASTUTKINTO Kokelas on itse vastuussa siitä, että on selvillä yo-tutkintoon liittyvistä määräyksistä ja yo-kokeiden suoritusohjeista.
Syksyn 2015 kirjoituksissa huomioitavaa Koepäivät www
Ylioppilastutkinnon rakenne  Tutkintoon on sisällyttävä vähintään neljä koetta, joista äidinkielen koe on kaikille pakollinen.  Kolme muuta pakollista.
Ylioppilaskirjoitukset Syksy Kirjoitusaineet Pakol.äidinkieli + 3  suomi (A- tai B-taso)  englanti (A- tai C-taso)  (1) reaalikoe  matematiikka.
ABI-INFO Lyseon lukion aikuislinja YO-koepäivät Ma A-englanti kuuntelu VJS/luokkatila päärakennus klo 8.30 Ti ruotsi kuuntelu/vanha.
YLIOPPILASTUTKINTO Ounasvaaran lukio TUTKINNON RAKENNE PAKOLLISET KOKEET Äidinkieli + 3 omaa valintaa TARKKA HARKINTA  Toinen kotimainen kieli*
YO-INFO Opo/apulaisrehtori Kristiina Heikura.
YLIOPPILASTUTKINTO Ounasvaaran lukio TUTKINNON RAKENNE PAKOLLISET KOKEET Äidinkieli + 3 omaa valintaa  Toinen kotimainen kieli*  Yksi vieras.
Ohjeita ykkösille yo suunnitelmia varten Hanna Närhi 2013.
2012-ryhmien vanhempainilta TERVETULOA!.
 Voit hajauttaa tutkinnon pakolliset kokeet kolmeen peräkkäiseen kertaan (esim. kevät 2015, syksy 2015, kevät 2016)  Ilmoittautuminen on sitova, syksyn.
VANHEMPAINILTA ILLAN OHJELMA vanhempainyhdistyksen puheenvuoro ylioppilastutkinnon rakenne ja ylioppilaskokeen käytännön järjestelyt koulun.
Kakkoset lähtökuntoon! Kurssimääriä ja YO-aikatauluja.
YO-TUTKINTO  Kokelas on itse vastuussa siitä, että on selvillä yo-tutkintoon liittyvistä määräyksistä ja yo-kokeiden suoritusohjeista ja noudattaa niitä.
ABI-INFO Lyseon lukion aikuislinja YO-koepäivät Pe 12.2.äidinkieli/ vanha juhlasali klo 9.00 Ma vieras kieli pitkä oppimäärä kuuntelu/
HUOLTAJAILTA. TUTKINNON SUORITTAMINEN Tutkinnon voi hajauttaa kolmeen perättäiseen kertaan Osallistumisoikeus kirjoituksiin  kirjoitettavan aineen pakolliset.
ABIEN VANHEMPAINILTA. YO-TUTKINTO Kaikille pakollinen Äidinkieli Toinen kotimainen Vieras kieli Matema- tiikka Reaali- aine Toinen kotimainen Vähintään.
YO-INFO Ti Oulunsalon lukio, Tuula Tervonen rehtori.
YO-info K2016. Kevään 2016 koepäivät Kuullunymmärtämiskokeet ma vieras kieli, pitkä oppimäärä englanti 8.30, paikalla oltava 8.00 saksa paikalla.
Tutkinto alkaa ja päättyy Alkaa ensimmäisestä osallistumiskerrasta ◦Jos aloittaa syksyllä 2016 jollain aineella,… …pitää pakolliset kirjoittaa viimeistään.
Ylioppilastutkinto. Ylioppilaskokeet Valtakunnalliset loppukokeet Kaikille neljä pakollista koetta, lisäksi opiskelija voi suorittaa ylimääräisiä kokeita.
YO-INFO SYKSY aikuislukio
Abien vanhempainilta Tervetuloa!. Lukuvuoden tapahtumia/abit Syksyn yo-kokeet – jakson koeviikko – Syysloma.
YLIOPPILASTUTKINTO Lukiolaki (766/2004, 18, 18a ja 18b §) Laki ylioppilastutkinnon järjestämisestä (672/2005) Asetus ylioppilastutkinnosta (915/2005) YLEISTÄ.
Toinen kotimainen kieli Tutkintoon voit liittää ylimääräisiä kokeita:
Lyseo kevät 2017 Ohjeet ylioppilaskokelaille
Syksyn 2017 kirjoituksissa huomioitavia seikkoja
Abien YO-INFO Viherlaakson lukio 2016.
ABI-INFO 1. Kirjoitukset – yo-koepäivät, kuuntelut, kirjalliset ja sähköiset kokeet 2. Penkkarit 3. Tentit 4. Todistukset 5. Muuta.
ABI-INFO Sähköiset yo-kokeet
YO-TUTKINTO Kokelas on itse vastuussa siitä, että on selvillä yo-tutkintoon liittyvistä määräyksistä ja yo-kokeiden suoritusohjeista ja noudattaa niitä.
ABI-INFO Lyseon lukion ylioppilaskirjoitusten toimeenpano syksyllä 2017 paperiset yo-kokeet (äidinkieli, fysiikka, biologia, englanti, matematiikka, kemia)
Ilmoittautuminen syksyn 2016 kirjoituksiin, info
YLIOPPILASTUTKINTO Kokelas on itse vastuussa siitä, että on selvillä yo-tutkintoon liittyvistä määräyksistä ja yo-kokeiden suoritusohjeista ja noudattaa.
YO-info Syksy 2017.
YLIOPPILASTUTKINTO Kokelas on itse vastuussa siitä, että on selvillä yo-tutkintoon liittyvistä määräyksistä ja yo-kokeiden suoritusohjeista ja noudattaa.
YO-TUTKINTO Kokelas on itse vastuussa siitä, että on selvillä yo- tutkintoon liittyvistä määräyksistä ja yo-kokeiden suoritusohjeista ja noudattaa niitä.
Abiturientin ohje syksy 2017
3. oppitunti.
Ilmoittautuminen kevään 2017 kirjoituksiin, info
Vanhempainilta Tervetuloa!
Ilmoittautuminen kevään 2018 kirjoituksiin, info
ABI-INFO Teklu, Tredu HATANPÄÄN LUKIO ∙ SAMMON KESKUSLUKIO ∙ TAMMERKOSKEN LUKIO ∙ TAMPEREEN KLASSILLINEN LUKIO TAMPEREEN LYSEON LUKIO ∙ TAMPEREEN.
2. ja 3. vuoden opiskelijoiden vanhempainilta
YO-kirjoitusten toimeenpano
Kevään 2019 kirjoituksissa huomioitavia seikkoja
ABIN LOPPUSUORA Vanhempainilta
ABI-INFO 1. YO-Kirjoitukset 2. Penkkarit 4. Todistukset 5. Muuta.
SYKSYN 2019 kirjoituksissa huomioitavia seikkoja
YO-TUTKINNON RAKENNE 4 pakollista, yksi tai useampia ylimääräisiä (HUOM! 2022) tasot: matem P/L, toinen kotim. P/KP, vieras kieli P/L väh. yksi A-tasoinen.
YO-TUTKINTO Kokelas on itse vastuussa siitä, että on selvillä yo-tutkintoon liittyvistä määräyksistä ja yo-kokeiden suoritusohjeista ja noudattaa niitä.
ABI-INFO Lyseon lukio Syksy 2019.
YO-info Syksy 2019.
Esityksen transkriptio:

ABI-INFO Lyseon lukion aikuislinja 18.1.2017

YO-koepäivät - helmikuu Pe 10.2. äidinkieli/ vanha juhlasali (VJS) klo 9.00 Ma 13.2. B-ruotsi kuuntelu/ vanha juhlasali klo 8.30 Ti 14.2. A-englanti kuuntelu/ luokkatila klo 8.30 Ke 15.2. vieras kieli lyhyt oppimäärä kuuntelut/ KAURIALAN LUKIO Englanti 11.00

YO-koepäivät - maaliskuu Kokeet alkavat kello 9.00 Ma 13.3. äidinkieli esseekoe ja S2 Ke 15.3. hi, fy, bi, ps, fi (sähköiset kokeet) Pe 17.3. pitkä englanti ja venäjä Ma 20.3. ruotsi Ke 22.3. pitkä ja lyhyt matematiikka Pe 24.3. ue, et, ke, te, yh, ge (sähköiset kokeet) Ma 27.3. lyhyet kielet KAURIALASSA (sab ja rab sähköiset kokeet)

KUUNTELUT HENKKARIT MUKAAN Ajoissa paikalla, 30 min ennen kokeen alkua Lyijykynä HB tai 2 Kännykät, älykellot yms. ja lompakot pois (kansliaan), taskut tyhjiksi Ei eväitä kuunteluissa Sairastuessasi soitto apulaisrehtorille 040-500 8913 Sairastumistapauksissa lääkärintodistus toimitetaan kansliaan

KIRJALLISET ja SÄHKÖISET KOKEET Kirjalliset ja sähköiset kokeet alkavat klo 9.00, paikalla oltava 30 min. ennen kokeen alkua (perinteiset paperikokeet) 60 min. ennen kokeen alkua (sähköiset kokeet) Kirjallisia perinteisiä paperikokeita järjestetään lisärakennuksen liikuntasalin lisäksi vanhassa juhlasalissa (äidinkieli) sekä Kaurialassa (lyhyet kielet) Sähköiset kokeet pidetään vanhassa juhlasalissa

KIRJALLISET ja SÄHKÖISET KOKEET Valmiina saliin kutsuttavaksi klo 8.30, sähköisissä kokeissa klo 8.00 Henkkarit mukana Laskimet ja taulukot kaksi päivää ennen koetta kansliaan viimeistään klo 12 mennessä Eväät koriin: ei etikettejä, ei mitään paperia EI elektronisia laitteita (kännykät yms.), muut arvotavarat kokeet salissa  sopiva vaatetus, EI tekstejä, sukat/tossut, tyyny? Paperikokeet -> opet antaa ohjeet ylös -> WC käynti: vastauspaperit käännetään, näyttö pimennetään käsi ylös -> lisää paperia, muu tarve vilppi -> ÄLÄ katso kaverin papereita (äläkä näytä omaasi kaverille). Istu eteenpäin.

Matematiikan koe

Matematiikan koe Merkitse kokelasnumerosi selkeästi laskimeesi Laskimen muistin tulee olla tyhjennettynä kun se tuodaan tarkistettavaksi Palautettuasi A-osan vastaukset otat laskimesi niille varatulta pöydältä Laskimet ovat pöydällä kokelasnumerojärjestyksessä Koetilaisuudessa ei anneta enää ohjeita laskimen käytöstä

Sähköinen koe Filosofian, psykologian, maantieteen, yhteiskuntaopin, ranskan ja saksan yo-kokeet Opiskelijalla tulee olla mukana kokeessa YTL:n määräysten mukainen kannettava tietokone  jos koneen kokeeseen saamisessa on ongelmia ota välittömästi yhteys apulaisrehtoriin YTL:n määräysten mukaiset langalliset kuulokkeet Verkkovirtalaturi johtoineen Kynä

Sähköinen koe Opiskelijalla saa olla mukanaan Langallinen hiiri Langallinen lisänäppäimistö Opiskelijan tulee osata käynnistää oma tietokoneensa USB-tikulta sekä osata toimia koeympäristössä– osaaminen tarkistetaan ennen ylioppilaskokeita  sähköiseen kokeeseen osallistujien tulee olla tilaisuudessa paikalla

Sähköinen koe Ohjeita koeympäristön käyttöön –tutustu ohjeisiin https://digabi.fi/2016opiskelija/ Ikkunoiden ja välilehtien järjestäminen Kuvankaappauksen liittäminen Tiedostojen tallentaminen Vastauslaatikon suurentaminen Poistetun tekstin palauttaminen Äänitestin tekeminen

Pysäköinti Jos tulet omalla autolla, pysäköi paikkaan, joka ei edellytä esim. kiekon siirtoa Koulun pihalle pysäköinti kielletty!

Tärkeitä päivämääriä 6.2. Äidinkielen pakolliset kurssit oltava suoritettuna ja arvioituna 15.2. Yo-tutkintomaksut erääntyvät maksettavaksi 8.3. Pakolliset kurssit kirjoitettavissa aineissa oltava suoritettuna 1-27.4. Mahdolliset jälkitentit – oppimäärän arvosanan korottaminen, ilmoittautuminen sitova 27.4. Ilmoitus kompensaatio- ja julkaisukiellosta

Tärkeitä päivämääriä 27.4. Kaikki kurssit suoritettuna päättötodistuksen saamiseksi 5.5. Koulu lähettää kokelaiden kirjalliset ilmoitukset ettei nimeä julkaista 5.5. Lukio lähettää tiedon YTL:lle päättötodistuksen saajista ja kompensaation kieltämisestä 24.5. Oppimäärän oltava valmis, että voi päästä ylioppilaaksi (yo-todistus lähetetään kesällä)

Tärkeitä päivämääriä 25.5. (viim.) Tiedot yo-tuloksista lukiolle  tieto saapumisesta tulee kotisivuille, tulokset Wilmaan 30.5. talossa olevien ilm. yo-kirj. päättyy 2.6. klo 17 Yo-juhlan harjoitukset 3.6. klo 10 Kevään lakkiaisjuhla 5.6. Valmistuneiden ilmoittautuminen syksyn kirjoituksiin päättyy

TENTIT/TENTTIKAUSI viikot 8 ja 10 sekä huhtikuu mahdollisuus korottaa lukion koko oppiaineen arvosanaa HUOM! Ilmoita etukäteen opettajalle jos haluat korottaa arvosanaa tentissä ohjeita kirjoituksiin Teillä ei ole hiihtolomaa, vaan tenttikausi rytmitä päivääsi -> tee oma lukujärjestys ainekohtaiset ohjeet kirjoituksiin tentissä jälkitentit -> ilmoittautuminen on sitovaa  

HYLKÄÄMINEN,UUSIMINEN JA KOMPENSAATIO Valmista tutkintoa voit täydentää Hylätyn kokeen uusinta – pakollinen hylätty koe 2 kertaa seuraavan 3 tutkintokerran aikana, ylimääräinen hylätty koe 2 krt ilman aikarajaa Hyväksytyn kokeen uusinta 1 kerran Syksyn yo-ilm. päättyy ma 5.6.

Kompensaatio 12 p i+ l 7 p b 3 p 14 p i e 6 p a 2 p 16 p i- m 5 p 18 p i= c 4 p Kompensaatio tehdään YTL:ssä automaattisesti ellei kokelas sitä kirjallisesti kiellä 5.5. mennessä

WWW.ylioppilastutkinto.fi Kaikki yleiset suoritusohjeet Ainekohtaiset ohjeet ja määräykset Aikaisempien vuosien pisterajat WWW.yle.fi/abitreenit ym. Seuraa koulun kotisivuja ja Wilmaa