Raportointiohjeen muutokset 2017

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Tutkielman kirjoittaminen
Advertisements

Tieteellinen kirjoittaminen Taulukot, kuviot, esimerkit
KOKEESEEN KERTAAMINEN. ENNEN LUKEMISTA  Herätä kiinnostuksesi:  Mieti, mikä sinua kiinnostaa luettavassa  Mihin tarvitset tietoa, jota olet ryhtymässä.
1 Pardian uudet verkkopalvelut Yleisesittely Pardian koulutus/SM.
© Otava-konserni 1 Ympäristövastuu © Otava-konserni Otava-konserni.
Työn nimi (=eläinlaji) Työn tekijä Tallenna tämä sivu luokan omaan kansioon > Omat tiedostot > Biologia > Nisäkkäät > Nisäkkään ja tekijöiden nimet. Noudata.
Exam –eTentti Jyväskylän yliopistossa IT-palvelut Hannele Rajaniemi.
Marjut Salokannel OTT, dosentti  EU:n PSI –direktiivi ja sen uudistaminen  Valtioneuvoston periaatepäätös ( )tietoaineistot avoimesti.
Ajankohtien merkitseminen Fennica / Viola EDTF, MARC 21
OPINNÄYTETYÖN RAKENNE
Tuotteen dokumentointi
Lähdeviittaaminen.
Digi.kansalliskirjasto.fi - järjestelmä sukututkijan näkökulmasta
Jani Kiviharju Helsingin normaalilyseo Syksy 2016
Ammatillinen kasvu M5216SAB
Tutkimusraportin perusrakenne
Yleistajuisemman artikkelin kirjoittaminen
Hyvä sähköposti.
Opinnäytetöiden kirjaaminen Wilmaan huhtikuu 2015
Johdanto + alueen esittely
LÄHTEIDEN KÄYTTÖ.
Lyh. Lyhenteet RUK tsto Miksi ja miten?
Otsikon asettelu Alaotsikko.
Tekstinhuoltoa 3.
Kotiessee Ohjeet.
Edupalvelut.fi Matti Lähtevänoja, Kuopion kasvun ja oppimisen palvelualue, Kallaveden lukio.
Suorien tiedonkeruiden tilannekatsaus
OPETUSSUUNNITELMAN KIRJOITUSOHJEITA
Pedagoginen oppimis- ja arviointityökalu
Koulutuksen järjestämisen ja opintojen järjestämisen prosessit
Valinnaisiaineista Valinnaiset tunnit ovat osa yhteisinä oppiaineina opetettavien taide- ja taitoaineiden opetusta ja ne myös arvioidaan osana tätä opetusta.
OHJEITA TUTKIELMAN ESITTELYYN AC-ISTUNNOSSA
Rakenteisen kertomuksen käyttöönotto DH:ssa
Alaotsikko Otsikon asettelu.
Otsikon asettelu Alaotsikko.
Otsikon asettelu alaotsikko.
Internetin käyttö opetuksessa
ASA ASA rekisteri Laki 716/2000 Vna työhön liittyvän syöpävaaran torjunnasta Laki 717/2001 Syöpäsairauden aineille ammatissaan altistuvien rekisteristä.
7. Hyvä ohjelmointitapa..
HAMKin lähdeviiteopasta täydentävät rakennusalan ohjeet 2017
Opinnollistamisen pähkinät
Miksi? Palkanlaskennan koulutusta vähän tarjolla
Yrittäjyys ja yritystoiminta BUS1LH001-opintojakso, 6 op
Oodi versio 5.0. yhteenveto
Alustava suunnitelma Kanta-mittarien kehittämisestä
Viestinnän työkalupakki
Otsikon asettelu Alaotsikko.
Otsikon asettelu Alaotsikko.
Otsikko ja kuva -asettelu
HAAGA-HELIA amk Liiketalouden koulutusyksikkö Pasila
Otsikon asettelu Alaotsikko.
Otsikon asettelu Alaotsikko.
Otsikon asettelu alaotsikko.
Otsikon asettelu Alaotsikko.
Otsikon asettelu Alaotsikko.
ESITELMÄ OMALTA AMMATTIALALTA
Teollisen suunnittelun vaikuttavuus
Otsikko Ingressiin kirjoitetaan kortin sisältö tiivistettynä.
Tervetuloa uuteen PowerPointiin
Otsikon asettelu Alaotsikko.
Otsikon asettelu Alaotsikko.
Otsikon asettelu Alaotsikko.
Otsikon asettelu Alaotsikko.
Raportointiharjoitus
Otsikon asettelu Alaotsikko.
Otsikon asettelu Alaotsikko.
Otsikon asettelu Alaotsikko.
Dynamic Reporting (DR) -raporttien teon parhaat käytännöt
Kirjoittajan nimi, arvo Työpaikka
Oulun YLIOPISTON KIRJASTO
Esityksen transkriptio:

Raportointiohjeen muutokset 2017

Mikä on samaa? Raportointiohjeisiin pääsee edelleen Studentin etusivun pikalinkeistä. Edelleen noudatetaan Harvardin systeemiä. Jo aloitetut tehtävät tai opinnäytetyöt voi viedä loppuun vanhoilla ohjeilla (tieto 7.1.). Kahden korkeakoulun uudistuessa on päädytty kompromissiin, jossa kummankin koulun parhaimmat käytännöt otetaan käyttöön. Edelleen käytetään tekstipohjia, jotka tallennetaan itselle, avataan omista tiedostoista ja kirjoitetaan päälle. Seuraavissa dioissa on muutokset. Merkittävät muutokset on korostettu nuolilla.

Muutoksia Mamkin ohjeisiin: liitteiden, kuvien ja taulukoiden otsikointi Ei lihavointia, sanat taulukko, kuva ja liite pienin kirjaimin Kuva 1. Opinnäytetyöprosessin vaiheet (Heikkinen ym. 2013) Viitteen voi upottaa osaksi virkerakennetta: ”Kuvassa 1 on esitetty opinnäytetyöprosessin vaiheet ideavaiheesta julkaisuvaiheeseen. Prosessi on jaettu viiden opintopisteen suorituksiin, ja prosessia vievät eteenpäin raportointi ja palaute.” Kuvaviite voi olla myös sulkeissa: ”Opinnäytetyöprosessi voidaan jakaa viiteen vaiheeseen, jotka ovat idea-, suunnittelu-, toteutus-, arviointi- ja julkaisuvaiheet (kuva 1).”

Muutoksia Mamkin ohjeisiin: liitteiden, kuvien ja taulukoiden otsikointi Liitteet otsikoidaan pelkästään sanoilla liite ja numero, esim. Liite 2 Jos liitteessä on useita sivuja, merkintä Liite 1/2 tarkoittaa ensimmäisen liitteen toista sivua. kuvien ja taulukoiden otsikoissa fonttikoko 10 tiivistelmien, kuvaselosteiden ja liitteiden tekstin riviväli 1 Huom. muuttunut

Muutoksia Mamkin ohjeisiin: lähdeluettelo Huom.muuttunut ei julkaisuvuotta: vuosiluvun tilalle merkitään s.a. (sine anno eli ilman vuotta). Tekijöiden etunimien alkukirjainlyhenne riittää, kunhan muistat merkitä kirjaimen jälkeen aina pisteen lyhentämisen merkiksi. Lähdeluettelo kirjoitetaan alkaen uudelta sivulta sekä tehtävissä, raporteissa että opinnäytteessä. Esimerkki 1. KÄYTETTÄVÄT VÄLIMERKIT Sukunimi, Etunimen ensimmäinen kirjain. Vuosi. Teoksen otsikko ja mahdollinen alaotsikko. Painostieto, jos ei ensimmäinen painos. Kustantajan kotipaikka: Kustantaja/julkaisija. Hirsjärvi, S., Remes, P. & Sajavaara, P. 2013. Tutki ja kirjoita. 15.–17. painos. Helsinki: Tammi.

Muutoksia Mamkin ohjeisiin: lähdeluettelo Esimerkki 2. TOIMITTAJANA HENKILÖ TAI JULKAISIJAYHTEISÖ Kielitoimiston oikeinkirjoitusopas. 2007. Helsinki: Kotimaisten kielten tutkimuskeskus. (Kotimaisten kielten tutkimuskeskus. 2007. Kielitoimiston oikeinkirjoitusopas. Helsinki.) Ruusuvuori, J., Nikander, P. & Hyvärinen, M. (toim.) 2010. Haastattelun analyysi. Tampere: Vastapaino. Esimerkki 4. EI VUOSILUKUA Halton oy s.a. CBH-aktiivipalkki. Tuote-esite. Esimerkki 4. SAMAN TEKIJÄN SAMANA VUONNA ILMESTYNEET LÄHTEET (erotellaan pienellä kirjaimella a, b, c…, kirjain kirjoitetaan vuoteen kiinni. Kohdat aakkostetaan otsikon mukaan.)

Muutoksia Mamkin ohjeisiin: lähdeluettelo Esimerkki 6. ARTIKKELI LEHDESSÄ: Sukunimi, Etunimen ensimmäinen kirjain. Vuosi. Artikkelin otsikko. Lehden nimi (kursivoituna) lehden numero, sivut. (jos ei kirjoittajaa, hakusanaksi artikkelin nimi) Jensen, K. L., Toftum, J. & Friis-Hansen, P. 2009. A Bayesian network approach to the evaluation of building design and its consequences for employee performance and operational costs. Building and Environment 44, 456–462.

Muutoksia Mamkin ohjeisiin: lähdeluettelo Huom. muuttunut Esimerkki 13. SÄHKÖINEN LÄHDE Sukunimi, Etunimen alkukirjain. Päivitysvuosi. Dokumentin otsikko. Julkaisutyyppi. Mahdollinen päivitystieto. Saatavissa: osoite (hyperlinkkinä) [viitattu viittauspäivämäärä]. Aalto, T. 2012. Miten työympäristö tukee työntekoa – ihmiskoe. Blogi. Saatavissa: http://blogit.yle.fi/aalto [viitattu 18.11.2013]. Esimerkki 14. LÄHTEELLÄ EI OLE HENKILÖKIRJOITTAJAA Dokumentin otsikko. Päivitysvuosi. Julkaisija. Julkaisutyyppi. Mahdollinen päivitystieto. Saatavissa: osoite [viitattu viittauspäivämäärä]. Fysioterapian johtaminen. 2016. Suomen fysioterapeutit. WWW-dokumentti. Saatavissa: https://www.suomenfysioterapeutit.fi/index.php/fysioterapian-johtaminen [viitattu 12.11.2016]. Kauppapolitiikan tavoitteet ja välineet. 2013. Ulkoasiainministeriö. WWW-dokumentti. Saatavissa: http://www.formin.fi/Public/default.aspx?nodeid=15294& contentlan=1&cul ture=fi-FI [viitattu 9.12.2013].

Muutoksia Mamkin ohjeisiin: lähdeluettelo Usein kirjoittajaa vailla olevat lähteet ovat erilaisten yhteisöjen ja yritysten verkkosivuja. Lähdeluettelomerkintä voidaan tällöin aloittaa myös julkaisijalla (piste perään ennen vuosilukua): Nokia. 2013. Tietoa meistä. WWW-dokumentti. Saatavissa: http://www.nokia.com/fi-fi/tietoa-nokiasta/tietoa-meista/tietoa-meista/ [viitattu 19.11.2013]. Esimerkki 16. SÄHKÖINEN KIRJA Sähköisen kirjan koko osoite merkitään vain, jos se avoimesti saatavilla. Sen sijaan verkkolähteestä, jonne pääsee salasanan takana olevan suljetun palvelun kautta, osoitteeksi merkitään vain kirjaston verkko-osoite. Fishman, R. 2005. The rise and fall of suburbia. E-kirja. Chester: Castle Press. Saatavissa: http://libweb.anglia.ac.uk [viitattu 12.5.2010].

Muutoksia Mamkin ohjeisiin: viitteet Esimerkki 4. SUORA LAINAUS (ensisijaisesti lainausmerkeillä, mutta myös kursiivia voi käyttää. Pitemmissä lainauksissa voi tekstin sisentää sarkaimen verran ja käyttää riviväliä 1. Tuolloin ei lainausmerkkejä tarvitse käyttää.) Esimerkki 10. LAIT, ASETUKSET, KOMITEAMIETINNÖT JA DIREKTIIVIT (Lähdeviitemerkinnöissä lain nimet kirjoitetaan aina isolla alkukirjaimella, mutta juoksevassa tekstissä pienellä kirjaimella. Kun viitataan lakiin, ensimmäisellä viittauskerralla voi mainita lain säätöajankohdan ja numeron. Myöhemmin viittaukset sisältävät vain lain nimen ja kohdan.)

Muutoksia Mamkin ohjeisiin: tekstipohjat Sisällysluettelon otsikko on SISÄLLYS. Huom.