ELO-yhteistyöryhmän kokous

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Elinikäisen ohjauksen alueellinen organisoituminen
Advertisements

Joensuun seudun Equal: Valtamuuntaja -osahanke LUODAAN KEHITTÄMISTÄ TUKEVA RAKENNE •prosessi etenee tavoitteellisena • sitoutuminen yhteisiin.
MAKO TOIMEENPANOSUUNNITELMATYÖ JA TOIMINTAMALLI Tiina Harjunpää.
RHi ARVO Kehittyvä ammattikorkeakoulu ja moniammatillinen opettajuus sekä työelämäosaaminen vanhustyön alueella Projektin ajoitus 2003–2005.
Pirjo Rauhala: Virtuaaliyliopisto - ajankohtaista... 1 Virtuaaliyliopisto - ajankohtaista valtakunnassa ja Tampereella Alustus Virtuaalikielikeskuksen.
Ajankohtaista oppisopimuskoulutuksesta Tampere Lea Lakio Opetusneuvos, Ammattikoulutus/kehittäminen
Osaamisen ja sivistyksen parhaaksi Ammatillisen koulutuksen läpäisyn tehostamisohjelma Missä mennään + viimeinen hankehaku.
OPS-KOULUTUKSEN YLEINEN TILA JA SEN KEHITTÄMINEN HEIKKI SUOMALAINEN SELVITYSMIES OPSO-KOKOUS
Elinikäisen ohjauksen kehittämispäivät 2014 Ulla-Jill Karlsson, neuvotteleva virkamies Erno Hyvönen, projektisuunnittelija.
TERVETULOA!. Päivän teemat -Ohjauspalvelut Kareliassa -Karelian kuulumiset -Uudistunut korkeakoulujen yhteishaku -Karelian toimijat ja opiskelijakunta.
Tuetun oppisopimuksen kehittäminen Etelä-Suomen verkostohanke Hankkeen aloitusseminaari Ulla Poutiainen
J Kangasniemi 2010 Osaava-ohjelman taustaa ja rakenne Tätä kalvosarjaa päivitetään verkossa. Varmistathan että käytössäsi on viimeisin versio. (viimeksi.
Unelma I ja II Valmisteluhanke /
Kuuluu valtakunnalliseen Opin ovi –perheeseen Toiminta-aika Toimijat: Länsirannikon koulutus Oy WinNova Satakunnan koulutuskuntayhtymä.
Kulttuuri ja hyvinvointi Vuoden 2015 KIT-toiminnan suuntaviivat.
Mitä Osaamispankki voi tarjota? Juulia Tuominen
Oppisopimuskoulutuksen seminaari Rovaniemi Lea Lakio Opetusneuvos, Ammattikoulutus/kehittäminen
Laatua verkko-opetukseen Vopla-hankkeella Helsingin yliopisto Kuopion yliopisto Lappeenrannan teknillinen yliopisto.
Birgitta Varjonen Työpaja 2. Korkea-asteen ohjaus Johdantopuheenvuoro: Ohjaus palvelujärjestelmänä Oped-Exo Opintojen ohjauksen kehittämishanke.
Osaamisen ja sivistyksen parhaaksi Ammatillisen perus- ja lisäkoulutuksen valtionavustukset 2013 TIEDOTUSTILAISUUS
Korkeakoulujen ja opetus- ja kulttuuriministeriön yhteinen tietohallintohanke, jota CSC koordinoi RAkenteellisen KEhittämisen Tukena TIetohallinto Korkeakoulujen.
MAAKUNNALLINEN PALLIATIIVISEN HOIDON TÄYDENNYSKOULUTUSMALLI
Teija Felt, TM Ohjauspalvelut julkisten työvoimapalvelujen strategiassa Teija Felt, TM
Ajankohtaista – seutusivistys
ELINIKÄISEN OHJAUKSEN ALUEELLINEN KOORDINAATIO ELOa Pohjois-Savon ELY-keskuksessa Lisää viraston nimi, tekijän nimi ja osasto.
Varsinais-Suomen maakunnan yhteistyöryhmän (MYR) koulutusjaosto.
OPETUSSUUNNITELMATYÖ POHJOIS-KARJALAN AMMATTIKORKEAKOULUSSA
LUONNONTUOTEALAN YRITTÄJYYS MENESTYKSEEN – pohjoiskarjalaisia näkökulmia Juha Rutanen, Irja Mäkitalo, Katri Kranni Luonnontuotealan teemaryhmä Aluetilaisuus,
Ryhmien tehtävistä : Etelä-Savon elinikäinen oppiminen ja nuorisotakuu Tuija Toivakainen ISO ELO -kokous.
Alueiden välinen Leader-hanke  Sinisen Tien käytävän matkailupalveluiden tilan ja toimintaympäristön selvittäminen  Sinisen Tien käytävän yritysten,
Sosiaalityön käytännön, koulutuksen ja tutkimuksen strategista kumppanuutta Itä-Suomen yliopistossa Katri Savolainen Projektipäällikkö Itä-Suomen yliopisto.
Tästä pois logo Koulutusorganisaatiot innovaatiojärjestelmän toimijoina -projekti Verkostotapaaminen Koulutuksen järjestäjien yhdistys KJY.
Suomeen muuttaneiden alkuvaiheen ohjaus ja osaamisen kehittäminen ESR valtakunnallinen kehittämishanke (Toimintalinja 2; työllistymisen ja.
STUDIO-projekti Toimintalinja 3: Osuvuutta ja kysyntälähtöisyyttä aikuisopiskeluun tieto-, neuvonta ja ohjauspalvelujen valtakunnallisella kehittämisohjelmalla.
Sarana - Työelämän moniammatillinen oppimis- ja kehittämisareena - sosiaalialan pilotoinnista visioita hyvinvointialalle 4/2010-3/ Helsinki.
Salmia ja Laituri-projekti 2013: Koulutus ja kehittämisen tuki ELY:ille Pasi Savonmäki Antti Laitinen TNO-foorumi Koulutus- ja kehittämiskeskus Salmia.
KEHA-keskus TNO – ELO -foorumi videolla TEM:n terveisiä elinikäisen ohjauksen kehittämiseen A-P Leminen.
Polkuja läpäisyn tehostamiseen 4 Sedussa Dialoog.
ELO-yhteistyöryhmä Paula Hiltunen. Alueen ELO-toiminnassa vireillä juuri nyt 1. Ohjaushenkilöstölle ajankohtaisinfot puolivuosittain. Paula.
Varhaiskasvatuksen arvioinnin lähtökohtia
NISU Nivelvaiheiden sujuvoittaminen
Mikkeli Pasi Savonmäki Kohtaamo-hanke
Saumat tulevaisuuteen -tapahtuma 2016 Toisen asteen koulutuksen mahdollisuuksia ja odotuksia Raija Meriläinen, opetusneuvos, KT Ammatillisen koulutuksen.
Elinikäisen ohjauksen kehittämisen koordinointitehtävä
Polkuja läpäisyn tehostamiseen 4 Dialoog
Aikuisten uraohjaajien erikoistumiskoulutus
Tuhat uutta työpaikkaa Pohjois-Karjalan Työvoima- ja yrityspalvelujen alueellinen kokeilu Pohjois-Karjalan ELY-keskus.
Laki alueiden kehittämisestä ja kasvupalveluista
Asiakastietojen sähköistä käsittelyä koskevan lainsäädäntötyöryhmän tavoitteet Maritta Korhonen Kehittämispäällikkö.
Jyväskylän yliopisto, Koulutuksen tutkimuslaitos
Maakuntauudistus Pohjois-Karjalassa
Elinikäinen ohjaus Suomessa
Jyväskylän yliopisto, Koulutuksen tutkimuslaitos
ELGPN:n toiminnan tulosten ja työkalujen levittäminen ja hyödyntäminen Suomen elinikäisen ohjauksen kehittämisessä Raimo Vuorinen & Jaana Kettunen Jyväskylän.
Alueellisen ELO-toiminnan kehittämisestä
Jatkoaskeleet Hallituksen esityksen päälinjat
Kuntainfo Ajankohtaista monialaisten palvelujen kehittämisestä
KOHTAAMO Verkko-Ohjaus
Matkailuohjelma – ohjausryhmä V2.0
Turvaa, luottamusta, toimintaa Perusturvan
Suomen Jääpalloliitto Visio 2020 Erotuomarin polku
TNO-päivät Tampere.
Valtakunnallisen ELO-ryhmän kokous
Työpaikkaohjaajakoulutuksen kehittäminen Huippu –hankkeessa 2017
Koulutuksen tutkimuslaitos
POKE Pakolaistaustaisten ohjauksen kehittäminen ELO -foorumi 21. 9
Valtakunnallinen ELO yhteistyöryhmä
HENKILÖSTÖKÄYTÄNTÖJEN VALMISTELU
Osatyökykyisille tie työelämään
Osatyökykyisille tie työelämään
Esityksen transkriptio:

ELO-yhteistyöryhmän kokous 7.2.2017 Koulutusasiantuntija Paula Hiltunen, Pohjois-Karjalan ELY-keskus

Laki aluekehittämisestä ja kasvupalveluista on valmisteilla ja tulee lausunnoille helmi-maaliskuun vaihteessa, lakiin on saatu näkyville uraohjaus ja osaamisen kehittäminen, sen vuoksi, että Suomi on sitoutunut kansainvälisiin sopimuksiin, joissa kansalaisille on turvattava ammatinvalinnanohjauspalvelut. lausunnoissa olisi toivottavaa tukea näitä, koska epäilyäkin tarpeellisuudesta on. Myös Ohjaamo/monialaiset palvelut/ELO-toiminta ja yleensäkin alueellisten verkostojen toiminta pitäisi saada näkyville ainakin lain perusteluihin. Laki julkisista rekrytointi ja osaamispalveluista (ent. LJTYP) on valmisteilla TEM:ssä, lausunnoille kesällä. Tähän olisi tavoitteena saada näkyviin uraohjaus, ammatinvalinnanohjaus ja kasvupalveluihin liittyvä koulutus! Seuraava haaste on palvelujen kilpailuttaminen järjestäjä/tuottaja-mallissa, esim. monialaiset ohjauspalvelut (=ohjaamotoiminta) – vaatii aivan uutta hankintaosaamista sekä tilaajalta että tarjoajalta. (Epävirallinen pieni työryhmä pohtii alustavasti tämän asian haasteita tuleva toimintamallia varten:TEM+3 ELYä+TE-psykologi)

Elinikäisen ohjauksen laadunhallinnan kehittäminen Koulutuksen tutkimuslaitos/JYU on saanut tehtäväksi kehittää elinikäisen ohjauksen laadunhallintaa. Rakenteilla vaihtoehtoisia toimintamalleja. Tavoitteena saada toimintamalli kommentoitavaksi alkuvuodesta. Maaliskuussa 2017 esitys toteutuksesta ja testaamisesta. Uusina rajapintoina tunnistettu ammatillisen koulutuksen reformi, TE-palvelujen uudistuminen, verkko-ohjauksen eteneminen jne. Tässä yhteydessä todettu huoli siitä, saadaanko ohjauspalvelujen laadun turvaaminen näkyviin lakeihin/ostokriteereihin. Opettajankoulutusfoorumi on laatinut opettajankoulutuksen kehittämissuunnitelman, jonka linjaukset koskevat kaikkia opettajia (myös opinto-ohjaajia). Erityisavustus yliopistoille/korkeakouluille opettajankoulutuksen kehittämishankkeisiin on haettavana – yhteistyötä myös verkostojen kanssa

Valtakunnalliseen ELO-ryhmään asetettu ohjausosaamisen tiimi tiimi on valmisteleva ”työrukkanen”, päätökset tekee ELO-ryhmä taustalla muuttava toimintaympäristön, jopa ohjauksen paradigman muutos edustajat: TEM (Leminen), OPH (Pirttiniemi), KEHA (Hyyryläinen ja Pulliainen), eVOKES (Vuorinen) ja PIR ELY (Peltokoski) sekä LSS AVI (Mäkelä) tehtävänä ohjausosaamiseen liittyen mm. eri alueellisilta ja valtakunnallisilta toimijoilta saatavien ideoiden/tarpeiden/tarjonnan kokoaminen, tiedottaminen, vuositeemat, ajankohtaisinfot jne. muut aiheeseen liittyvät valmistelut ELO-ryhmälle

Tiimin ehdotuksia käsitelty ELO-ryhmässä 1.12.2016: Vuoden 2017 teemana ”monialainen ohjaus kaikenikäisille” > seminaari, koulutuksia ym. Valtakunnallisen ohjausosaamisen koulutusalustan luominen: koulutusten webinaarit ja tallenteet, koulutuskalenterin työstäminen, täydennyskoulutus-tarpeiden kartoittaminen sekä alueellisen ELO-toiminnan tukeminen ja kehittäminen. Aluksi näitä työstetään hyödyntäen ELO-toria ja alueellisia ELOja/ELYjä. Jatkossa tavoitteena on, että alusta olisi osana rakenteilla olevaa verkko-ohjausalustaa. Käynnistetään ohjauksen valtakunnallinen tila-arviointi. Taustalla koulutuksen ja hallinnon muutokset, sisältönä mm. alan ammattilaisten koulutuksen määrällinen tarve ja sisällöllinen rakenne, eri konteksteihin työllistymismahdollisuudet. ELO-ryhmän päätös: tiimi valmistelee kilpailutusta keväälle 2017

Monialaisen elinikäisen ohjauksen linjaukset on hyväksytty valtakunnallisessa ELO-ryhmässä 21.9.2016. Konkreettinen suunnittelu käynnistyy tämän vuoden aikana. ”Vuoteen 2025 mennessä Suomessa on toiminnassa kaikenikäisille kansalaisille tarkoitettu monialainen matalan kynnyksen TNO-palvelu, jossa keskeistä on verkostomainen toimintatapa, kaikkien palvelukanavien hyödyntäminen sekä kohtaamisen mahdollistavat palvelukeskukset.”