YLIOPPILASTUTKINTO Lukiolaki (766/2004, 18, 18a ja 18b §) Laki ylioppilastutkinnon järjestämisestä (672/2005) Asetus ylioppilastutkinnosta (915/2005) YLEISTÄ.

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
ILMOITTAUTUMINEN Ilmoittautuminen kevään 2009 kirjoituksiin viimeistään pe henkilökohtaisesti lukion kansliassa
Advertisements

YLIOPPILAS KEVÄT 2015 LUKION KURSSIT YLIOPPILASKIRJOITUKSET
Ylioppilaskirjoitukset
KORKALOVAARAN LUKIOSSA
Tervetuloa vanhempainiltaan!
LUKION 2. VUOSITASO TIISTAI 4.3. RO-TUOKIO/AUDITORIO
YO-TUTKINTO TUTKINNON RAKENNE
Ylioppilaskirjoitukset
VANHEMPAINILTA ABIEN.
TAMMERKOSKEN LUKION ABI-info
Tervetuloa!.
Ylioppilastutkinto Äidinkieli/ Vieras kieli Reaalikoe
Yleiset ohjeet ja info yo-kirjoituksia varten
UUDISTUVA YO-TUTKINTO
Abien vanhempainilta Tervetuloa!.
Suonenjoen lukio1 YLIOPPILASTUTKINTO Kokelas on itse vastuussa siitä, että on selvillä yo-tutkintoon liittyvistä määräyksistä ja yo-kokeiden suoritusohjeista.
Syksyn 2015 kirjoituksissa huomioitavaa Koepäivät www
YLIOPPILASTUTKINTO.
VALTAKUNNALLINEN LUKION TUNTIJAKO
Ylioppilastutkinnon rakenne  Tutkintoon on sisällyttävä vähintään neljä koetta, joista äidinkielen koe on kaikille pakollinen.  Kolme muuta pakollista.
YLIOPPILASTUTKINTO VANHEMPAINILTA
Ylioppilaskirjoitukset Syksy Kirjoitusaineet Pakol.äidinkieli + 3  suomi (A- tai B-taso)  englanti (A- tai C-taso)  (1) reaalikoe  matematiikka.
YLIOPPILASTUTKINTO Ounasvaaran lukio TUTKINNON RAKENNE PAKOLLISET KOKEET Äidinkieli + 3 omaa valintaa TARKKA HARKINTA  Toinen kotimainen kieli*
YLIOPPILASTUTKINTO Ounasvaaran lukio TUTKINNON RAKENNE PAKOLLISET KOKEET Äidinkieli + 3 omaa valintaa  Toinen kotimainen kieli*  Yksi vieras.
Ylioppilastutkin to. YO-kokeiden rakenne: PAKOLLISET AINEET (4 kpl) KAIKILLE PAKOLLINEN: Äidinkielen koe tai Suomi toisena kielenä KOLME PAKOLLISTA SEURAAVISTA.
Ohjeita ykkösille yo suunnitelmia varten Hanna Närhi 2013.
2012-ryhmien vanhempainilta TERVETULOA!.
 Voit hajauttaa tutkinnon pakolliset kokeet kolmeen peräkkäiseen kertaan (esim. kevät 2015, syksy 2015, kevät 2016)  Ilmoittautuminen on sitova, syksyn.
VANHEMPAINILTA ILLAN OHJELMA vanhempainyhdistyksen puheenvuoro ylioppilastutkinnon rakenne ja ylioppilaskokeen käytännön järjestelyt koulun.
Ylioppilastutkinto 2016 Suunnitelma ja ilmoittautuminen.
YO-TUTKINTO  Kokelas on itse vastuussa siitä, että on selvillä yo-tutkintoon liittyvistä määräyksistä ja yo-kokeiden suoritusohjeista ja noudattaa niitä.
HUOLTAJAILTA. TUTKINNON SUORITTAMINEN Tutkinnon voi hajauttaa kolmeen perättäiseen kertaan Osallistumisoikeus kirjoituksiin  kirjoitettavan aineen pakolliset.
ABIEN VANHEMPAINILTA. YO-TUTKINTO Kaikille pakollinen Äidinkieli Toinen kotimainen Vieras kieli Matema- tiikka Reaali- aine Toinen kotimainen Vähintään.
YLIOPPILASTUTKINTO. YLIOPPILASTUTKINNON RAKENNE PAKOLLISET AINEET (4 KPL) * VÄHINTÄÄN YKSI A-TASON AINE! Äidinkieli tai S2 (kaikille pakollinen) Lisäksi.
Tutkinto alkaa ja päättyy Alkaa ensimmäisestä osallistumiskerrasta ◦Jos aloittaa syksyllä 2016 jollain aineella,… …pitää pakolliset kirjoittaa viimeistään.
Ylioppilastutkinto. Ylioppilaskokeet Valtakunnalliset loppukokeet Kaikille neljä pakollista koetta, lisäksi opiskelija voi suorittaa ylimääräisiä kokeita.
Abien vanhempainilta Tervetuloa!. Lukuvuoden tapahtumia/abit Syksyn yo-kokeet – jakson koeviikko – Syysloma.
UUDISTUVA YO-TUTKINTO
Toinen kotimainen kieli Tutkintoon voit liittää ylimääräisiä kokeita:
Ylioppilastutkinto Ylioppilastutkintotodistukseen vaaditaan yo-kirjoitusten lisäksi lukion päättötodistus tai ammatillisen tutkinnon todistus.
Kaksoistutkintoilta Ylioppilastutkinto
AINEVALINTAINFO 1. ja 2. VUOSIKURSSI
Ohjeita valintaa varten
Syksyn 2017 kirjoituksissa huomioitavia seikkoja
Abien YO-INFO Viherlaakson lukio 2016.
Ilmoittautuminen syksyn 2017 kirjoituksiin, info
YO-TUTKINTO Kokelas on itse vastuussa siitä, että on selvillä yo-tutkintoon liittyvistä määräyksistä ja yo-kokeiden suoritusohjeista ja noudattaa niitä.
Ilmoittautuminen syksyn 2016 kirjoituksiin, info
YLIOPPILASTUTKINTO.
YLIOPPILASTUTKINTO Kokelas on itse vastuussa siitä, että on selvillä yo-tutkintoon liittyvistä määräyksistä ja yo-kokeiden suoritusohjeista ja noudattaa.
YLIOPPILASTUTKINTO Kokelas on itse vastuussa siitä, että on selvillä yo-tutkintoon liittyvistä määräyksistä ja yo-kokeiden suoritusohjeista ja noudattaa.
YO-TUTKINTO Kokelas on itse vastuussa siitä, että on selvillä yo- tutkintoon liittyvistä määräyksistä ja yo-kokeiden suoritusohjeista ja noudattaa niitä.
Lukion tuntijakotaulukko 2016
Ilmoittautuminen kevään 2017 kirjoituksiin, info
Toinen kotimainen kieli Tutkintoon voit liittää ylimääräisiä kokeita:
Ylioppilaskirjoitukset ylioppilastutkinto
Ykkösten vanhempainilta
Ilmoittautuminen kevään 2018 kirjoituksiin, info
ABI-INFO Teklu, Tredu HATANPÄÄN LUKIO ∙ SAMMON KESKUSLUKIO ∙ TAMMERKOSKEN LUKIO ∙ TAMPEREEN KLASSILLINEN LUKIO TAMPEREEN LYSEON LUKIO ∙ TAMPEREEN.
YO- JA JATKO-OPINTOINFO HUOLTAJILLE
Kevään 2018 kirjoituksissa huomioitavia seikkoja
2. Luokan OPO1 osa 2.
YLIOPPILASTUTKINTO Syksy 2013
Ylioppilastutkinnosta
Lämpimästi tervetuloa
Kevään 2019 kirjoituksissa huomioitavia seikkoja
OPO2 Jatko-opinnot ja työelämä- luennot
SYKSYN 2019 kirjoituksissa huomioitavia seikkoja
YO-TUTKINTO Kokelas on itse vastuussa siitä, että on selvillä yo-tutkintoon liittyvistä määräyksistä ja yo-kokeiden suoritusohjeista ja noudattaa niitä.
YO-info Syksy 2019.
Esityksen transkriptio:

YLIOPPILASTUTKINTO Lukiolaki (766/2004, 18, 18a ja 18b §) Laki ylioppilastutkinnon järjestämisestä (672/2005) Asetus ylioppilastutkinnosta (915/2005) YLEISTÄ TUTKINNON RAKENNE KOKEIDEN VALITSEMINEN TUTKINNON VALMISTUMINEN

YLIOPPILASTUTKINNON tarkoituksena saada selville, ovatko opiskelijat omaksuneet lukion opetussuunnitelman mukaiset tiedot ja taidot sekä saavuttaneet lukiokoulutuksen tavoitteiden mukaisen riittävän kypsyyden suorittaminen tuottaa yleisen jatkokoulutuskelpoisuuden

YLIOPPILASTUTKINNON KOKEET toimeenpannaan lukioissa (lukiokoulutusta antavissa oppilaitoksissa) lukiokoulutuksen päätteeksi kaksi kertaa vuodessa samanaikaisesti koko maassa suoritetaan yhdellä tutkintokerralla tai hajauttamalla enintään kolmelle peräkkäiselle tutkintokerralle

TUTKINNON SUORITTAMINEN KERTAHEITOLLA tarkoittaa, että kokelas suorittaa neljä pakollista koetta samalla tutkintokerralla. Tutkintotodistukseen tulee kaikki tällä kerralla suoritetut kokeet.

TUTKINNON VOI HAJAUTTAA kolmelle peräkkäiselle kerralle. Tällöin suorittaminen alkaa, kun kokelas ilmoittautuu ensimmäisen kerran tutkintoon pakolliseen tai ylimääräiseen kokeeseen ja päättyy, kun kokelas ilmoittautuu neljänteen pakolliseen kokeeseen. Tutkintotodistukseen merkitään kaikki ne kokeet, jotka on suoritettu tähän mennessä.

YLIOPPILASTUTKINNON RAKENNE JA KOKEIDEN VALITSEMINEN neljä pakollista koetta ylimääräisiä kokeita

PAKOLLISET KOKEET ÄIDINKIELI kaikille pakollinen koe tekstitaidon koe ja esseekoe osallistuttava molempiin kokeisiin samalla tutkintokerralla arvosana kokeiden painotetun yhteispistemäärän mukaan tai suomi toisena kielenä –koe vieraskieliset kokelaat kielikoe

1 + 3 = 4 kolme muuta pakollista valitaan seuraavista kokeista toinen kotimainen kieli yksi vieras kieli matematiikka yksi reaaliaineen koe samana koepäivänä ja/tai samana koepäivänä psykologia uskonto filosofia elämänkatsomustieto historia yhteiskuntaoppi fysiikka kemia biologia maantiede terveystieto yhtenä koepäivänä vain yksi koe

PITKÄ OPPIMÄÄRÄ on suoritettava vähintään yhdessä pakollisessa kokeessa yhdellä tutkintokerralla saa osallistua vain yhteen pitkään oppimäärään perustuvaan vieraan kielen kokeeseen

VAATIVUUDELTAAN KAHDEN TASOISET KOKEET järjestetään - matematiikassa, - toisessa kotimaisessa kielessä ja - vieraissa kielissä lukio-opinnoista huolimatta voi valita, minkä tason kokeeseen osallistuu

YLIMÄÄRÄISIÄ KOKEITA voi valita yhden tai useampia tai ei yhtään toinen kotimainen kieli vieras kieli matematiikka reaaliaine samana koepäivänä ja/tai samana koepäivänä psykologia uskonto filosofia elämänkatsomustieto historia yhteiskuntaoppi fysiikka kemia biologia maantiede terveystieto yhtenä koepäivänä vain yksi koe

VALINNAT OVAT SITOVIA! Kun valinnat on tehty, yksittäisen kokeen pakollisuutta tai ylimääräisyyttä ei voi jälkikäteen muuttaa tutkinnon kuluessa. Tutkintoon saa sisältyä vain yksi saman oppiaineen koe.

HUOMIOITAVAA KOKEITA VALITTAESSA tehtävät laaditaan pakollisten ja valtakunnallisten syventävien kurssien perusteella jokaisessa oppiaineessa on oppiainerajat ylittäviä kysymyksiä

TUTKINNON VALMISTUMINEN neljä pakollista koetta suoritettu hyväksytysti kompensaatio: jos kokelas on hylätty yhdessä pakollisessa kokeessa, lautakunta voi kuitenkin tietyin edellytyksin antaa hänelle ylioppilastutkinto-todistuksen, johon hylätty arvosana merkitään lukion päättötodistus tai ammatillinen tutkinto

MUTTA Koe katsotaan keskeytyneeksi ja hylätyksi, jos kokelas ei saavu koetilaisuuteen tai ei jätä koesuoritusta arvosteltavaksi tai kokeesta saadut pisteet eivät riitä hyväksyttyyn pisterajaa. Hylätyn pakollisen kokeen saa uusia kaksi kertaa kolmen seuraavan tutkintokerran aikana. Kokeen tasoa saa vaihtaa, jos tutkintoon jää toinen A-tason koe.

JA Hylätyn ylimääräisen kokeen saa uusia kaksi kertaa ilman aikarajaa, mutta kokeen tasoa ei saa vaihtaa. Hyväksyttyä koetta saa yrittää korottaa vain yhden kerran ilman aikarajaa.

KUN LUKUHALUJA RIITTÄÄ Tutkintoa voi täydentää, kun se on läpäisty. jo suoritetun oppiaineen eritasoisella kokeella uusilla oppiaineilla Näistä kokeista saa erillistodistuksen.