PRH ja avoin tieto Rauni Hagman Avoimen tiedon ohjelman ohjausryhmä.

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Copyright © Sopima Due Diligence materiaalin vieminen Sopimaan • Näillä ohjeilla saat Due Diligence materiaalin jaettua prosessiosallisille.
Advertisements

Avoin data Avoimuutta ja innovaatioita Jyrki Kasvi TIEKEn Avoimen datan foorumi.
PATENTTI-INFORMAATION KÄYTTÖ PERUSTUTKIMUKSESSA TUOTEKEHITYKSESSÄ KEKSINTÖJEN SUOJAUKSESSA OPISKELUSSA KILPAILIJASEURANNASSA KEKSINTÖJEN HYÖDYNTÄMISESSÄ.
Tilannekatsaus sovelluskehitysprojektiin Marraskuu 2008 Ilkka Kommeri
Tiedonlähteitä yrittäjälle
TIETOA JA TIEDONHANKINTAA YRITYSTOIMINTASI TUEKSI: Tiedonlähteitä yrittäjille.
Toimittaja – Sovellusarkkitehtuuritas on pilkkominen Kalle Launiala, ProtonIT Oy
Suunnittelijan työ IPR asiantuntijan työ.
Lipas Suomalaisten liikuntapaikkojen tietopankki
Sonera content gateway-rajapinnan ohjelmointi
Maanmittauslaitoksen paikkatiedon palvelualustan pilotti - avoin rajapinta Jakob Ventin Korkeakoulujen valtakunnalliset IT-päivät
YHDISTYSLAKI /503 Esim. patentti- ja rekisterihallituksen sivuilta: tai yhdistystoimintaa käsittelevien kirjojen liitteenä
Tukikelpoisuus alkaa Rakennerahastolaki tulee voimaan Rakennerahastoasetus tulee voimaa Tukikelpoisuusasetus tulee voimaa
Hyrrä-verkkopalvelu Hanketukien infotilaisuus
PATENTTI myönnetään hakemuksen perusteella, uutuus, keksinnöllisyys, käyttökelpoisuus voimassa 20 v (lääk. 25 v) tekemispäivästä julkiseksitulo 18 kk tekemis.
ELINKEINON HARJOITTAMINEN. OIKEUS ELINKEINON HARJOITTAMISEEN Luonnollisella henkilöllä, jolla asuinpaikka Euroopan talousalueella Suomalaisella yhteisöllä.
Standardisointi Mikko Huuskonen, OTT, dos Neuvotteleva virkamies, TEM.
KANSALLISKIRJASTO - Kirjastoverkkopalvelut Esitys: Finnan metatiedolle CC0-lisenssi Tapani Sainio Finnan konsortioryhmä
TIETOA JA TIEDONHANKINTAA YRITYSTOIMINTASI TUEKSI: Tiedonlähteitä yrittäjille.
Kaupparekisterin ilmoitusmenettely ja tietojen käsittelyprosessi.
Avoimen ja yhteisen rajapinnan hallintasuunnitelma v.1.3.
Oma Nimi Tilaisuuden nimi Pvm Paikkakunta. Mikä on VALO-CD? Kohderyhmä: tavalliset suomalaiset ihmiset Käyttöjärjestelmä: Windows XP/Vista/7 Sisältää.
Osuuskunnat ja uusi osuuskuntalaki Rovaniemen kaupunki Maarit Alikoski
Tutkimuksen tietoaineistot (TTA) ja tiedon saatavuuden linjaukset Juha Haataja
Hallinnon kehittämisosasto - Valtion IT-toiminnan johtamisyksikkö Data – Informaatio – Tieto – Ymmärrys – Tietopääoma Tietovarantojen hallinta.
Julkisen hallinnon tietoarkkitehtuuri - tietovarantoryhmä
Tiedon avaamisen asiantuntijaryhmä Tilannekatsaus Tanja Kantola
Suomi.fi-palvelut Kokonaisuuden ja palveluiden esittely lyhyesti Versio 1.0.
Hallinnon kehittämisosasto - Valtion IT-toiminnan johtamisyksikkö 1 Julkisen hallinnon tietopolitiikan kohteita ja yhteentoimivuuden tasot (EIF)
Marjut Salokannel OTT, dosentti  EU:n PSI –direktiivi ja sen uudistaminen  Valtioneuvoston periaatepäätös ( )tietoaineistot avoimesti.
© SUOMEN AKATEMIA 2 Avoin tiede Suomen Akatemian hakuohjeissa Avoimen tieteen huomiointi tutkimuksen suunnittelussa tiedeasiantuntija Jyrki Hakapää
Avoin data, TK ja virallinen tilasto
Luento Panu Kuosmanen Aalto-yliopisto
Julkaisutietovirrat - tilannekatsaus
Kokonaisuuden ja palveluiden esittely lyhyesti Versio 1.0
Avoimen tiedon toimintalinjaukset vuoteen 2020
Oikeudelliset vaatimukset avoimuudelle & lisenssit
Yhteistyötapaaminen
06/16.
Ajankohtaista Julkaisufoorumista
Kokonaisuuden ja palveluiden esittely lyhyesti Versio 1.0
Tilinpäätösten toimittaminen rakenteellisessa muodossa
OKM:n tietovarastopalvelut -kokonaisuuteen liittyvän tiedon avaaminen
Avoimen ja yhteisen rajapinnan hallintasuunnitelma v.1.4
Lähdemateriaalin keruuohje
JulkICTLabs –projekti -asemointia
Avoimen tiedon tavoitteet
Teknologiaryhmä – Call for Papers
Tiedon hallinnan viitearkkitehtuurin osa-alueet
Opiskelijavalintojen kehittäminen ja avoin korkeakoulu –ideariihi
Yrityksen perustamisen…
EDELLYTYKSET AVOIMEN DATAN HYÖDYNTÄMISELLE LIIKETOIMINNASSA
Sinulle - Verohallinnon verkkopalvelut
Vauhdittaa kiinteistö- ja rakentamisalan digitalisaatiota
Yrittävä K-P teemaryhmän kokous
Tietojen automaattinen ja luotettava kulku järjestelmien välillä notkeuttaa yhteistyötä – Suomi.fi-palveluväylä on turvallinen ratkaisu Kuntamarkkinat.
Verkkosivujen julkaisualustojen vertailu
Luento Panu Kuosmanen Aalto-yliopisto
Avoimen tiedon ohjelma Tilannekatsaus ja suunnitelma 2014
Tiedon avaaminen Trafissa ja avaamisen haasteet
Helsingin yliopiston Avoin yliopisto tietojärjestelmätilanne Opiskelijan polku järjestelmien läpi opiskelemaan Joanna Veinio
Avoimen tiedon palvelukokonaisuus
Lieksan kaupungin avustusten haku
Luento Panu Kuosmanen Aalto-yliopisto
PERA-määritys – päivitys Palveluväylän viitearkkitehtuurin liite
Video 4: Avoimen ja yhteisen rajapinnan hallintasuunnitelma
PRH:n rajapinta ja tilinpäätösarkisto
OSASTOJEN PURKAUTUMISESTA
Yhteispalvelun tehostamishanke - miten on edetty
Kohti valtakunnallista tutkimustietovarantoa
Esityksen transkriptio:

PRH ja avoin tieto Rauni Hagman Avoimen tiedon ohjelman ohjausryhmä

Nykytila Yritys- ja yhteisölinja Yritys- ja yhteisötietojärjestelmä (YTJ) Yritys- ja yhteisötietolain mukaiset julkiset tiedot – esim. toiminimi, kotipaikka, posti- ja käyntiosoite, yrityksen tila sekä tieto, mihin verohallinnon rekistereihin on merkitty - ovat kaikkien saatavilla. Kuulutustietopalvelu Kuulutustietopalvelu Kuulutustiedot kaupparekisteriin rekisteröinneistä sekä muutoksista kaupparekisterimerkinnöissä. Virre-tietopalvelu Perustiedot kaupparekisteriin merkityistä yrityksistä. Perustietoja ovat y- tunnus, toiminimi, kotipaikka, yritysmuoto, yrityksen kieli, ensirekisteröinnin päivä, viimeisin rekisteröintiajankohta, yrityksen tila ja postiosoite.

Nykytila Patentti- ja innovaatiolinja PatInfo PatInfo Tietoja PRH:een tehdyistä patentti- ja hyödyllisyysmallihakemuksista. Tietokannassa on tietoja noin vuodesta 1970 nykyhetkeen. FI-EP-tietokanta FI-EP-tietokanta Tunnistetiedot niistä eurooppapatenteista, jotka on saatettu voimaan Suomessa ja niistä, jotka on hakemusvaiheessa osoitettu Suomeen. Julkaisupalvelu Julkaisupalvelu Tietopalvelua eurooppapatenttien käännöksistä toukokuusta 2007 alkaen, suomalaisista myönnetyistä patenteista tammikuusta 2009 alkaen ja suomalaisista rekisteröidyistä hyödyllisyysmalleista helmikuusta 2009 alkaen. Lisäksi patenttitietoja tarjotaan seuraavista palveluista PATE ja

Nykytila Tavaramerkki- ja mallilinja Tavaramerkkitietokanta Tietokanta sisältää perustiedot Suomessa vireillä olevista tavaramerkkihakemuksista ja voimassa olevista rekisteröinneistä sekä Suomessa voimassaolevista kansainvälisistä rekisteröinneistä niihin liittyvine kuvineen. Laajalti tunnettujen tavaramerkkien luettelo Luettelo laajalti tunnetuista tavaramerkeistä sisältää hakemusvaiheessa olevat ja luetteloon jo hyväksytyt tavaramerkit. Mallinetti Palvelu sisältää kansallisten mallioikeushakemusten sekä rekisterissä olevien ja rekisteristä poistettujen mallien perustiedot niihin liittyvine kuvineen sekä ne kansainväliset mallioikeusrekisteröinnit, joissa Suomi on nimetty kohdemaaksi.

Nykytila Yhdistys- ja säätiöasiat Yhdistysnetti Yhdistysnetti Palvelu sisältää kaikista yhdistysrekisterissä olevista yhdistyksistä seuraavat perustiedot: rekisterinumero, yhdistyksen nimi, yhdistyksen kotipaikka, ensirekisteröinnin päivä ja viimeisen rekisteröinnin päivä ja ilmoitusten käsittelyvaihetiedot. Virre-tietopalvelunVirre-tietopalvelun kautta perustiedot säätiörekisteriin merkityistä säätiöistä Yritys- ja yhteisötietojärjestelmä (YTJ)Yritys- ja yhteisötietojärjestelmä (YTJ) sisältää säätiöiden ja osan yhdistyksistä tiedot.

Nykytila Kaikki edellä esitetyt PRH-tiedot saa yksittäisinä hakuina käyttöliittymien kautta. Maksutonta teknistä rajapintaa ei vielä ole saatavilla.

Tulossopimus vuodelle 2014 Hallitusohjelman mukaan julkishallinnon tietojen yhteiskäyttöä lisätään. Ohjelman mukaan julkiset tietoaineistot saatetaan koneluettavassa muodossa avoimesti saataville ja jatkokäytettäväksi. Ytj:n ja kaupparekisterin kuulutuspalvelun julkiset tietoaineistot saatetaan koneluettavassa muodossa avoimesti saataville ja jatkokäsiteltäväksi vuoden 2014 aikana. Rajapintojen rakentamista varten saadaan budjettirahoitusta. PRH:n vakiomuotoiset tietoluovutukset viranomaisille ovat maksuttomia vuoden alusta lukien.

PRH:n avoin tieto-projekti Projekti käynnistynyt loppuvuodesta 2013 ja valmistuu vuoden 2014 lopussa. Selvitetään oikeudelliset ja tekniset ratkaisut tietojen avaamiseen. Projektissa toteutetaan pilottina Ytj:n ja kaupparekisterin kuulutustietopalvelun rajapinnat Lopputuloksena yksi ja yhteinen ”PRH avoin tieto rajapinta”.