Viherlaakson lukio 1. luokkien vanhempainilta Päivän ohjelma – Rehtorin puheenvuoro – Musiikkitervehdys – Opettajien.

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
ILMOITTAUTUMINEN Ilmoittautuminen kevään 2009 kirjoituksiin viimeistään pe henkilökohtaisesti lukion kansliassa
Advertisements

Vanhempien ja ryhmänohjaajien yhteistyö
YLIOPPILAS KEVÄT 2015 LUKION KURSSIT YLIOPPILASKIRJOITUKSET
Ylioppilaskirjoitukset
Ylioppilastutkinto Vieras kieli Reaalikoe Toinen kotimainen kieli
Tervetuloa vanhempainiltaan!
LUKION 2. VUOSITASO TIISTAI 4.3. RO-TUOKIO/AUDITORIO
Ylioppilaskirjoitukset
Lukio-opiskelusta Syksy 2014.
Tervetuloa!.
Ylioppilastutkinto Äidinkieli/ Vieras kieli Reaalikoe
LUOKATON LUKIO OPPIMISYMPÄRISTÖNÄ
Tampereen aikuislukion etälukio Jaana Leppä vt. rehtori Tampereen aikuislukio Tampereen aikuislukio.
Abien vanhempainilta Tervetuloa!.
Lukion oppimäärä.
Syksyn 2015 kirjoituksissa huomioitavaa Koepäivät www
Kurssivalinnat ykkösille
2. vu0sikurssin opiskelijoiden vanhempainilta
Ylioppilastutkinnon rakenne  Tutkintoon on sisällyttävä vähintään neljä koetta, joista äidinkielen koe on kaikille pakollinen.  Kolme muuta pakollista.
Ylioppilaskirjoitukset Syksy Kirjoitusaineet Pakol.äidinkieli + 3  suomi (A- tai B-taso)  englanti (A- tai C-taso)  (1) reaalikoe  matematiikka.
2. Vuosikurssi 2. vuosikurssin vanhemmille
YLIOPPILASTUTKINTO Ounasvaaran lukio TUTKINNON RAKENNE PAKOLLISET KOKEET Äidinkieli + 3 omaa valintaa TARKKA HARKINTA  Toinen kotimainen kieli*
YLIOPPILASTUTKINTO Ounasvaaran lukio TUTKINNON RAKENNE PAKOLLISET KOKEET Äidinkieli + 3 omaa valintaa  Toinen kotimainen kieli*  Yksi vieras.
Ylioppilastutkin to. YO-kokeiden rakenne: PAKOLLISET AINEET (4 kpl) KAIKILLE PAKOLLINEN: Äidinkielen koe tai Suomi toisena kielenä KOLME PAKOLLISTA SEURAAVISTA.
2012-ryhmien vanhempainilta TERVETULOA!.
 Voit hajauttaa tutkinnon pakolliset kokeet kolmeen peräkkäiseen kertaan (esim. kevät 2015, syksy 2015, kevät 2016)  Ilmoittautuminen on sitova, syksyn.
1. vuoden opiskelijoiden vanhempainilta Jani Syrjälä, rehtori.
MIKSI LUKIOON? 1.Lukiossa saa monipuolisen yleissivistyksen, joka on nykymaailmassa entistä tärkeämpää 2.Korkea-asteen jatko-opintoihin (ammattikorkeakoulut,
YO-TUTKINTO  Kokelas on itse vastuussa siitä, että on selvillä yo-tutkintoon liittyvistä määräyksistä ja yo-kokeiden suoritusohjeista ja noudattaa niitä.
HUOLTAJAILTA. TUTKINNON SUORITTAMINEN Tutkinnon voi hajauttaa kolmeen perättäiseen kertaan Osallistumisoikeus kirjoituksiin  kirjoitettavan aineen pakolliset.
ABIEN VANHEMPAINILTA. YO-TUTKINTO Kaikille pakollinen Äidinkieli Toinen kotimainen Vieras kieli Matema- tiikka Reaali- aine Toinen kotimainen Vähintään.
Ammatillinen perustutkinto + yo-tutkinto. Erilaiset opiskeluväylät AmmattikorkeakouluYliopisto Työelämä Lukio Ammatillinen oppilaitos Kaksi tutkintoa.
YLIOPPILASTUTKINTO. YLIOPPILASTUTKINNON RAKENNE PAKOLLISET AINEET (4 KPL) * VÄHINTÄÄN YKSI A-TASON AINE! Äidinkieli tai S2 (kaikille pakollinen) Lisäksi.
Vanhempainilta Harjun toimipiste: ke Viitaniemen toimipiste: to Jyväskylän Lyseon lukio 1. vuosikurssin opiskelijat.
Ro -12B Oppituntien ajat, opinto-opas s. 6 Miten lukiossa opiskellaan, s.9.
Opiskelijaksi Oulunsalon lukioon. Uusien opiskelijoiden valinta keväällä 2014  Oulunsalon lukiossa on 80 aloituspaikkaa kevään 2014 yhteishaussa  Lukioihin.
LUKION VANHEMPAINILTA YLEISTÄ LUKIO-OPINNOISTA  Vähintään 75 kurssia  3 vuoden vauhtina  Opinto-oikeus päättyy 4. vuoden jälkeen.
Ylioppilastutkinto. Ylioppilaskokeet Valtakunnalliset loppukokeet Kaikille neljä pakollista koetta, lisäksi opiskelija voi suorittaa ylimääräisiä kokeita.
Abien vanhempainilta Tervetuloa!. Lukuvuoden tapahtumia/abit Syksyn yo-kokeet – jakson koeviikko – Syysloma.
YLIOPPILASTUTKINTO Lukiolaki (766/2004, 18, 18a ja 18b §) Laki ylioppilastutkinnon järjestämisestä (672/2005) Asetus ylioppilastutkinnosta (915/2005) YLEISTÄ.
Tuusulan lukio Jokelan toimipiste
Toinen kotimainen kieli Tutkintoon voit liittää ylimääräisiä kokeita:
AINEVALINTAINFO 1. ja 2. VUOSIKURSSI
Syksyn 2017 kirjoituksissa huomioitavia seikkoja
Abien YO-INFO Viherlaakson lukio 2016.
Lukion toisen vuoden kurssivalinnat
Kahden tutkinnon suorittaminen - info-tilaisuus ti 15. 8
YO-TUTKINTO Kokelas on itse vastuussa siitä, että on selvillä yo-tutkintoon liittyvistä määräyksistä ja yo-kokeiden suoritusohjeista ja noudattaa niitä.
Ilmoittautuminen syksyn 2016 kirjoituksiin, info
YLIOPPILASTUTKINTO.
MIKSI LUKIOON???.
YO-TUTKINTO Kokelas on itse vastuussa siitä, että on selvillä yo- tutkintoon liittyvistä määräyksistä ja yo-kokeiden suoritusohjeista ja noudattaa niitä.
Lukion tuntijakotaulukko 2016
Ilmoittautuminen kevään 2017 kirjoituksiin, info
Toinen kotimainen kieli Tutkintoon voit liittää ylimääräisiä kokeita:
Vanhempainilta Tervetuloa!
AINEVALINTAINFO 1. ja 2. VUOSIKURSSI
Ykkösten vanhempainilta
Ilmoittautuminen kevään 2018 kirjoituksiin, info
Kiinnostaako lukio?
MIKSI LUKIOON???.
2. Luokan OPO1 osa 2.
Viherlaakson lukio Kevät 2017
Ylioppilastutkinnosta
ALAJÄRVEN LUKIO ENSIMMÄINEN VUOSIKURSSI
Toiselle vuosikurssille
Kevään 2019 kirjoituksissa huomioitavia seikkoja
SYKSYN 2019 kirjoituksissa huomioitavia seikkoja
YO-TUTKINTO Kokelas on itse vastuussa siitä, että on selvillä yo-tutkintoon liittyvistä määräyksistä ja yo-kokeiden suoritusohjeista ja noudattaa niitä.
YO-info Syksy 2019.
Esityksen transkriptio:

Viherlaakson lukio 1. luokkien vanhempainilta Päivän ohjelma – Rehtorin puheenvuoro – Musiikkitervehdys – Opettajien esittely – Opinto-ohjaajan info lukio-opinnoista – Ryhmänohjaajien tapaaminen luokassa

LUKIO-OPINTOJEN PERUSTEET Viherlaakson lukion vanhempainilta Opinto-ohjaajat Riina Laasonen (b, d, e ja f) Eeva Stenbacka (a ja c)

NYKYLUKION TUNNUSPIIRTEITÄ JOUSTAVUUS –Tuntijaossa vain 60 % on kaikille pakollista –vapaus päättää opintojen kestosta itsenäisesti OPINTOJEN JAKSOTUS –lukuvuosi jaettu viiteen jaksoon –kaikki opiskelu kurssimuotoista –koeviikot YKSILÖLLISYYS –opintojen itsenäinen suunnittelu –mahdollisuus suorittaa kursseja itsenäisesti –ylioppilastutkinnon valinnaisuus ja mahdollisuus hajauttaa

LUKIO-OPISKELUN ABC ARVIOINTI –Arviointiperusteet selvitetään kunkin kurssin alussa. Arviointi perustuu opiskelijan kurssin aikana antamaan näyttöön. –Kurssit arvioidaan numeroin (4-10) tai suoritusmerkinnöin (S=suoritettu, K=keskeytetty, P=suorituksia puuttuu) ITSENÄINEN OPISKELU –Kursseja voi suorittaa myös itsenäisesti ilman lähiopetusta: kurssille anotaan lupa erillisellä lomakkeella ennen jakson alkua.

LUKIO-OPISKELUN ABC JAKSO –Lukuvuosi jaetaan viiteen yhtä pitkään jaksoon. –Kursseja opiskellaan yleensä keskitetysti yhden jakson aikana. KOEVIIKKO –Jakson lopussa on koeviikko, jolloin noudatetaan koeviikon lukujärjestystä (kokeet ja pohjatunnit) KOKEENPALAUTUSPÄIVÄ –uuden jakson alussa opiskelijoille palautetaan edellisen jakson kokeet KURSSI –kurssi on keskimäärin 18 opetuskerran (à 75 min.) opintokokonaisuus, johon kuuluu opetusta, koe ja kokeenpalautus –opiskelijat suunnittelevat kurssin yhdessä opettajan kanssa, opinto-oppaan hyvän opiskelun ohje

LUKIO-OPISKELUN ABC KURSSITARJOTIN –kurssitarjottimelta löytyvät kaikki lukion tarjoamat kurssit. Opiskelija valitsee tarjottimelta kurssit omaan työjärjestykseensä. MYÖHÄSTYMINEN –myöhästyneet otetaan tunnille yhtenä ryhmänä 15 minuuttia tunnin alkamisen jälkeen –kolmen myöhästymisen jälkeen myöhästymiset lasketaan poissaoloiksi –Huonojen kulkuyhteyksien takia myöhästyvät voivat sopia asiasta opettajan/rehtorin kanssa. POISSAOLOT –poissaolot selvitetään Wilman avulla –etukäteen tiedossa olevaan poissaoloon anotaan lupa ryhmänohjaajalta (1-3 päivää) tai rehtorilta (yli 3 päivää) –liian suuri määrä poissaloja voi johtaa kurssin keskeyttämiseen –Sairauspoissaolot eivät ole pääasiassa syy keskeyttää kurssia, mutta korvaavista tehtävistä on sovittava opettajan kanssa.

LUKIO-OPISKELUN ABC UUSINTAKUULUSTELU –Jokaisen jakson jälkeen järjestetään uusintakuulustelu, johon on ilmoittauduttava viimeistään jakson arviointipäivänä –Hylätyn kurssin saa uusia kerran saman lukuvuoden aikana millä tahansa uusintakuulustelukerralla WILMA –opettajat voivat arvioida opiskelijoita ja merkitä heidän poissaolonsa –o piskelijat voivat tarkistaa suorituksensa, muuttaa kurssivalintojaan, nähdä lukujärjestyksensä ja viestittää opettajille –huoltajat seurata huollettaviensa opinto- suorituksia, selvittää heidän poissa- olonsa sekä pitää yhteyttä opettajiin

LUKION OPPIMÄÄRÄN SUORITTAMINEN Lukion oppimäärä koostuu vähintään 75 kurssista, joista pakollisia on 47 (lyhyen matematiikan lukijat) tai 51 (pitkän matematiikan lukijat). Syventävät kurssit ovat pakollisten kurssien valtakunnallisia jatkokursseja, joita on opiskeltava vähintään 10 kurssia. Opiskelija voi ottaa opiskeluohjelmaansa myös koulukohtaisia soveltavia kursseja. Jos tavoitteena on suorittaa lukio-opinnot kolmessa vuodessa, jokaisessa jaksossa tulisi suorittaa keskimäärin 6 kurssia. ( )

OPINTOSUUNNITELMA- KORTTI opinto-opas -> lukion oppimäärä -> suunnitelmakorttisuunnitelmakortti

TÄRKEÄT VALINNAT Pitkä matematiikka, fysiikka ja kemia –hyödyllisiä, usein jopa välttämättömiä tekniikan, luonnontieteiden ja lääketieteen jatko-opinnoissa –vaativia oppiaineita, edellyttävät halua ja kykyä opiskella ao. aineita Ylimääräiset kielet –hyvä kielitaito on osa yleissivistystä –hyötyä jatko-opinnoissa ja työelämässä –suositeltavaa aloittaa heti lukio-opintojen alussa Syventävät kurssit –valitaan lukio-opintojen kuluessa ylioppilaskirjoitus- ja jatko-opintosuunnitelmien perusteella (Huom! Jo 1. vuonna valitaan joitakin syventäviä kursseja) Mitkä aineet ovat tärkeitä jatko-opintojen kannalta? –apua osoitteesta:

YLIOPPILASKIRJOITUKSET Tutkinnon rakenne 4 pakollista koetta + yksi oppimäärä pitkänä - Äidinkieli/S2 on kaikille pakollinen. - Kolme muuta pakollista ainetta: Toinen kotimainen kieli/ruotsi Yksi vieraan kielen koe/englanti, saksa, ranska, espanja Matematiikka Yksi reaaliaineen koe eli historia, psykologia, biologia, fysiikka, terveystieto, yhteiskuntaoppi, uskonto/et, filosofia, kemia, maantieto, + ylimääräiset kirjoitettavat aineet

Tutkinnon suunnittelu 1. lukuvuonna tutustutaan eri oppi-aineisiin, mahdollisten kirjoitusaineiden hahmottuminen 2. lukuvuonna luodaan pohjaa yo- kirjoituksille opiskelemalla syventäviä kursseja 3. lukuvuonna keskitytään kirjoitusaineisiin

OPISKELIJAN JA KODIN TUKENA Ryhmänohjaaja Opinto-ohjaaja Rehtori Aineenopettajat Tutor-opiskelijat Erityisopettaja Lukiopsykologi Terveydenhoitaja Lukiokuraattori = KOKO KOULU OHJAA!