EUROOPPALAISUUS JA EUROOPAN UNIONI YH 4 EU nykyään.

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
1 Eurooppalainen kielitaidon arviointi- ja testausjärjestö
Advertisements

Euroopan unioni Viivi Similä 3A.
Vanhuuseläkeiät EU maissa sekä Islannissa, Norjassa ja Sveitsissä 2011
Ala-aste.  Ensinmäinen oppilas joka vastaa oikein saa yhden pisteen tai palkinnon.
Euroopan Unioni: Huippukokous Ministerineuvosto Komissio
Kansainvälinen yhteistyö.
Eurooppa ja kansainväliset suhteet 2000 – luvun alussa:
Euroopan unionin kansalaisuus
Opiskelijavaihtoon tai työharjoitteluun Eurooppaan
1 TIETOJA HAKIJAMAISTA SAK STTK AKAVA SAK STTK AKAVA 2002 HAKIJAMAIDEN HINTATASO JA TULOTASO SUHTEESSA EU-MAIDEN KESKIMÄÄRÄISEEN VUONNA 1998/1999.
Alueiden välinen yhteistyöohjelma (”Interreg IVC”) Kuopio Petri Haapalainen.
Euroopan Unionin historia
Eures-palvelut Lapin työ- ja elinkeinotoimistO
Osaamisen ja sivistyksen parhaaksi eTwinning Yrjö Hyötyniemi Opetushallitus
Euroopan talous- ja rahaliitto EMU: Kehitetty jo n. 30 vuotta Ensimmäinen vaihe 1979 => valuuttakurssit Vuonna 1999 kytkettiin 12 maan valuuttakurssit.
Eurooppalaisuus ja Euroopan idea:
-Suomen vanhin aluetoimisto Brysselissä -jatkuva toiminta perustamisesta - tunnettu aluetoimisto Brysselissä.
I Maailmansota s. 32-.
JYVÄSKYLÄN YLIOPISTO KANSAINVÄLINEN YHTEISTYÖ. JYVÄSKYLÄN YLIOPISTO Vaihdossa olleet opiskelijat vuonna 2013 (Eurooppa) 1 – 10 vaihto-opisk. 11 – 30.
Europarlamenttivaalit Oikeusministeriö Europarlamenttivaalit 2009 Tiedotustilaisuus
Maailman ja Suomen talouden kehitys
SUOMEN PANKKI | FINLANDS BANK | BANK OF FINLAND Talouden haasteet Johtokunnan varapuheenjohtaja Pentti Hakkarainen Suomen Pankki 1.
Hyvinvointivaltiomallit
KYLMÄ SOTA KANSAINVÄLISET SUHTEET. USA NEUVOSTO- LIITTO NATO VARSOVAN LIITTO RAUTAESIRIPPU KAPITALISMI MEILLÄ MENEE HIENOSTI. USA SORTAA TYÖLÄISIÄ. APUA!
Erasmus-sopimusten laatiminen Päivitetty
Eurokriisi Tomi ja Eva Eurokriisi. EMU Tarkoittaa jäsenmaiden talous- ja rahapolitiikan yhtenäistämistä Siihen kuuluu talous- ja rahapolitiikkojen koordinointi,
EUROOPPALAISUUS JA EUROOPAN UNIONI YH 4 Turkin kysymys.
Nationalismi ja imperialismi
EUROOPAN UNIONI JA EUROOPPALAISUUS YH 4 EU:N TOIMIELIMET.
EUROOPPALAISUUS JA EUROOPAN UNIONI YH 4 Tulevaisuus?
Mobility Tool+ Raportointikoulutus Erasmus+ yleissivistävän koulutuksen KA1 –hankkeille
EUROOPPALAISUUS JA EUROOPAN UNIONI Suomi EU:ssa. SUOMI – MALLIOPPILAS VAI KOVIS? Suomea verrattu EU:ssa luokan mallioppilaaseen Suomea verrattu EU:ssa.
2. maailmansota KANSAINVÄLISET SUHTEET. 2. MAAILMANSOTA LIITTOUTUNEET Iso-Britannia (1939) Ranska (1939) Neuvostoliitto (1941) Yhdysvallat (1941) Kiina.
YHTEISKUNTAOPPIA EUROOPAN UNIONI. KOLME YHTEISÖÄ 1. Euroopan hiili- ja teräsyhteisö (1951) 2. Euroopan talousyhteisö (1957) 3. Euroopan atomienergiayhteisö.
EU-KURSSI EY - Euroopan Yhteisöt EU – Euroopan Unioni.
Yhdistyneet kansakunnat. Taustatietoa Alun perin YK syntyi liittoutuneiden maiden perustalle – YK:hon kuului jos oli liittynyt Winston Churchillin ja.
Ensimmäinen maailmansota KANSAINVÄLISET SUHTEET. I MAAILMANSODAN SYITÄ: Nationalismi Imperialismi Saksan yhdistyminen Kilpavarustelu Ranska halusi kostoa.
Maailman ja Suomen talouden kehitys Suomea koskevia suhdanne-ennusteita *) Suomen Pankki, Euroopan komissio, OECD ja IMF raportoivat yhdenmukaistetun.
EUROOPPALAISUUS JA EUROOPAN UNIONI YH 4 EU:n PERUSSOPIMUKSET.
Yhteistyö laajenee 1951 Hiili- ja teräsyhteisö – Ranska, Länsi-Saksa, Benelux-maat, Italia 1957 Rooman sopimukset – Samat maat – EEC ja Euratom 1967 hallinnon.
Kansalaisten Eurooppa
4. Ylikansallisia ratkaisuja
Euroopan unioni (EU) 28 jäsenvaltiota yli 500 miljoonaa asukasta
Eurooppalainen kulttuuripiiri
EUROOPAN UNIONIN SYNTY JA LAAJENEMINEN
LinkINjob: job-hunting with the help of librarians
Alueiden Eurooppa.
FINANNSSI- POLITIIKKA TALOUS- JA RAHALIITOSSA (EMU)
KANSAINVÄLISET SUHTEET
KANSAINVÄLINEN YHTEISTYÖ
Kouluyhteistyötä Euroopassa
EUROOPAN UNIONI JA EUROOPPALAISUUS
Ensimmäisen maailmansodan seuraukset
MEP-PAIKKAJAKO MAITTAIN
10 EU-maan liput kuva-arvoituksena
Taito: Tilastokuvaajien tulkinta
18. NL:n varjosta EU:iin.
Euroopan unionin toimielimet
Kansalaisten Eurooppa
Talouskasvu jakaantuu epäyhtenäisesti myös vuonna 2017
Tutustu intraan:  opiskelu opiskelijapalvelut
Maailman ja Suomen talouden kehitys
Suuri laajentuminen: idän ja lännen yhdistyminen
Ensimmäisen maailmansodan seuraukset
11. Kaksinapainen maailma
Euroopan parlamentti – kansalaisten ääni
Go international! Vaihtoinfopäivä
FINANNSSI- POLITIIKKA TALOUS- JA RAHALIITOSSA (EMU)
Euroopan parlamentti ja lainsäädäntötyö EU:ssa
I MAAILMANSOTA Mitä sodassa tapahtui? -Vuonna 1917
Esityksen transkriptio:

EUROOPPALAISUUS JA EUROOPAN UNIONI YH 4 EU nykyään

KUKA LEIKKISI MEIDÄN KANSSA? Iso-Britannia ei aluksi halunnut mukaan. Iso-Britannia ei aluksi halunnut mukaan. Kun se olisi halunnut, sitä ei huolittu. Kun se olisi halunnut, sitä ei huolittu. Syy: Ranska pelkäsi USA:n vaikutusvallan kasvua. Syy: Ranska pelkäsi USA:n vaikutusvallan kasvua. Iso-Britannia USA Iso-Britannia USA

EY:N LAAJENEMINEN 1. laajennus 1973: Iso-Britannia, Tanska ja Irlanti 1. laajennus 1973: Iso-Britannia, Tanska ja Irlanti 2. laajennus 1981: Kreikka 2. laajennus 1981: Kreikka 3. laajennus 1986: Espanja ja Portugal 3. laajennus 1986: Espanja ja Portugal 1986 hyväksyttiin Valkoinen kirja: tavoitteina Euroopan sisämarkkinat ja yhteinen rahapolitiikka 1986 hyväksyttiin Valkoinen kirja: tavoitteina Euroopan sisämarkkinat ja yhteinen rahapolitiikka

ITÄBLOKKI HAJOSI NL:n perestroika: Berliinin muuri murtui 1989  kommunismin uhka pois NL:n perestroika: Berliinin muuri murtui 1989  kommunismin uhka pois Saksan yhdistyminen Saksan yhdistyminen Itä-Euroopan vapautuminen Itä-Euroopan vapautuminen EY-maiden konferenssi XII.1989  Suunnitelma EU:n perustamiseksi + EMU EY-maiden konferenssi XII.1989  Suunnitelma EU:n perustamiseksi + EMU Ranska hankkeen johdossa  pelkäsi Saksan voimistumista (Varautuneita: I-B, Kreikka, Tanska) Ranska hankkeen johdossa  pelkäsi Saksan voimistumista (Varautuneita: I-B, Kreikka, Tanska)

EU:N PERUSTAMINEN EY-kokous XII.1991: Maastricht, Hollanti EY-kokous XII.1991: Maastricht, Hollanti Maastrichtin sopimus  Päätettiin perustaa Euroopan Unioni Maastrichtin sopimus  Päätettiin perustaa Euroopan Unioni Tärkein muutos: talouden integraatio laajeni poliittiseksi integraatioksi Tärkein muutos: talouden integraatio laajeni poliittiseksi integraatioksi Euroopan Yhteisöt osaksi EU:ta Euroopan Yhteisöt osaksi EU:ta Sopimus allekirjoitettiin 1992, astui voimaan marraskuussa 1993 Sopimus allekirjoitettiin 1992, astui voimaan marraskuussa 1993

EPÄILEVIÄ TUOMAITA Varaumia: Tanska pois yhteisestä puolustuksesta Tanska pois yhteisestä puolustuksesta Tanska ja I-B pois talous- ja rahaliitosta Tanska ja I-B pois talous- ja rahaliitosta

EU NYT (2016) 1995: Mukaan Suomi, Ruotsi ja Itävalta 1995: Mukaan Suomi, Ruotsi ja Itävalta 2004: Mukaan Baltia, Tsekki, Slovakia, Slovenia, Puola, Unkari, Kypros, Malta 2004: Mukaan Baltia, Tsekki, Slovakia, Slovenia, Puola, Unkari, Kypros, Malta 2007: Mukaan Bulgaria ja Romania 2007: Mukaan Bulgaria ja Romania 2013: Kroatia 2013: Kroatia Jäsenmaita nyt 28 Jäsenmaita nyt 28

JÄRJESTÖ VAI VALTIO? EU ei ole liittovaltio, kuten Yhdysvallat. EU ei ole liittovaltio, kuten Yhdysvallat. Se ei myöskään ole pelkkä hallitusten- välinen yhteistyöjärjestö, kuten YK. Se ei myöskään ole pelkkä hallitusten- välinen yhteistyöjärjestö, kuten YK. ”EU on lajissaan ainoa. EU:hun kuuluvat maat ovat itsenäisiä kansakuntia, mutta ne ovat yhdistäneet voimavaransa.” ”EU on lajissaan ainoa. EU:hun kuuluvat maat ovat itsenäisiä kansakuntia, mutta ne ovat yhdistäneet voimavaransa.” Miksi? Jotta niillä olisi maailmassa sellaista vaikutusvaltaa, jota niillä ei yksin voi olla. Miksi? Jotta niillä olisi maailmassa sellaista vaikutusvaltaa, jota niillä ei yksin voi olla.