Osaamisen ja sivistyksen parhaaksi Valtakunnallinen koulutusrakenne ja työnjako Eija Kauppinen 7.1.2013.

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Pohjois-Karjalan ammattikorkeakoulu
Advertisements

MATKAILUALAN PERUSTUTKINTO
AJANKOHTAISTA AMMATILLISESSA JA AIKUISKOULUTUKSESSA
Prosessiteollisuuden perustutkinto ja sen toimeenpano
1. Ammatillinen koulutus ja työelämäyhteistyö
Päivitetty Päivittäjä: opinto-ohjaaja Sirpa Puikkonen.
ELINTARVIKEALAN PERUSTUTKINTO
Tervetuloa 9.Lk jatkokoulutusvanhempainiltaan. Aikataulu 2010 •Elokuu –Ohjauskeskustelut alkavat •Syyskuu –Työpaikan hankkiminen ja valmistautuminen työelämään.
Yhteishaku/AMMATILLINEN KOULUTUS
Suomalainen koulutusjärjestelmä
Tervetuloa 9.Lk jatkokoulutusvanhempainiltaan. Aikataulu 2009 Elokuu –Ohjauskeskustelut alkavat Syyskuu –Työpaikan hankkiminen ja valmistautuminen työelämään.
Tervetuloa 9.Lk jatkokoulutusvanhempainiltaan. Aikataulu 2011 Elokuu –Ohjauskeskustelut alkavat Syyskuu –Työpaikan hankkiminen ja valmistautuminen työelämään.
Käsi- ja taideteollisuusalan perustutkinto (artesaani)
TH Osaamisen ja sivistyksen asialla TAITEEN PERUSOPETUS Jorma Kauppinen.
KESKI-POHJANMAAN OPPISOPIMUSTOIMISTO Pentti Paananen
Yrittäjyysväylät Yrittäjyysopinnot Poistu Yrittäjän ammattitutkinto ammattitutkinto.
Suomen koulutusjärjestelmä
RAKENNUSMESTARIKOULUTUS Pekka Nykyri, , 1 Taustaa OPM:n asettamat tavoitteet Koulutuksen aloitus Opintosuunnitelma OAMK:n opintosuunnitelman.
Haussa käytettävä tutkinto ja hakeminen Mikäli hakijalla useampi tutkinto, hän voi valita seuraavista parhaan pistemäärän tuottavan vaihtoehdon: a)Ylioppilastutkinto.
21. Kulttuuriala s. 96‒99 Kulttuuriala.
Ammatillinen koulutus/ kaksoistutkinto vaihtoehtona:  Selvitä: mitkä ammatit voi opiskella toisella asteella? ◦ mitä työtehtäviä kuhunkin ammattiin kuuluu?
Oulun seudun ammattikorkeakoulu, Tekniikan yksikkö
AMMATILLISEN KOULUTUKSEN VALINTAPERUSTEET Perusopetuksen oppimäärän suorittaneet käyttävät hakeutumisessa perusopetuksen päättötodistusta Lukion oppimäärän.
Sosiaali- ja terveysalan yksikkö, Oulu
Yhteishaun periaatteelliset muutokset 2006 Muutokset vuoteen 2005 verrattuna: yksittäiset arvosanat otetaan pääsääntöisesti ylioppilastodistuksesta lukion.
Yhteishaku 2015.
12 / 2005 Oulun seudun ammattikorkeakoulu, Tekniikan yksikkö.
Oulun seudun ammattikorkeakoulu. Ammattikorkeakoulu suomalaisessa koulutusjärjestelmässä Oppivelvollisuuskoulutus Perusopetus Esiopetus Ylioppilas- tutkinnot.
10 / 2006 Oulun seudun ammattikorkeakoulu, Tekniikan yksikkö.
Suomenkielisen koulutuksen yhteishaku valinnan periaatteissa ei muutoksia vuodelle 2007 valintaperusteet samansisältöiset vuoteen 2006 verrattuna Ohjauksessa.
Oamk Kulttuurialan yksikkö. Kulttuurialan osaajat tuottavat sisältöä perinteisiin ja uusiin medioihin. järjestävät tapahtumia ja esityksiä. toimivat kouluissa.
Taito kasvaa tekijäksi.. Koulutuskeskus Sedu, Jurva Kuvallisen ilmaisun perustutkinto, kuva- artesaani Graafisen suunnittelun koulutusohjelma / kuvallinen.
Portfolio Juha Lehtinen VALOKUVAUS. Opinnot Kymenlaakson kansanopisto, kuvallisen viestinnän linja 1992:  Piirustus 160t  Kuvallinen viestintä 34t 
Osaamisen ja sivistyksen asialla AMMATILLISTEN REHTORIEN NEUVOTTELUPÄIVÄT Ammatillisen koulutuksen rahoitus ja tiedonkeruu – ajankohtaiskatsaus Laskentapäällikkö.
Varastopalvelujen osaamisalan laatupäivä Valinnaiset tutkinnon osat Opetushallitus Markku Karkama.
Mihin lukion jälkeen? Kaikki tarvittava tieto keskitetysti: opintopolku.fi.
MILLE ALALLE LÄHTISIN?. YLIOPISTOLLINEN JA AMMATTIKORKEAKOULUTUS Humanistinen ala: kielen, kulttuurin, taiteen ja historian tutkimus (esim. historia,
VALITSE OIKEIN. VALITSE AMMATTI. - OPISKELE SATAKUNNASSA!
Osaamisen ja sivistyksen parhaaksi Kotityö- ja puhdistuspalvelujen perustutkinnon perusteiden muutokset ja Opetusneuvos Merja Lahdenkauppi
Oulun konservatorion musiikkialan perustutkinto Musiikin koulutusohjelma 120 ov.
YKKÖSTEN JATKO- OPINNOT. AMMATTIKOULUT  Haetaan lukion päättötodistuksella  +ylioppilastutkinto, mutta sen arvosanoja ei kysytä -Voi hakea pelkästään.
Osaamisen ja sivistyksen parhaaksi Matkailualan perustutkinnon perusteiden muutokset ja Opetusneuvos Merja Lahdenkauppi
Osaamisen ja sivistyksen parhaaksi Hotelli-, ravintola- ja catering- alan perustutkinnon perusteiden muutokset ja Opetusneuvos Merja Lahdenkauppi.
UUDISTUKSIA Sataedun opopäivä, Opinto-ohjaaja Johanna Rantalainen.
TERVETULOA Keskustelkaa pöydissä kahvin lomassa, mistä ammatista haaveilitte aikoinaan 15 – vuotiaina ollessanne peruskoulun 9. luokalla.
Elintarvikealan koulutuksen järjestäminen Hämeen ammatti-instituutissa
Uudet laaja-alaiset tutkinnot
Yhteiset valinnaiset tutkinnon osat (=VYTOT)
Tämä diasarja on tarkoitettu opojen käyttöön.
Liiketalouden opiskelu
Mikä ihmeen oppisopimus?
Paikkakunta päivämäärä Etunimi Sukunimi WinNova
Koulunkäynnin ja aamu- ja iltapäivätoiminnan ohjauksen ammattitutkinto
AMMATILLISEN KOULUTUKSEN VALINTAPERUSTEET
Ähtärin Ahertajissa Seinäjoen Septarissa
oppisopimuskoulutuksena
Jatko-opintoinfo 2018.
Yhteishaku 2018.
JATKO-OPINTOTAVOITTEINEN LINJAJAKO TULEVAISUUDEN LUKIOSSA
Toisen asteen koulutus
Tanssinopettaja (AMK), 240 op
Musiikkipedagogi (AMK), 240 op
Huonekaluvalmistus ja koristeveisto
Koulutus- ja talouspolitiikka Pohjois-Karjalassa
Astetta enemmän! Viitaniemen koulu Anne Venemies, opinto-ohjaaja Gradia Jyväskylä.
Yhteiset tutkinnon osat 35 osp Vapaasti valittavat 10 osp
Yhteishaku 2019.
KOKKI Raahen Ammattiopisto, kokki.
Tutkintorakenteesta tutkinnon perusteeksi
Kainuun ammattiopisto Oppimisen iloa!
Esityksen transkriptio:

Osaamisen ja sivistyksen parhaaksi Valtakunnallinen koulutusrakenne ja työnjako Eija Kauppinen

Osaamisen ja sivistyksen parhaaksi Perusopetus Esiopetus Oppivelvollisuuskoulutus Tri Lis Ammattitutkinnot Erikois- ammattitutkinto työkokemus Ikä Ylioppilastutkinnot Lukiot Ammatilliset perustutkinnot Amm.oppilaitokset ja oppisopimuskoulutus Ylemmät AMK-tutkinnot Ylemmät kk-tutkinnot Alemmat kk-tutkinnot Yliopistot Ammattikorkea- Koulututkinnot Ammattikorkeakoulut Taiteen perusopetusTaiteen perusopetus

Osaamisen ja sivistyksen parhaaksi MUSIIKKIALAN PERUSTUTKINNON AMMATILLISET TUTKINNONOSAT Työtehtävän suunnittelu 10 ov Musiikkiohjelmiston valmistaminen 20ov Muusikkona toimiminen 30ov Musiikkiohjelmiston valmistaminen ja toiminen muusikkona 20ov Studiotyöskentely ja äänentoisto 30ov Pianon huolto 20ov Pianon viritys 40ov Valinnaiset tutkinnonosat 20ov Valinnaiset tutkinnonosat 30ov MUUSIKKO MUSIIKKITEKNOLOGIPIANONVIRITTÄJÄ Rytmi- musiikki- tuotannon ammatti- tutkinto

Osaamisen ja sivistyksen parhaaksi KULTTUURIALA Käsi- ja taideteollisuusalan perustutkintoArtesaani Tuotteen suunnittelun ja valmistuksen koulutusohjelma Ympäristön suunnittelun ja rakentamisen koulutusohjelma Audiovisuaalisen viestinnän perustutkintoMedia-assistentti Audiovisuaalisen viestinnän koulutusohjelma Kuvallisen ilmaisun perustutkintoKuva-artesaani Graafisen suunnittelun koulutusohjelma Kuva- ja mediataiteen koulutusohjelma Valokuvauksen koulutusohjelma Tanssialan perustutkintoTanssija Tanssin koulutusohjelma Musiikkialan perustutkinto Musiikin koulutusohjelmaMuusikko Musiikkiteknologian koulutusohjelmaMusiikkiteknologi Pianonvirityksen koulutusohjelmaPianonvirittäjä Sirkusalan perustutkintoSirkusartisti Sirkusalan koulutusohjelma + ammatti- ja erikoismattitutkintoja

Osaamisen ja sivistyksen parhaaksi Varhaisiän musiikkikasvatus Musiikkiopistotaso Instrumenttitaidot ja yhteismusisointi 390h Musiikin perusteet 245h Musiikin taiteen perusopetus: Laajan oppimäärän rakenne Musiikin perustaso Instrumenttitaidot ja yhteismusisointi 385h Musiikin perusteet 280h