Padlet Opettajan ohjeet

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Wikin pikaohje /ut. Kirjautuminen palveluun • Mene osoitteeseen valitse sivun oikeasta yläkulmasta ”Sign.
Advertisements

Kysely- tai ilmoittautumislomakkeen luominen Google Driveen
SkyDrive ja Office Web Apps –sovellusten käyttäminen
Seminaari Tampereella MENITUKI-OHJELMA.
Jos tarvitset opastusta, piirisi tunnuksen tai Sinulla on muuta kysyttävää, ota yhteyttä Merja Munkki, p Ongelmatilanteissa,
OPPIMINEN JA OPETUS / DIDAKTIIKAN KURSSIN WIKITENTTI
Tämän esityksen avulla osaat ladata PAF 5
1. 2 Rekisteröityminen •Rekisteröidy oppimisalustalle kohdasta kirjautuminen • ainstituutti.fi taihttp://vierumaki.valmentaj.
Huoltajan henkilökohtaisen Wilma-tunnuksen luominen
AT-STARTTI OPPILAAN OPETUSVERKON JA INTRAN PERUSTOIMINTOJA.
Käyttöohje: Kuinka luoda uusi foorumi ja kuinka kommentoida foorumiin. (Painamalla F5 voit katsoa tämän diaesityksen)
KyläNetti - sivun tekeminen • KyläNetti-sivustoon on luotu valmiiksi esimerkinomainen sivurakenne, jota voi vapaasti muokata • Kaikki sivut eivät ole näkyvissä.
Susanna Plathan1 Bambuser Ohjeet videon tekemiseen
Moodlen ohje opiskelijoille
Portal-ohje opiskelijoille. 2 Kirjaudu sisään tunnuksella ja salasanalla. Portaliin kirjauduttaessa käytetään samoja tunnuksia kuin muihin VAMKin IT-järjestelmiin.
INTRA.
Kotisivukoulutus Kirjastotalo Metso Osa 1 Tekstin kirjoittaminen ja muokkaaminen, linkitys.
WIKISPACE ohjeita. Sivun muokkaaminen •Valitse Edit This Page •Kirjoittele, lisää kuvia, muokkaa tekstiä •Tallenna •Muokkaa lisää….history näyttä kaikki.
Kielten tasotesti TAMK /Joni Sallila.
Valitse sanomapalkissa Ota muokkaus käyttöön,
Netvibes henkilökohtaisena oppimisympäristönä Kiravo – kirjasto avoimena oppimisympäristönä Biblär – biblioteket som ett öppet lärcentra Krista Auvinen.
Internet-viestintä on helppoa! Käyttökuvaus 4.0
Ohjeita Oppimisympäristön WWW-osoite ja etusivu.
Käyttöohje: Kuinka luoda käyttäjätili. (Painamalla F5 voit katsoa tämän diaesityksen)
Kuvan tuominen sivulle Työvaiheet käytettäessä Kuvanhallinta-toimintoa: 1. Ladataan kuvatiedosto oman tietokoneen hakemistosta sivustolle 2. Liitetään.
Kotisivukoulutus Ohjeet alasivujen tekoon ja kuvien lisäämiseen © SVS Länsi-Suomi.
1. Avaa omat tiedostot Pakatut tiedostot vievät vähemmän tallennustilaa ja ne voi siirtää toiseen tietokoneeseen nopeasti. Pakattuja ja pakkaamattomia.
Metropolialueen tpk- koulutuskalenteri Tapahtuman lisääminen kalenteriin Ulla Timonen.
Maaseutu.fi on uudistunut -
Sähköinen portfolio - kyvyt.fi
Mikä ihmeen Office 365? Office 365
AT-STARTTI OPPILAAN OPETUSVERKON JA INTRAN PERUSTOIMINTOJA.
Office 365 –pilvipalvelut UEF:n opiskelijoille
Kuinka tehdä blogi o365:ssä
Klikattuasi Uusi… saat seuraavan näytön. Dashboard kohdasta voit luoda minkä tahansa aiheisen Netvibesin. Jos haluat lähteä luomaan itse rakennellen Netvibesia.
Keskusteluryhmän etsiminen ja keskusteluun liittyminen Voit etsiä ryhmiä, joihin sinulla on pääsyoikeus, käyttämällä Lync-hakua. 1.Napsauta Lyncin pääikkunassa.
E –oppikirjan käyttöönotto
Sähköisen kokeen pitäminen
Katariina Autio, LitM, hankepäälliikkö Tampereen Urheilulääkäriasema, UKK-instituutti Hyvinvointia teknologian avulla.
Missä kaupunki X? Esimerkki PaikkaOpin käytöstä opetuksessa tehtävän idea: luokanopettaja Minna Glogan toteutus: koordinaattori Virpi Hirvensalo.
Ajatuksesta albumiin Digitaalikameran käytön jatkokurssi.
Oulunsalon lukion ohje unohtuneen salasanan vaihtamiseen FIM-palvelussa (Microsoft Forefront Identity Manager) Sisältää ohjeet seuraaviin tilanteisiin:
Kahoot-ohje.
OFFICE-TUOTTEIDEN KÄYTTÖ RT- TABLETILLA WORD EXCEL POWERPOINT ONEDRIVE.
Missä kaupunki X? Esimerkki PaikkaOpin käytöstä opetuksessa tehtävän idea: luokanopettaja Minna Glogan toteutus: koordinaattori Virpi Hirvensalo.
Sivuston luominen oppilasryhmän käyttöön Matti Lähtevänoja.
Kirjautuminen Opiskelijat kirjautuvat yleensä sisään vieraana. Kirjoita nimesi kenttään ja kirjaudu sisään. Voit kirjautua sisään myös omilla tunnuksilla.
Pedanet –oppilaan ohje Aleksanteri Kenan koulu
Kuvien siirto nettigalleriaan
Varhaiskasvatuksen verkkoasiointi
OPPIMISEN ARVIOINTI TYÖKALUN KÄYTTÄMINEN OPETTAJA
Tervekoululainen.fi // UKK-instituutti
Työtilan löydät osoitteesta:
Missä kaupunki X? Esimerkki PaikkaOpin käytöstä opetuksessa
Tervetuloa Innopajaan
Periscopen pikaopas Jani Henriksson.
OPPIMISEN ARVIOINTI TYÖKALUN KÄYTTÄMINEN OPISKELIJA
Luokan OneNote -muistikirja
Lasten ja nuorten kulttuurikeskus metku
TERVE Piirto-ohjeita GIMP-kuvankäsittelyohjelmalle
Kuvien piirtäminen LibreOffice Draw.
PaikkaOppi Mobiilin käyttöohje
Quizlet-sovelluksen käyttöopas
Oman alan kirja Käy lainaamassa Myllytullin kirjastosta oman alan kirja. Pohdi ja kirjoita blogiisi (tee uusi artikkeli nimeltään ”Oman alan kirja”) ylös.
Ohje yhdistyspalvelut-sivustolle
Maksuttomat digityökalut liikunnan opetuksen apuna
Kokeile uutta Celianetiä testiympäristössä
TERVE Piirto-ohjeita GIMP-kuvankäsittelyohjelmalle
PaikkaOppi beta Lyhyt johdatus käyttöön.
Kirjaston avoimet tietotekniikkaopastukset 2018
Esityksen transkriptio:

Padlet Opettajan ohjeet Padletin käyttö Mikä Padlet on Padlet on sähköinen muistiseinä mm. ideariihien, tehtävien ja ryhmätöiden toteuttamiseen. Opettaja määrittelee ”seinän”, joka on tässä tapauksessa interaktiivinen verkkosivu. Tälle seinälle oppilaat voivat kirjoittaa mm. ideoita tai mielipiteitä, vastata pohdintatehtäviin tai läksyjen kertaukseen opettajan antaman ohjeistuksen mukaisesti tietokoneella tai mobiililaitteella. Kun joku kirjoittaa seinälle, toiset näkevät kirjoituksen heti omalla koneellaan tai mobiililaitteellaan. Jokaiselle seinälle muodostuu oma verkko-osoite, jonka loppuosan voi itse nimetä. Oppilaat tarvitsevat vain tämän osoitteen päästäkseen kirjoittamaan seinälle. Seinän voi luoda ilman kirjautumista, mutta jos opettaja luo itselleen käyttäjätunnuksen, tallentuu seinä ja sitä pääsee myöhemminkin muokkaamaan ja hyödyntämään. Oppilaiden ei tarvitse ladata mitään sovellusta eivätkä he tarvitse tunnuksia kirjoittaakseen sähköiselle seinälle. Seinän omistaja voi muokata ja poistaa muiden kirjoittamia viestejä seinällä. Uuden seinän luominen Avaa Padlet. Seinä luodaan verkkoselaimessa maksuttomalla Padlet-sovelluksella ilman mitään asennuksia koneelle. Sovellus on maksuton ja löytyy osoitteesta padlet.com. Suomenkielinen versio: https://fi.padlet.com/ Luo tunnus, jos et ole aiemmin käyttänyt sovellusta (Kirjaudu tai luo tunnus). Napsauta sovelluksen yläpalkista New Padlet. Seinä avautuu perusmuodossaan. Paina oikean palkin alimmaisena olevasta rataskuvakkeesta (Muokkaa seinää) muokataksesi seinän asetukset ja kirjoittaaksesi ohjeistukset.

Padlet Opettajan ohjeet 5. Rakenna seinä sovelluksen ohjeiden avulla: Otsikko: Kirjoita seinälle otsikko, esim. ”Unen hyödyt”. Kuvaus: Tarkenna tehtäväksi antoa ja anna lisäohjeita kuvauskenttään, esim. ” Kirjoita kaikki mieleesi tulevat unen hyödyt ja positiiviset vaikutukset. Pääset kirjoittamaan vastauksesi, kun kaksoisklikkaat taustakuvan päällä. Sinulle ilmestyy muistilappu, johon voit kirjoittaa vastauksesi. Kirjoita vastauksesi alkuun oma nimesi. Klikkaa lopuksi lapun ulkopuolella ja vastauksesi tulee muille näkyviin.” Tunnuskuva ja taustakuva: Halutessasi voit valita seinälle tunnuskuvan ja taustakuvan. Asettelu: Määritä asettuvatko oppilaiden vastaukset seinälle ”muistilappuina” aikajanalle pystyyn, riveittäin järjestykseen vai sikin sokin. Yksityisyys: Valitse haluamasi vaihtoehto esittelyjen perusteella. Piilotettu linkki -asetuksella oppilaat tarvitsevat vain seinän verkko-osoitteen (ei kirjautumista eikä salasanaa). Valitse edelleen, että oppilaat voivat luoda viestejä. Osoite: Määritä seinän osoitteen loppuosa, esim. http://padlet.com/omakayttajatunnus/unenhyodyt 6. Anna oppilaille seinän osoite ja kerro muut tarvittavat ohjeet.

Padlet Opettajan ohjeet Lisää ohjeita ja vinkkejä Opettajien blogeista löytyy yksityiskohtaisia ohjeita Padlet-seinän rakentamiseen ja Padletin monipuoliseen käyttöön. Tutustu esim. http://salosensalat.wikispaces.com/Padlet http://piituskintvt.blogspot.fi/2014/02/padlet-interaktiivinen-seina-missa-ja.html http://www.aikajaavaruus.fi/padlet/