Aluetilinpito 2000-2013 - bruttokansantuote - arvonlisäys, brutto perushintaan - kiinteän pääoman bruttomuodostus (investoinnit) - työlliset - kotitalouksien.

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Vaikuttaako kokonaiskysyntä tuottavuuteen?
Advertisements

Kansantalouden tilinpito
Aluetilinpito Lähde: Tilastokeskus; Tuotannon ja työllisyyden aluetilit Pohjois-Savon liitto 2012.
Bruttokansantuote maakunnittain 2000–2011 Euroa/asukas
Aluetilinpito Lähde: Tilastokeskus/Tuotannon ja työllisyyden aluetilit
Kuntien ja kuntayhtymien lainakanta sekä rahavarat , mrd
Lähde: Tilastokeskus, erillistilaus kesäkuu 2016 Valmistuneet asunnot ja kesämökit Pohjois-Savossa v Esitetyt v tiedot perustuvat.
TALOUSTIETO Rahavirta Kansantalouden tilinpito. KOTI- TALOUDET YRITYKSET JULKIS- YHTEISÖT MYYNTITULOT TUOTANNONTEKIJÄTULOT RAHOITUS- LAITOKSET SÄÄSTÖT.
Loviisan liikenneturvallisuussuunnitelma ONNETTOMUUSKUSTANNUKSET.
Tutkimus- ja kehittämistoiminta 2014, Pohjois-Savon ja Kuopion seudun asema Lähde: Tilastokeskus, tutkimus- ja kehittämistoiminta (tietokanta) Tekes, Teknologiateollisuus.
Yh 2 - taloustieto Kurssin tenttiminen.
BKT -ja talouden mittaaminen.
Aluetilinpito * - työlliset - bruttokansantuote - arvonlisäys, brutto perushintaan - kiinteän pääoman bruttomuodostus (investoinnit) - tuotos.
Energiavuosi 2016 Kaukolämpö
Kaukolämpö 2016.
Aulis Kuusela Maaseutuvirasto
Julkisten palvelujen tuotannon yksityistäminen
Tilastokuvaajien tulkinta
TUOTANNONTEKIJÄT.
Osakkeet Laskea, onko omat osakkeet plussalla vai miinuksella
Aluetalous ja tulotaso
Huoltotase & BKT.
TALOUSKASVUN EDUT JA ONGELMAT
Mistä suhdannevaihtelut johtuvat?
Aluetilinpidon arvonlisäys Turunmaan seutukunnassa 1975–2014
Matti Pohjola Aalto-yliopiston kauppakorkeakoulu
Kuntien ja kuntayhtymien lainakanta sekä rahavarat , mrd. €
Tutkimus- ja kehittämistoiminta 2016, Pohjois-Savon ja Kuopion seudun asema Lähde: Tilastokeskus (aluejako ), tutkimus- ja kehittämistoiminta,
Energiavuosi 2016 Kaukolämpö.
BKT -ja talouden mittaaminen.
Valtion ja kuntien verorahoitus vuonna 2016, mrd
Työlliset toimialoittain Oulun Eteläisen alueella 2007–2015
Aluetilinpito työlliset - bruttokansantuote - arvonlisäys, brutto perushintaan - kiinteän pääoman bruttomuodostus (investoinnit) - tuotos perushintaan.
Yksityisen kulutuksen muutos-% Investointien muutos-%
ARVONLISÄVERO Heli Kortesalmi.
Talouskasvu jakaantuu epäyhtenäisesti myös vuonna 2017
Huomioita Suomen Pankin suhdanne-ennusteesta ja kustannuskilpailukykyanalyysistä Teknologiateollisuus.
6 KANSANTALOUDEN TILINPITO
Ajankohtaista Lapin TE-palveluissa Kuntainfo
Ammattikorkeakoulujen TKI-toiminnan tilastolukuja 2012–2016
Jukka Leskelä Energiateollisuus ry
Kehittämispäällikkö Tuomas Rothovius
Pohjois-Savon kuntien tilinpäätökset 2017
Verkostojen merkitys ja vaikutus tutkimus- ja kehittämistoiminnassa
MAKROTALOUSTIEDE KANSANTALOUDEN TILINPITO
Taloudellinen katsaus
Vienti osana kansantaloutta
Kansantalouden kiertokulkumalli
Intia Kiina Kasvu keskimäärin: +3,4 % Muu it. Eurooppa
Kuntien ja kuntayhtymien lainakanta sekä rahavarat , mrd. €
Lähde: Tilastokeskus, Aluetilinpito, ennakkotieto
Taloustorstai Kuntaliiton kysely hallitusohjelman ja kehyspäätöksen vaikutuksista kuntatalouteen SÄÄSTÖKYSELY Mikko Mehtonen.
Bruttokansantuote seutukunnittain 2000–2016
Sote-keskus teemaryhmä: tiedotettavat asiat
Kuntien ja kuntayhtymien toimintamenojen
Aluetilinpidon arvonlisäys Turunmaan seutukunnassa 2000–2016
Työpaikkaomavaraisuus kunnittain Turunmaan seutukunnassa 2016
Työpaikat toimialoittain Pyhäjoella 2016
Veera Holappa PTT:n aluetalouden seminaari
Tutkimus- ja kehittämistoiminta Raahen seutukunnassa 2001–2017
Tuottavuus Teknologiateollisuus.
Bruttokansantuotteen kasvuennusteita vuodelle 2019 on heikennetty viime kuukausina Teknologiateollisuus Lähde: Consensus Economics Teknologiateollisuus.
Yleinen taloudellinen tilanne
KOHEESIOPOLITIIKKA ETUJA KANSALAISILLE
BKT -ja talouden mittaaminen.
Työpaikkaomavaraisuus kunnittain Turunmaan seutukunnassa 2016
Yleinen taloudellinen tilanne
Teknologiateollisuuden Talousnäkymät
Tutkimus- ja kehittämistoiminta 2017, Pohjois-Savon ja Kuopion seudun asema Lähde: Tilastokeskus, tutkimus- ja kehittämistoiminta, Business Finland, avoin.
STV:n ja STA:n roolit Santtu Hellstén Santtu Hellstén
Esityksen transkriptio:

Aluetilinpito bruttokansantuote - arvonlisäys, brutto perushintaan - kiinteän pääoman bruttomuodostus (investoinnit) - työlliset - kotitalouksien käytettävissä oleva tulo Lähde: Tilastokeskus/Tuotannon ja työllisyyden aluetilit

Bruttokansantuote BKT, bruttokansantuote, markkinahintaan on kotimaisten tuotantoyksiköiden tuotantotoiminnan lopputulos. Se voidaan määritellä kolmella tavalla: institutionaalisten sektoreiden tai eri toimialojen bruttoarvonlisäysten summana lisättynä tuoteveroilla ja vähennettynä tuotetukipalkkioilla; kotimaisten institutionaalisten yksiköiden tavaroiden ja palveluiden loppukäytön summana (kulutus, pääoman bruttomuodostus, vienti miinus tuonti); tulojen summana (palkansaajakorvaukset, tuotanto- ja tuontiverot miinus tukipalkkiot, bruttotoimintaylijäämä ja sekatulo, brutto). Arvonlisäys Arvonlisäys (brutto) tarkoittaa tuotantoon osallistuvan yksikön synnyttämää arvoa. Se lasketaan markkinatuotannossa vähentämällä yksikön tuotoksesta tuotannossa käytetyt välituotteet (tavarat ja palvelut) ja markkinattomassa tuotannossa laskemalla yhteen palkansaajakorvaukset, kiinteän pääoman kuluminen ja mahdolliset tuotannon ja tuonnin verot. Tuotos perushintaan Tuotos perushintaan koostuu tilinpitojakson aikana tuotetuista tuotteista. Tuotos eritellään kolmeen tyyppiin: markkinatuotos, tuotos omaan loppukäyttöön ja muu markkinaton tuotos. Tuotos on kirjattava ja arvotettava silloin kun tuotantoprosessi tuottaa sen. Kiinteän pääoman bruttomuodostus Kiinteän pääoman bruttomuodostus koostuu kotimaisten tuottajien kiinteiden varojen hankinnoista vähennettynä niiden luovutuksilla. Kiinteät varat ovat tuotantoprosessien tuotoksina tuotettuja aineellisia tai aineettomia varoja, joita käytetään tuotantoprosesseissa toistuvasti tai jatkuvasti pitempään kuin yhden vuoden ajan. Perushinta Perushinta on kansantalouden tilinpidon hintakäsite. Se on hinta, jonka tuottajat saavat ostajalta tuotettua tavara- tai palveluyksikköä kohti, miinus kaikki tuosta yksiköstä sen tuotannon tai myynnin seurauksena maksettavat verot (so. tuoteverot), plus kaikki tuosta yksiköstä sen tuotannon tai myynnin seurauksena saatavat tukipalkkiot (so. tuotetukipalkkiot). Siihen ei lueta tuottajan erikseen laskuttamia kuljetuskustannuksia. Siihen luetaan tuottajan samalla laskulla laskuttamat kuljetuslisät, myös siinä tapauksessa, että ne ovat erillisenä eränä laskussa

Sisällysluettelo:dia BKT asukasta kohden, Pohjois-Savo ja koko maa4 BKT v , milj. € (maakunnittain ja seutukunnittain)5 BKT v , euroa/asukas (maakunnittain ja seutukunnittain)6 BKT v , vuosimuutos % (maakunnittain ja seutukunnittain)7 BKT asukasta kohden seutukunnittain8-9 Arvonlisäys, brutto perushintaan Pohjois-Savossa ja osuus koko maasta (%)10 Pohjois-Savon arvonlisäyksen jakautuminen toimialoittain v Arvonlisäys, brutto perushintaantoimialoittain Pohjois-Savon seutukunnissa, v milj. €13-17 Kiinteän pääoman bruttomuodostus (investoinnit) maakunnittain, v milj. € ja muutos18-19 Kiinteän pääoman bruttomuodostus maakunnittain, %-osuus koko maasta20 Kiinteän pääoman bruttomuodostus Pohjois-Savossa toimialoittain v milj.€ ja muutos21 Kiinteän pääoman bruttomuodostus Pohjois-Savon seutukunnissa toimialoittain22-25 Investointiaste maakunnittain ja toimialoittain, milj. € v Työlliset maakunnittain v Pohjois-Savon työlliset toimialoittain v Kotitalouksien käytettävissä olevat tulot, maakunnittain ja seutukunnittain29-30 Aluetilinpidossa käyttöön EKT 2010-järjestelmä: Euroopan unionissa siirryttiin uuteen kansantalouden tilinpitojärjestelmään (EKT 2010, englanniksi ESA 2010) syyskuun lopussa Suomen osalta uuteen järjestelmään siirryttiin julkaistuissa kansantalouden tilinpidon tiedoissa. Osana kansantalouden tilinpitoa aluetilinpito siirtyy EKT järjestelmän käyttöön julkaistavien vuosien aikasarjojen yhteydessä. Kaikki kansantalouden tilinpidon tiedot pohjautuvat tuolloin uuteen EKT menetelmäkäsikirjaan. Uudistuksen myötä kansantalouden tilinpidon järjestelmä päivittyy ajantasaisemmaksi suhteessa nykyiseen taloudelliseen ympäristöön ja vastaa tietojen käyttäjien uusiin tietotarpeisiin. Uusi EKT 2010 muun muassa laajentaa varojen käsitettä kattamaan tutkimus- ja kehittämismenot ja ohjeistaa vanhaa järjestelmää paremmin globaalien tuotantotapojen tilastointiin. Tutkimus- ja kehittämismenot käsitellään EKT 2010-järjestelmässä pääoman muodostuksena eli investointina eikä enää juoksevana menona. Se nostaa bruttokansantuotteen tasoa n. 4 % viime vuosina, mikä on uudistuksen selvästi merkittävin vaikutus bruttokansantuotteeseen. Lisätietoja: Tilastokeskus/yhteenveto uudistuksen aiheuttamista muutoksista kansantalouden tilinpidon sivuilta

%