Päivitetty 10.9.2015. LOPStuki2016 – Uusi lukio Lukion pedagogiikan, arvioinnin, sähköisen ylioppilastutkinnon ja uuden opetussuunnitelman koulutushanke.

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
ILMOITTAUTUMINEN Ilmoittautuminen kevään 2009 kirjoituksiin viimeistään pe henkilökohtaisesti lukion kansliassa
Advertisements

Ylioppilastutkinto Vieras kieli Reaalikoe Toinen kotimainen kieli
KORKALOVAARAN LUKIOSSA
Tervetuloa vanhempainiltaan!
Ylioppilaskirjoitukset
Yhteishaku/AMMATILLINEN KOULUTUS
JOENSUU OHJAAJAKOULUTTAJA- TYÖRYHMÄ. 1.1 OHJAAJAKOULUTUKSET A koulukohtaisesti: moduuli 1 B yksiköiden välisessä yhteistyössä: moduuli 2 (Jyväskylä,
Oulun aikuislukio 2014.
ABI-INFO Lyseon lukion ylioppilaskirjoitusten toimeenpano syksyllä 2014.
Sähköinen yo-kirjoitus marraskuussa 2014
Tervetuloa!.
Ylioppilastutkinto Äidinkieli/ Vieras kieli Reaalikoe
Ylioppilastutkinto ja lukio Aineopettajaliiton syysseminaari Juhani Lokki Ylioppilastutkintolautakunta Postiosoite: PL 50, HELSINKI Käyntiosoite:
LUOKATON LUKIO OPPIMISYMPÄRISTÖNÄ
YO-info K2015.
ABI-INFO KEVÄT 2015 SUOMALAIS-VENÄLÄINEN KOULU
Aineryhmät tekevät varsinaista OPS-työtä vuoden 2015
Lukiokoulutus: Mihin lukioon?
Syksyn 2015 kirjoituksissa huomioitavaa Koepäivät www
VALTAKUNNALLINEN LUKION TUNTIJAKO
Ylioppilastutkinnon rakenne  Tutkintoon on sisällyttävä vähintään neljä koetta, joista äidinkielen koe on kaikille pakollinen.  Kolme muuta pakollista.
Ylioppilaskirjoitukset Syksy Kirjoitusaineet Pakol.äidinkieli + 3  suomi (A- tai B-taso)  englanti (A- tai C-taso)  (1) reaalikoe  matematiikka.
LOPStuki2016 – Uusi lukio Lukion pedagogiikan, arvioinnin, sähköisen ylioppilastutkinnon ja uuden opetussuunnitelman koulutushanke.
YLIOPPILASTUTKINTO Ounasvaaran lukio TUTKINNON RAKENNE PAKOLLISET KOKEET Äidinkieli + 3 omaa valintaa TARKKA HARKINTA  Toinen kotimainen kieli*
YLIOPPILASTUTKINTO Ounasvaaran lukio TUTKINNON RAKENNE PAKOLLISET KOKEET Äidinkieli + 3 omaa valintaa  Toinen kotimainen kieli*  Yksi vieras.
Ylioppilastutkin to. YO-kokeiden rakenne: PAKOLLISET AINEET (4 kpl) KAIKILLE PAKOLLINEN: Äidinkielen koe tai Suomi toisena kielenä KOLME PAKOLLISTA SEURAAVISTA.
Tervetuloa Elimäen lukioon!
2012-ryhmien vanhempainilta TERVETULOA!.
 Voit hajauttaa tutkinnon pakolliset kokeet kolmeen peräkkäiseen kertaan (esim. kevät 2015, syksy 2015, kevät 2016)  Ilmoittautuminen on sitova, syksyn.
Rehtori Tuula Tervonen. * Tervetuloa, rehtori Tuula Tervonen * Opiskeluasiaa, psyykkari Taina Härmä * Ajankohtaista, rehtori * Sähköinen opiskelu ja.
 Yhteishaun aikataulu, käytännöt ja opiskelijavalinta – Jokirannan koulun opot  Toisen asteen oppilaitokset esittäytyvät  Kiimingin lukio  Oulun seudun.
VANHEMPAINILTA ILLAN OHJELMA vanhempainyhdistyksen puheenvuoro ylioppilastutkinnon rakenne ja ylioppilaskokeen käytännön järjestelyt koulun.
Kakkoset lähtökuntoon! Kurssimääriä ja YO-aikatauluja.
YO-TUTKINTO  Kokelas on itse vastuussa siitä, että on selvillä yo-tutkintoon liittyvistä määräyksistä ja yo-kokeiden suoritusohjeista ja noudattaa niitä.
ABIEN VANHEMPAINILTA. YO-TUTKINTO Kaikille pakollinen Äidinkieli Toinen kotimainen Vieras kieli Matema- tiikka Reaali- aine Toinen kotimainen Vähintään.
Ammatillinen perustutkinto + yo-tutkinto. Erilaiset opiskeluväylät AmmattikorkeakouluYliopisto Työelämä Lukio Ammatillinen oppilaitos Kaksi tutkintoa.
YO-info K2016. Kevään 2016 koepäivät Kuullunymmärtämiskokeet ma vieras kieli, pitkä oppimäärä englanti 8.30, paikalla oltava 8.00 saksa paikalla.
Tutkinto alkaa ja päättyy Alkaa ensimmäisestä osallistumiskerrasta ◦Jos aloittaa syksyllä 2016 jollain aineella,… …pitää pakolliset kirjoittaa viimeistään.
EVERYTHING YOU NEED TO KNOW ABOUT SHAKESPEARE IN LESS THAN AN HOUR.
Abien vanhempainilta Tervetuloa!. Lukuvuoden tapahtumia/abit Syksyn yo-kokeet – jakson koeviikko – Syysloma.
YLIOPPILASTUTKINTO Lukiolaki (766/2004, 18, 18a ja 18b §) Laki ylioppilastutkinnon järjestämisestä (672/2005) Asetus ylioppilastutkinnosta (915/2005) YLEISTÄ.
Tuusulan lukio Jokelan toimipiste
Toinen kotimainen kieli Tutkintoon voit liittää ylimääräisiä kokeita:
Lukiokaupunki Joensuu Anu Kotilainen, opinto-ohjaaja Lyseon lukio
Kestävää tulevaisuutta rakentamassa-hanke
Miksi lukioon? Saat hyvän yleissivistyksen monipuoliset kieliopinnot
Yhteishaku 2017 Ammatillisen koulutuksen ja lukiokoulutuksen yhteishaku
Vanhempainillan ohjelma
Kaksoistutkintoilta Ylioppilastutkinto
AINEVALINTAINFO 1. ja 2. VUOSIKURSSI
LUKION OPETUSSUUNNITELMAUUDISTUS LOPS 2016
Syksyn 2017 kirjoituksissa huomioitavia seikkoja
YO-TUTKINTO Kokelas on itse vastuussa siitä, että on selvillä yo-tutkintoon liittyvistä määräyksistä ja yo-kokeiden suoritusohjeista ja noudattaa niitä.
YO-TUTKINTO Kokelas on itse vastuussa siitä, että on selvillä yo- tutkintoon liittyvistä määräyksistä ja yo-kokeiden suoritusohjeista ja noudattaa niitä.
YLIOPPILASKIRJOITUKSET
Lukion tuntijakotaulukko 2016
Toinen kotimainen kieli Tutkintoon voit liittää ylimääräisiä kokeita:
Oppiainekohtaisten tavoitteiden pilkkominen vuosiluokittain.
Tiimijaksolla Turun Lyseon lukiossa
Ykkösten vanhempainilta
Ilmoittautuminen kevään 2018 kirjoituksiin, info
Yhteishakupisteiden tilannekatsaus Valintakriteerit
Kiinnostaako lukio?
2. Luokan OPO1 osa 2.
Lukuvuosi Tilat Ops, tuntijako, sisällöt Työajat
I vaihe 1) Alkuinfo rehtorikokouksessa,
Tulevaisuuden koulu 2016 peItsarin koulu
Kevään 2019 kirjoituksissa huomioitavia seikkoja
OPO2 Jatko-opinnot ja työelämä- luennot
SYKSYN 2019 kirjoituksissa huomioitavia seikkoja
Esityksen transkriptio:

Päivitetty

LOPStuki2016 – Uusi lukio Lukion pedagogiikan, arvioinnin, sähköisen ylioppilastutkinnon ja uuden opetussuunnitelman koulutushanke

Toimintaympäristön muutokset

Lukion opetussuunnitelma 2016 Opetushallitus valmistelee opetussuunnitelman perusteet niin, että ne otetaan käyttöön Tavoitteena on saada lukion opetussuunnitelman perusteet valmiiksi syyskuun lopussa 2015 Koulut laativat omat opetussuunnitelmansa lokakuun 2015 ja elokuun 2016 välisenä aikana

DiGABI-HANKE Digabi on ylioppilastutkintolautakunnan sähköistämisprojekti. Päämääränä on siirtää ylioppilaskokeet täysin sähköisiksi asteittain vuoteen 2019 mennessä.

Lukion-opettajien koulutushanke LOPStuki2016

Koulutuksen eri moduulit 1.Lukion toimintakulttuurin uudistaminen (Moduuli 1) 1.Arviointi – sähköinen arviointi? 2.Ainerajat ylittävä yhteistyö – Aineopettajien verkostoituminen 3.Tieto- ja viestintätekniikka osana opiskeluja ja opetusta, mitä valmiuksia opettajilta odotetaan, mitä valmiuksia lukion aikana lukiolaisten täytyy omaksua 2.Lukion opetussuunnitelma vieminen koulu- ja kuntakohtaiseksi opetussuunnitelmaksi –prosessikoulutus (Moduuli 2) 1.Mitä LOPS 2016 tuo uutta vuoden 2004 LOPS:iin verrattuna? 2.Miten toteutamme ”mini-prosessin” uuden opetussuunnitelman päivittämisessä? 3.LOPS 2016 teemaopinnot 3.Sähköisen ylioppilastutkinnon opettajille asetettavat valmiudet (Moduuli 3) 1.Mitä tarkoittaa käytännössä sähköinen ylioppilaskoe (Digabi)? 2.Mitä ohjelmallisia valmiuksia opettajilta (ja abiturienteilta) vaaditaan? 3.Mitä pedagogisia muutoksia oletetaan sähköisen arvioinnin tuovan mukanaan? 4.Uuden pedagogiset käytänteet – kokeiluhankkeet (Moduuli 4)

Koulutusmoduulit - työtavat Alueelliset lähitapaamiset (10 x 3 kpl) – prosessikoulutus, toimintakulttuurin uudistaminen, tvt ja digabi Webinaarit (3 kpl) 1.Sähköinen arviointi, prosessiarviointi (toimintakultuurin muutos) 2.Aineryhmäkohtainen LOPS (kielet, äidinkieli, matematiikka, kemia ja fysiikka, katsomusaineet, historia ja yhteiskuntaoppi, taito- ja taideaineet …), 3.Tieto- ja viestintätekniikka opetussuunnitelmissa (POPS ja LOPS), koulutuspilvet, Digabi Valtakunnalliset seminaarit (3 kpl) – Arviointi, toimintakulttuurin uudistaminen (Moduuli 1) – Sähköinen yo-tutkinto, Digabi (Moduuli 3) – Uuden pedagogiset käytänteet (Moduuli 4) Opettajien verkostoituminen – Facebook-ryhmät – Koulutuksen oma toimintaympäristö (Edmodo)

Alueelliset koulutustilaisuudet Yhteistyössä AVI:en kanssa (kuten OPStuki2016 – hankkeessa), 50 hengelle, 10 paikkakunnalla – Paikkakunnat (esim.): Rovaniemi, Oulu, Kajaani, Vaasa, Tampere, Hämeenlinna, Kuopio, Joensuu, Mikkeli, Savonlinna, Kouvola, Helsinki, Pori, Rauma, Turku TEEMAT: – Toimintakulttuurin uudistaminen: LOPS:in perusteet (10 kpl), – Prosessikoulutus: LOPS-prosessi kouluissa - tarpeen ja tilauksien mukaan ja – Tieto- ja viestintätekniikka lukion opetuksessa ja sähköinen ylioppilastutkinto - Digabi (10 kpl) – Uudet pedagogiset käytänteet (10 kpl) Jokaiseen voi osallistua erikseen, mielellään kaksi kolme ihmistä per paikallinen toteuttaja

Webinaarit 1.TEKNIIKKA 1.Adobe Connect Pro –tekniikan käyttö 2.Vaihtoehtoiset tekniikat: LYNC, Skype 3.Tukisivut 2.TEEMAT 1.LOPS-prosessin tilanne ja tehtävät (pidetty) 2.Aineryhmäkohtainen LOPS (kielet, äidinkieli, matematiikka, kemia ja fysiikka, katsomusaineet, historia ja yhteiskuntaoppi, taito- ja taideaineet …) 3.Sähköinen arviointi, prosessiarviointi 4.Tieto- ja viestintätekniikka opetussuunnitelmissa (POPS ja LOPS) – Koulutuspilvet (EduCloud ja Tiera), Digabi

Webinaarien osallistujat OPETUSHALLITUS Äidinkieli ja kirjallisuus: Minna Harmanen (suomen kieli ja kirjallisuus sekä yleisesti), Gun Oker-Blom (ruotsin kieli ja kirjallisuus), Leena Nissilä (suomi toisena kielenä ja kirjallisuus) Toinen kotimainen ja vieraat kielet: Anu Halvari Matematiikka: Leo Pahkin Biologia ja maantiede: Jukka Tulivuori Fysiikka ja kemia: Tiina Tähkä Uskonto: Pekka Iivonen Elämänkatsomustieto: Pekka Iivonen Filosofia: Eero Salmenkivi Historia ja yhteiskuntaoppi: Kristina Kaihari Musiikki: Eija Kauppinen Kuvataide: Mikko Hartikainen Liikunta: Matti Pietilä Terveystieto: Heidi Peltonen Opinto-ohjaus: Aija Rinkinen NORSSIEN EDUSTAJA Äidinkieli ja kirjallisuus: Ruotsin kieli ja kirjallisuus Toinen kotimainen ja vieraat kielet: Matematiikka: Biologia ja maantiede: Fysiikka: Kemia: Uskonto: Elämänkatsomustieto: Filosofia: Historia ja yhteiskuntaoppi: Musiikki: Kuvataide: Liikunta: Terveystieto: Opinto-ohjaus:

Valtakunnalliset seminaarit Kouluttajien ja asiantuntijoiden tapaamisia – Hankkeen sisältöjen läpikäynti ja syventäminen TEEMAT: – Arviointi, toimintakulttuurin uudistaminen – Sähköinen yo-tutkinto, Digabi – Uudet pedagogiset käytänteet

Aikataulutus Valtakunnalliset seminaarit WebinaaritAlueelliset tilaisuudet 1. Aloituswebinaari pe klo Arviointi Tampere 2.Ainekohtaisia webinaareja loka-marraskuu 2015 (materiaalia aluetilais.) 1. Aluetilaisuudet: I - Marraskuu Sähköinen arviointi – Digabi, Helsinki (Viikki) 2. Aluetilaisuudet: II - Tammikuu Uudet pedagogiset käytänteet Helsinki (Lyseo) 3.Tvt ja Digabi-koulutus 3. Aluetilaisuudet: III - Huhti-toukokuu 2016: