YLIOPPILASTUTKINTO. 18.9.2016Ounasvaaran lukio TUTKINNON RAKENNE PAKOLLISET KOKEET Äidinkieli + 3 omaa valintaa  Toinen kotimainen kieli*  Yksi vieras.

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
ILMOITTAUTUMINEN Ilmoittautuminen kevään 2009 kirjoituksiin viimeistään pe henkilökohtaisesti lukion kansliassa
Advertisements

YLIOPPILAS KEVÄT 2015 LUKION KURSSIT YLIOPPILASKIRJOITUKSET
KEVÄÄN 2011 YO- KOKEET Lisätietoja Ylioppilastutkintolautakunnan sivuilta www. ylioppilastutkinto.fi.
Ylioppilaskirjoitukset
Ylioppilaskirjoitukset
VANHEMPAINILTA ABIEN.
Tervetuloa!.
Ylioppilastutkinto Äidinkieli/ Vieras kieli Reaalikoe
Yleiset ohjeet ja info yo-kirjoituksia varten
Abien vanhempainilta Tervetuloa!.
Suonenjoen lukio1 YLIOPPILASTUTKINTO Kokelas on itse vastuussa siitä, että on selvillä yo-tutkintoon liittyvistä määräyksistä ja yo-kokeiden suoritusohjeista.
Syksyn 2015 kirjoituksissa huomioitavaa Koepäivät www
2. vu0sikurssin opiskelijoiden vanhempainilta
YLIOPPILASTUTKINTO.
Ylioppilastutkinnon rakenne  Tutkintoon on sisällyttävä vähintään neljä koetta, joista äidinkielen koe on kaikille pakollinen.  Kolme muuta pakollista.
YLIOPPILASTUTKINTO VANHEMPAINILTA
Ylioppilaskirjoitukset Syksy Kirjoitusaineet Pakol.äidinkieli + 3  suomi (A- tai B-taso)  englanti (A- tai C-taso)  (1) reaalikoe  matematiikka.
2. Vuosikurssi 2. vuosikurssin vanhemmille
YLIOPPILASTUTKINTO Ounasvaaran lukio TUTKINNON RAKENNE PAKOLLISET KOKEET Äidinkieli + 3 omaa valintaa TARKKA HARKINTA  Toinen kotimainen kieli*
Ylioppilastutkin to. YO-kokeiden rakenne: PAKOLLISET AINEET (4 kpl) KAIKILLE PAKOLLINEN: Äidinkielen koe tai Suomi toisena kielenä KOLME PAKOLLISTA SEURAAVISTA.
Ohjeita ykkösille yo suunnitelmia varten Hanna Närhi 2013.
2012-ryhmien vanhempainilta TERVETULOA!.
OPO-tunti MUST TO DO NIMILISTAAN  Allekirjoitus = olen tänään täällä : )  Rasti, JOS OSALLISTUT yo-kirjoituksiin keväällä > TULE REHTORIN.
 Voit hajauttaa tutkinnon pakolliset kokeet kolmeen peräkkäiseen kertaan (esim. kevät 2015, syksy 2015, kevät 2016)  Ilmoittautuminen on sitova, syksyn.
VANHEMPAINILTA ILLAN OHJELMA vanhempainyhdistyksen puheenvuoro ylioppilastutkinnon rakenne ja ylioppilaskokeen käytännön järjestelyt koulun.
Ylioppilastutkinto 2016 Suunnitelma ja ilmoittautuminen.
YO-TUTKINTO  Kokelas on itse vastuussa siitä, että on selvillä yo-tutkintoon liittyvistä määräyksistä ja yo-kokeiden suoritusohjeista ja noudattaa niitä.
HUOLTAJAILTA. TUTKINNON SUORITTAMINEN Tutkinnon voi hajauttaa kolmeen perättäiseen kertaan Osallistumisoikeus kirjoituksiin  kirjoitettavan aineen pakolliset.
ABIEN VANHEMPAINILTA. YO-TUTKINTO Kaikille pakollinen Äidinkieli Toinen kotimainen Vieras kieli Matema- tiikka Reaali- aine Toinen kotimainen Vähintään.
YLIOPPILASTUTKINTO. YLIOPPILASTUTKINNON RAKENNE PAKOLLISET AINEET (4 KPL) * VÄHINTÄÄN YKSI A-TASON AINE! Äidinkieli tai S2 (kaikille pakollinen) Lisäksi.
Tutkinto alkaa ja päättyy Alkaa ensimmäisestä osallistumiskerrasta ◦Jos aloittaa syksyllä 2016 jollain aineella,… …pitää pakolliset kirjoittaa viimeistään.
Ylioppilastutkinto. Ylioppilaskokeet Valtakunnalliset loppukokeet Kaikille neljä pakollista koetta, lisäksi opiskelija voi suorittaa ylimääräisiä kokeita.
Abien vanhempainilta Tervetuloa!. Lukuvuoden tapahtumia/abit Syksyn yo-kokeet – jakson koeviikko – Syysloma.
YLIOPPILASTUTKINTO Lukiolaki (766/2004, 18, 18a ja 18b §) Laki ylioppilastutkinnon järjestämisestä (672/2005) Asetus ylioppilastutkinnosta (915/2005) YLEISTÄ.
UUDISTUVA YO-TUTKINTO
Toinen kotimainen kieli Tutkintoon voit liittää ylimääräisiä kokeita:
Ylioppilastutkinto Ylioppilastutkintotodistukseen vaaditaan yo-kirjoitusten lisäksi lukion päättötodistus tai ammatillisen tutkinnon todistus.
Kaksoistutkintoilta Ylioppilastutkinto
AINEVALINTAINFO 1. ja 2. VUOSIKURSSI
Ohjeita valintaa varten
Syksyn 2017 kirjoituksissa huomioitavia seikkoja
Abien YO-INFO Viherlaakson lukio 2016.
Ilmoittautuminen syksyn 2017 kirjoituksiin, info
YO-TUTKINTO Kokelas on itse vastuussa siitä, että on selvillä yo-tutkintoon liittyvistä määräyksistä ja yo-kokeiden suoritusohjeista ja noudattaa niitä.
Ilmoittautuminen syksyn 2016 kirjoituksiin, info
YLIOPPILASTUTKINTO.
YLIOPPILASTUTKINTO Kokelas on itse vastuussa siitä, että on selvillä yo-tutkintoon liittyvistä määräyksistä ja yo-kokeiden suoritusohjeista ja noudattaa.
YLIOPPILASTUTKINTO Kokelas on itse vastuussa siitä, että on selvillä yo-tutkintoon liittyvistä määräyksistä ja yo-kokeiden suoritusohjeista ja noudattaa.
YO-TUTKINTO Kokelas on itse vastuussa siitä, että on selvillä yo- tutkintoon liittyvistä määräyksistä ja yo-kokeiden suoritusohjeista ja noudattaa niitä.
YLIOPPILASTUTKINTO.
3. oppitunti.
Ilmoittautuminen kevään 2017 kirjoituksiin, info
Toinen kotimainen kieli Tutkintoon voit liittää ylimääräisiä kokeita:
Vanhempainilta Tervetuloa!
Ylioppilaskirjoitukset ylioppilastutkinto
Ykkösten vanhempainilta
Ilmoittautuminen kevään 2018 kirjoituksiin, info
ABI-INFO Teklu, Tredu HATANPÄÄN LUKIO ∙ SAMMON KESKUSLUKIO ∙ TAMMERKOSKEN LUKIO ∙ TAMPEREEN KLASSILLINEN LUKIO TAMPEREEN LYSEON LUKIO ∙ TAMPEREEN.
Kevään 2018 ylioppilaskirjoitukset
YO- JA JATKO-OPINTOINFO HUOLTAJILLE
Kevään 2018 kirjoituksissa huomioitavia seikkoja
2. Luokan OPO1 osa 2.
YLIOPPILASTUTKINTO Syksy 2013
Ylioppilastutkinnosta
III vuosikurssin vanhempainilta
Kevään 2019 kirjoituksissa huomioitavia seikkoja
SYKSYN 2019 kirjoituksissa huomioitavia seikkoja
YO-TUTKINNON RAKENNE 4 pakollista, yksi tai useampia ylimääräisiä (HUOM! 2022) tasot: matem P/L, toinen kotim. P/KP, vieras kieli P/L väh. yksi A-tasoinen.
YO-TUTKINTO Kokelas on itse vastuussa siitä, että on selvillä yo-tutkintoon liittyvistä määräyksistä ja yo-kokeiden suoritusohjeista ja noudattaa niitä.
YO-info Syksy 2019.
Esityksen transkriptio:

YLIOPPILASTUTKINTO

Ounasvaaran lukio TUTKINNON RAKENNE PAKOLLISET KOKEET Äidinkieli + 3 omaa valintaa  Toinen kotimainen kieli*  Yksi vieras kieli*  Matematiikka*  Yksi reaaliaineen koe Yhden aineen* oltava pitkä oppimäärä YLIMÄÄRÄISET KOKEET  Vieras kieli  Reaaliaineen koe  Matematiikka  Toinen kotimainen kieli

Ounasvaaran lukio TUTKINNON HAJAUTUS Tutkinto on suoritettava loppuun enintään kolmen peräkkäisen tutkintokerran aikana Jos kolmannella hajautus- kerralla ei pääse kirjoittamaan pakollista ainetta, koko tutkinto on aloitettava alusta. Hylättyä arvosanaa voi vielä uusia kolmannen kerran jälkeen. Hajautusesimerkki Syksy reaaliaineen koe -ruotsi Kevät pitkä / lyhyt matematiikka - äidinkieli - englanti Syksy reaaliaineen koe

Ounasvaaran lukio OSALLISTUMISOIKEUS KOKEESEEN  Aineen pakolliset kurssit on opiskeltava ennen kokeiden alkamista  Tehtävät laaditaan pakollisten ja valtakunnallisten syventävien kurssien alueelta, joten siksi ennen koetta on syytä suorittaa myös syventävät kurssit

Ounasvaaran lukio KERTAUSKURSSIT KIRJOITUKSIA VARTEN Syksyllä 2014 jaksossa 1 englanti, ruotsi, lyhyt matematiikka, maantiede, biologia, terveystieto, historia ja yhteiskuntaoppi. Keväällä 2015 jaksossa 3 englanti, ruotsi (?), pitkä ja lyhyt matematiikka, fysiikka, kemia, psykologia, biologia (?) ja yhteiskuntaoppi (?). Muut kielet ja reaaliaineet Lyseonpuiston lukiossa Äidinkielen kurssit 8 ja 9 opiskellaan aina ennen yo-koetta (valtakunnallisia syventäviä kursseja)

Ounasvaaran lukio ILMOITTAUTUMINEN * Syksyn 2014 tutkintoon maanantaihin mennessä (osallistuminen ensimmäisen kerran) * jokaiselle hajautuskerralle erikseen * lomake jätetään henkilökohtaisesti kansliaan Ilmoittautuminen on sitova * mitätöintiä voi hakea lääkärintodistuksella lukion kautta. * ilmoittautuminen mitätöityy, jos ei ole oikeutta osallistua.

Ounasvaaran lukio TUTKINTOMAKSUT Vuoden 2014 maksut Perusmaksu14 € Koemaksu28 €/ koe * maksut kerätään pankkisiirtona *eräpäivä * opetus- ja kulttuuriministeriö vahvistaa maksut vuosittain

Ounasvaaran lukio Jos ilmoittautuu mutta jää pois kokeesta, arvosanaksi tulee hylätty ilmoittautuminen lasketaan kuitenkin yhdeksi kirjoituskerraksi maksut on maksettava

Ounasvaaran lukio HYLÄTTY PAKOLLINEN KOE * hylättyä pakollista koetta voi korottaa 2 kertaa kolmen seuraavan kirjoituskerran aikana * kokeen tason voi vaihtaa esim. MAA  MAB, jos kirjoittaa pakollisen pitkän kielen kokeen (englannin, ruotsin tai saksan) Jos on kirjoittanut jo 4 pakollista ja tullut jossain niistä hylätyksi, tutkintoa ei saa täydentää uusilla aineilla ennen kuin koe on suoritettu hyväksytysti.

Ounasvaaran lukio HYVÄKSYTTY KOE  hyväksytyn ja kompensoidun kokeen voi uusia yhden kerran ilman aikarajaa  kokeesta saa erillisen todistuksen  tutkintoa voi täydentää myöhemmin haluamillaan kokeilla

Ounasvaaran lukio HUOM! Lääkärintodistus hankitaan tutkintopäivänä, ellei ole kyseessä pitkäaikainen sairaus LUKI- todistus hankitaan mieluimmin jo ensimmäisen lukiovuoden aikana

Ounasvaaran lukio YLIOPPILAAKSI EI VALMISTU… … ILMAN LUKION PÄÄTTÖTODISTUSTA * huolehdittava, että kursseja on vaadittu määrä (75 kurssia), ja pakollisia ja syventäviä kursseja säädösten mukainen määrä

Ounasvaaran lukio KOMPENSAATIO * yksi hylätty pakollinen koe voidaan kompensoida muiden kokeiden suorituksilla * ylioppilastutkintolautakunta suorittaa kompensaation automaattisesti ellei itse estä sitä Kompensaatiopisteet laudaturL7 eximiaE6 magnaM5 cum laude C4 lubenterB3 approbatur A2 improbatur I0

Ounasvaaran lukio KOMPENSAATIO tulostarvitaan pisteitä i+12 i14 i-16 i--18