Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Aika ja paikka: Kukkia-järvi, Vankoniemi, 10.11.2013 klo 9:24 Ympäristö: Vedenottopaikka: podsolimaannos, syvyys n. 1,8 m laiturin havupuita ja muutama.

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "Aika ja paikka: Kukkia-järvi, Vankoniemi, 10.11.2013 klo 9:24 Ympäristö: Vedenottopaikka: podsolimaannos, syvyys n. 1,8 m laiturin havupuita ja muutama."— Esityksen transkriptio:

1

2 Aika ja paikka: Kukkia-järvi, Vankoniemi, 10.11.2013 klo 9:24 Ympäristö: Vedenottopaikka: podsolimaannos, syvyys n. 1,8 m laiturin havupuita ja muutama päässä, mutapohja koivu.

3 Arvelin ennakkokäsitysteni perusteella veden olevan hyvin puhdasta, lähes juomakelpoista. Aiempien mittausten perusteella vesi on hyvin kovaa ja sisältää ainakin runsaasti magnesiumia. Tuloksista kävi ilmi, että järvi on hieman hapan, pH ≈6,25. Tämä käy ilmi myös veden hyvästä näkyvyydestä. Nitriittejä ja fosfaatteja oli hädin tuskin lainkaan. Nitraattipitoisuus asteikolla oli n. 7 Kovuuden testaus epäonnistui.

4 Ammoniumpitoisuutta ei ehditty toteuttaa loppuun asti. Kovuuden mittaus epäonnistui kaikilla, joten luotettavaa tietoa ei saatu. Syytä ei saatu selville. Näyte oli ollut purkissa viisi päivää ennen tutkimuksia. Sisältö ei ulkoisesti vaikuttanut kuitenkaan muuttuneen.

5 ELY-keskus on luokitellut Kukkian hyväkuntoiseksi järveksi. Pirkanmaalla järvien kunto on yleisesti ottaen mallillaan. Vesireitit ovat hyvin auki eikä rehevöitynyttä kasvillisuutta ole juurikaan. Järvi on erittäin niukkaravinteinen. Alueella on luonnostaan kalkkia. Metsissä voi törmätä orkidea- kasveihin. Järvessä kasvaa lumpeita, raatteita, kurjenmiekkoja ja harvinainen ormio.


Lataa ppt "Aika ja paikka: Kukkia-järvi, Vankoniemi, 10.11.2013 klo 9:24 Ympäristö: Vedenottopaikka: podsolimaannos, syvyys n. 1,8 m laiturin havupuita ja muutama."

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google