Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

TYÖKYKYÄ LIIKUNNASTA – KURSSIT OSA 1: TERVEYS JA LIIKUNTA (17H) Koulutuspaikka: Virpiniemen liikuntaopisto, Haukipudas Kurssilla aloitetaan perehtyminen.

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "TYÖKYKYÄ LIIKUNNASTA – KURSSIT OSA 1: TERVEYS JA LIIKUNTA (17H) Koulutuspaikka: Virpiniemen liikuntaopisto, Haukipudas Kurssilla aloitetaan perehtyminen."— Esityksen transkriptio:

1 TYÖKYKYÄ LIIKUNNASTA – KURSSIT OSA 1: TERVEYS JA LIIKUNTA (17H) Koulutuspaikka: Virpiniemen liikuntaopisto, Haukipudas Kurssilla aloitetaan perehtyminen omaan hyvinvointiin fyysisen näkökulman kautta. Osallistujille tehdään henkilökohtaiset terveystarkastukset sekä kuntokartoitukset, joiden pohjalta jokainen saa vinkkejä oman hyvinvointinsa parantamiseen. Ajankohtaiset terveyteen liittyvät luennot tukevat osallistujan motivoitumista terveydentilansa kohentamiseen ja liikunnalliset lajikokeilut mahdollistavat mielekkään liikkumismuodon löytymisen. Kurssilla käsitellään myös ryhmässä toimimista käytännössä ja luennolla. OSA 2: TYÖ JA LIIKUNTA (n.17H) Koulutuspaikka: Virpiniemen liikuntaopisto ja Jatuli, Haukipudas Tämä koulutusosa järjestetään 4-6 kuukautta 1.osan jälkeen. Koulutusosiossa tarkastellaan ja syvennytään omaan terveyteen ja hyvinvointiin kokonaisvaltaisesti. Osallistujille suoritetaan samat terveys- ja kuntokartoitukset kuin 1.osassa ja tarkastellaan onko tuloksissa tapahtunut muutoksia. Liikunnalliset lajikokeilut jatkuvat uusin lajein. Koulutusosio sisältää koulutusta työnhakuprosessista ja Koulutusosion tuloksena laaditaan oma cv ja henkilökohtainen työhyvinvointisuunnitelma, joiden perusteella käydään kouluttajan kanssa henkilökohtainen työhyvinvointikeskustelu. Koulutuskokonaisuus koostuu kahdesta kolmen päivän mittaisesta koulutusosasta, joiden päätavoitteena ovat työelämävalmiuksien lisääminen sekä jatkosuunnitelmien laatimisessa opastaminen. Koulutusjaksot sisältävät ohjelmaa, joiden tarkoituksena on kehittää ja ylläpitää osallistujien työkykyä ja toimintavalmiutta, sekä aktivoida osallistujia oman fyysisen ja psyykkisen kunnon ylläpitämiseen sekä oman elämän hallintaan. Koulutus on tarkoitettu yhdistyksissä, kunnissa ja säätiöissä palkkatukityössä oleville henkilöille. LISÄTIEDOT: TYÖLLISTYMINEN LIIKUNNAN AVULLA –PROJEKTI VIRPINIEMEN LIIKUNTAOPISTO SANNA VIRTANEN P. (08) 5614216 S-posti: sanna.virtanen@virpiniemi.fi www.virpiniemenliikuntaopisto.com sanna.virtanen@virpiniemi.fi www.virpiniemenliikuntaopisto.comsanna.virtanen@virpiniemi.fi www.virpiniemenliikuntaopisto.com

2 ESIMERKKIOHJELMA OSA 1 Kurssin tavoitteena on aktivoida osallistujia ylläpitämään työkykyään ja toimintavalmiuttaan sekä ennen kaikkea omaa fyysistä ja psyykkistä hyvinvointiaan. 1. OSA: TERVEYS JA LIIKUNTA AJANKOHTA: MA-KE (Tarkista tulevat kurssit os. www.virpiniemenliikuntaopisto.com) www.virpiniemenliikuntaopisto.com PAIKKA: VIRPINIEMEN LIIKUNTAOPISTO MAANANTAI Asiantuntijat: Terveydenhoitaja, diabeteshoitaja Sirpa Hyyrönmäki Asiantuntijat: Terveydenhoitaja, diabeteshoitaja Sirpa Hyyrönmäki (Oulun diakonissalaitos / ODL) Testauspäällikkö, LitM Hannu Kaikkonen (ODL) 9.00-9.30 Kurssin avaus ja tavoitteet Työllistyminen liikunnan avulla -projekti, Sanna Virtanen, Virpiniemen liikuntaopisto / VLO 9.30-11.30Terveystarkastukset - Verenpaineen mittaus - Kuntotesti Polar Own Indexin avulla - Puristusvoiman mittaus - BMI arvo - Vyötärön ympärys mittaus - Verensokerin mittaus - Terveyskyselyt - Henkilökohtainen palautekortti 11.30-12.30Lounas 12.30-14.00 Luento: Terveys ja omat elintavat - Luento omien elintapojen, liikunnan ja ravinnon merkityksestä terveydelle. 14.00-14.30Kahvitauko 14.30-16.00Palauteluentomittauksista - Palaute mittausten yhteydessä tehdyistä havainnoista sekä mitattujen asioiden merkityksestä terveydelle ja hyvinvoinnille. Liikunnan annostelu ja toteutus.

3 TIISTAI 9.00-12.30Käytännön harjoitus ja luento: Ryhmässä toimiminen Liikunnanohjaaja Aki Haataja, VLO ja KM, tutkija, kouluttaja Pauliina Marjala 12.30-13.30 Lounas 13.30-15.00Käytäntö: Hyvää oloa liikunnasta - Ulkoliikuntaa: liitokiekkogolf - Sisäliikuntaa: rentoutus ja venyttely Liikunnanohjaaja Sanna Halonen, VLO KESKIVIIKKO Asiantuntija: Terveydenhoitaja, diabeteshoitaja Sirpa Hyyrönmäki (ODL) 9.00-12.00Luento: Ravitsemus, painonhallinta ja terveys - Käytännön esimerkkejä ja tietoa ravinnosta, lihavuudesta, painonhallinnasta ja terveydestä 12.00-13.00Lounas, kurssin päätös

4 ESIMERKKIOHJELMA OSA 2 OSA 2: TYÖ JA LIIKUNTA AJANKOHTA: MA-TI JA SEURAAVAN VIIKON MA (Tarkista tulevat kurssit os. www.virpiniemenliikuntaopisto.com) www.virpiniemenliikuntaopisto.com PAIKKA: VIRPINIEMEN LIIKUNTAOPISTO JA JATULI Koulutusosiossa tarkastellaan ja syvennytään omaan terveyteen ja hyvinvointiin kokonaisvaltaisesti. Koulutusosion tuloksena laaditaan oma cv ja henkilökohtainen työhyvinvointisuunnitelma, joiden perusteella käydään kouluttajan kanssa henkilökohtainen työhyvinvointikeskustelu. MAANANTAI Virpiniemen liikuntaopisto 8.45-9.00 Kurssin avaus ja tavoitteet Työllistyminen liikunnan avulla -projekti, Sanna Virtanen, Virpiniemen liikuntaopisto / VLO 9.00-10.30Terveystarkastukset Työllistyminen liikunnan avulla -projekti, Sanna Virtanen, Virpiniemen liikuntaopisto / VLO 9.00-10.30Terveystarkastukset Fysioterapeutti Heljä Rahikkala ja terveydenhoitaja Sirpa Hyyrönmäki, Oulun diakonissalaitos / ODL - Verenpaineen mittaus - Kuntotesti Polar Own Indexin avulla - Puristusvoiman mittaus - BMI arvo - Vyötärön ympärys mittaus - Verensokerin mittaus - Terveyskyselyt - Henkilökohtainen palautekortti 10.30-11.30Hyvää oloa liikunnasta: lajikokeilu (ulkoliikuntavarusteet) Liikunnanohjaaja Sanna Halonen, VLO 11.30-12.30Lounas 12.30-15.00Luento: Työ – hyvinvointia tuottavaa ja/tai pahoinvointia aiheuttavaa? KM, tutkija, kouluttaja Pauliina Marjala, ODL

5 TIISTAI Jatuli 9.00-11.00Luento ja käytännön harjoituksia: Minä työnhakijana Pauliina Marjala 11.00-12.00Lounas 12.00-14.30Käytäntö: Oman cv:n laatiminen Pauliina Marjala 15.00-16.00Hyvää oloa liikunnasta: lajikokeilu (vesijumppa) MAANANTAI Virpiniemen liikuntaopisto Henkilökohtainen työhyvinvointikeskustelu (kesto max 1h/hlö), jossa käydään läpi myös cv ja mahdollinen työhakemus läpi. (Pauliina Marjala) Palaute terveystarkastuksissa havaituista muutoksista ja henkilökohtainen liikuntaohjelma (kesto 30min/hlö) (Sanna Virtanen, VLO)

6 OSA 2: Työ ja liikunta Sisältökuvaus Koulutusosion teema: Kokonaisvaltaisen työhyvinvoinnin edistäminen Koulutusosion tavoitteet: Koulutusosiossa tarkastellaan ja syvennytään omaan terveyteen ja hyvinvointiin kokonaisvaltaisesti. Koulutusosion tuloksena laaditaan oma cv ja henkilökohtainen työhyvinvointisuunnitelma, joiden perusteella käydään kouluttajan kanssa henkilökohtainen työhyvinvointikeskustelu. Ennakkotehtävä: Mieti omaa työnhakuhistoriaasi ja valmistaudu kertomaan kokemuksiasi siitä (esimerkiksi työpaikkahakemukset, erilaiset työhaastattelukokemukset). Ota mukaasi koulutukseen mahdolliset aikaisemmat työhakemuksesi ja cv:si. Pohdi, minkälaisia työtehtäviä tulet hakemaan. Välitehtävä: Laadi oma työhyvinvointisuunnitelmasi, joka todennetaan ja käydään läpi kouluttaja Pauliina Marjalan kanssa 2. maanantaina henkilökohtaisessa työhyvinvointikeskustelussa. Työhyvinvointisuunnitelman tarkemmat ohjeet annetaan 1.maanantaina. Luentojen sisältökuvaukset: Luento: Työ – hyvinvointia tuottavaa ja/tai pahoinvointia aiheuttavaa? Koulutuksen sisältönä työstressin, -uupumuksen ja työhyvinvoinnin ilmiöiden tunnistaminen ja niihin vaikuttaminen yksilönä sekä ohjeet henkilökohtaisen työhyvinvointisuunnitelman laatimiseen. Luento: Minä työnhakijana Koulutuksen sisältönä työnhakuprosessi pitäen sisällään työhakemuksen ja cv:n laatimisen sekä työpaikkahaastattelun.


Lataa ppt "TYÖKYKYÄ LIIKUNNASTA – KURSSIT OSA 1: TERVEYS JA LIIKUNTA (17H) Koulutuspaikka: Virpiniemen liikuntaopisto, Haukipudas Kurssilla aloitetaan perehtyminen."

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google