Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

PalauteOodi 2.4.2008. PalauteOodin historia PalauteOodi luotiin Hy:n Lääketieteellisen tiedekunnan tarpeista ja toimesta. Ei ollut osa Oodia aluksi laisinkaan.

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "PalauteOodi 2.4.2008. PalauteOodin historia PalauteOodi luotiin Hy:n Lääketieteellisen tiedekunnan tarpeista ja toimesta. Ei ollut osa Oodia aluksi laisinkaan."— Esityksen transkriptio:

1 PalauteOodi 2.4.2008

2 PalauteOodin historia PalauteOodi luotiin Hy:n Lääketieteellisen tiedekunnan tarpeista ja toimesta. Ei ollut osa Oodia aluksi laisinkaan Ostettiin osaksi Oodia

3 PalauteOodin käyttötavoista 1/3 Palautelomakkeet luodaan aina opetustapahtumalle, eli täytyy olla olemassa kurssi, jolle opiskelijat ilmoittautuvat, johon palautelomake luodaan. Palaute kerätään tiettynä aikana yhden kerran aina kustakin kurssista. Vielä versiossa 2.6 palaute voidaan kerätä vain pääopetustapahtumalta (ei sen alla olevista ryhmistä) Palauteaika alkaa oletuksena 7 pv ennen kurssin päättymistä ja kestää 21 päivää. Onko toimiva ratkaisu? Jokaiselle palautelomakkeelle voi joko Luoda jokaiselle uudet omat kysymykset Poimia olemassa olevista vaihtoehdoista haluamansa Ladata esivalitut kysymykset lomakkeelle

4 PalauteOodin käyttötavoista 2/3 Voidaan myös valita vaikka kaikki laitoksen kurssit kerralla ja ladata niille kaikille esivalitut kysymykset Palautteen määrällisiä yhteenvetoja pääsevät katsomaan kaikki jotka voivat kirjautua WebOodiin Tekstivastaukset näkyvät vain opettajalle. Myös organisaation palautevirkailijalla on pääsy tekstivastauksiin. PalauteOodin prosessin kannalta on suositeltavaa, että opetustapahtumaan tehdyt ilmoittautumiset vahvistetaan ennen palauteajan alkamista. Näin estetään opiskelijoiden ilmoittautumisten poistaminen kesken palauteajan ja tätä kautta yhteenvetoarvojen vääristyminen.

5 PalauteOodin käyttötavoista 3/3 Pedalehtorit ovat luomassa yhteistä kysymyspatteristoa, joka voidaan antaa kaikkien yksiköiden käyttöön järjestelmästä riippumatta. Oodissa asia voitaisiin hoitaa mm. niin, että yksiköt, jotka haluavat tietyt kysymykset käyttöönsä, ilmoittavat siitä minulle ja minä lisään tiedon käyttöorganisaatiosta kysymykselle. Tämän jälkeen kysymys voidaan ladata lomakkeille. Toivottavaa olisi, että kokonainen tiedekunta valitsisi tietyn kysymyspatteriston, joka ladattaisiin sen yksiköiden lomakkeille. PalauteOodin käyttölupien myöntämistä tullaan tiukentamaan ja vanhat luvat tarkistetaan (tietosuojakysymys)

6 PalauteOodin uudistukset versiossa 2.7 1/3 Ryhmäpalaute : Palautetta voi kerätä nyt opetustapahtumahierarkian kaikilta osilta (kaikista ryhmistä) Kysymys voidaan laittaa latautumaan vain pääopetustapahtumalle, aliopetustapahtumalle tai molemmille

7 PalauteOodin uudistukset versiossa 2.7 2/3 Jokaiselle palautelomakkeelle voi luoda oman muistutusviestinsä (oletusviestiä voi edelleen käyttää)

8 PalauteOodin uudistukset versiossa 2.7 3/3 Muita pienempiä muutoksia Palautteen anto onnistuu, vaikka olisi yli 1000 ov/ov Kysymyksiä ei voi enää poistaa lomakkeelta, johon on vastauksia Kysymystekstiä ei voi enää muuttaa, jos siihen on annettu vastauksia Massaluontityökalun toimintaa parannettu Valintalistojen järjestys korjattu Valintalistojen tulosten näyttämiseen lisätty % kenttä

9 PalauteOodi ja tietosuojavaltuutetun ohjeistus Tietosuojavaltuutettu on julkaissut ohjeistuksen oppilaitosten ja korkeakoulujen palautekäytännöistä. 7.2.2008 Ohjeistus on julkaistu tietosuojavaltuutetun ”Hyvä tietää” sarjassa 1/2008 (Henkilötietojen kerääminen koulutuksen itsearviointiin liittyvissä kyselyissä) Ohjeistus ottaa kantaa palautteen keruun suunnitteluun, keruuseen, käsittelyyn ja säilyttämiseen Koskee kaikkia oppilaitoksia ja korkeakouluja Koskee kaikkia palautteenkeruumenetelmiä, sekä sähköisiä että ei-sähköisiä Koskee itsearviointiin kerättyä palautetta

10 Tietosuojavaltuutetun ohjeistus : Huomioitavaa ja muutosvaatimuksia 1/6 1. On tehtävä suunnitelmallisesti itsearviointia, eli kerättävä jatkuvaa palautetta omasta toiminnastaan. (Yliopistolaki 5§). On myös julkistettava saadut tulokset, (eli opettajan itse itselleen keräämä palaute on eri, mutta nämä kaksi voidaan varmaan yhdistää). 2. Yksiköiden informointia: Vastaajien on voitava vastata nimettömänä. Nimen saa kysyä, mutta sen antamisen on oltava vapaaehtoista (s.5). Nimen kysymiselle tulee olla erityiset perusteet.

11 Tietosuojavaltuutetun ohjeistus : Huomioitavaa ja muutosvaatimuksia 2/6 3. Yksiköiden informointia: Opiskelijoiden on voitava vastata anonyymisti, mutta on huolehdittava, että vastaaja on oikea opiskelija (eli vain asianmukainen henkilö saa voida vastata palautteeseen). 4. Yksiköiden informointia: Opettajia on informoitava kerättävästä palautteesta. Heille on kerrottava, miksi häneen liittyviä tietoja kerätään ja mille tahoille tietoja säännönmukaisesti luovutetaan.

12 Tietosuojavaltuutetun ohjeistus : Huomioitavaa ja muutosvaatimuksia 3/6 5. Yksiköiden informointia: Saa kerätä vain tarpeellisia tietoja. Tarve on suunniteltava etukäteen. Jokaisella hetkellä saa käsitellä vain sillä hetkellä suoritettavassa koulutuksen arvioinnissa tarpeellisia tietoja. 6. Yksiköiden informointia: Kerättävästä palautteesta on tehtävä rekisteriselosteote, jos palautteesta muodostuu henkilörekisteri. Rekisteriseloste on luotava etukäteen ja palautetta saa kerätä vain rekisteriselosteessa kerättävään tarkoitukseen. Rekisteriselostetta ei saisi muuttaa jälkikäteen. Rekisteriselosteet julkaistaan kirjaamon www-sivuilla.

13 Tietosuojavaltuutetun ohjeistus : Huomioitavaa ja muutosvaatimuksia 4/6 7. Esimiesten tulee määritellä ne henkilöt, jotka saavat työnsä puolesta käsitellä palautetta. Henkilöistä on oltava tieto. Jokainen henkilö saa käsitellä vain omaan työhönsä kuuluvaa palautetta. Käsittelyvastuut on määriteltävä. 8. Yksiköiden informointia: Vastauksia analysoitaessa voidaan huomioida vain kunkin kyselyn kannalta oleellinen tieto.

14 Tietosuojavaltuutetun ohjeistus : Huomioitavaa ja muutosvaatimuksia 5/6 9. Opettajalle on annettava mahdollisuus kommentoida saamaansa palautetta, mm. esimiehelleen ja opettajalla tulee olla mahdollisuus esittää oma näkemyksensä. 10. Tulokset on julkistettava. Jos tuloksista voi nähdä, kenen opettajan palaute on, tulee siitä kysyä opettajan lupa. Luvatta voi julkaista vain sellaista palautetta, mistä opettaja ei ole löydettävissä millään tavoin.

15 Tietosuojavaltuutetun ohjeistus : Huomioitavaa ja muutosvaatimuksia 6/6 11. Vastausten säilytysaika tulee määritellä. Vastauksia voi säilyttää vain noin 2 vuotta. Yhteenvetoja, joista opettajaa ei ole löydettävissä, voidaan säilyttää pitempään. On siis tehtävä suunnitelma, miten ja koska vastaukset tuhotaan. 12. Eri järjestelmissä olevista palautteista on luotava rekisteriselosteote, jos palautteessa käsitellään henkilötietoja.

16 PalauteOodi ja muutostarpeet/-toiveet Tekstiä…. …


Lataa ppt "PalauteOodi 2.4.2008. PalauteOodin historia PalauteOodi luotiin Hy:n Lääketieteellisen tiedekunnan tarpeista ja toimesta. Ei ollut osa Oodia aluksi laisinkaan."

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google