Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Jukka Vehviläinen / DiaLoog Omia polkuja ammatillisessa koulutuksessa Omapolku-hankkeen päätösseminaari 5.5.2011.

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "Jukka Vehviläinen / DiaLoog Omia polkuja ammatillisessa koulutuksessa Omapolku-hankkeen päätösseminaari 5.5.2011."— Esityksen transkriptio:

1 Jukka Vehviläinen / DiaLoog Omia polkuja ammatillisessa koulutuksessa Omapolku-hankkeen päätösseminaari 5.5.2011

2 NÄKEMYKSIÄ OMAPOLKU-HANKKEESTA. Mitä nuoret sanovat? Sanoit osallistuneesi Oma polku-projektiin. Nyt voit kertoa omin sanoin mielipiteitäsi tästä projektista; onko siitä ollut hyötyä sinulle ja miksi? -On ollut hyötyä ja paljon! Olen saanut älyttömästi tukea selviytyä opinnoista mitä en olisi saanut ilman projektia. olisin ilman projektia luovuttanut jo opintojeni suhteen vaikka se olisi ollut vähästä kiinni. -Ilman oma polku en olisi valmistunut, opettajat hylkäsi, sain tukea ja tehdä itsenäisesti tehtäviä ja sain parempia numeroita. -EN OLISI SAANUT PAPEREITA ILMAN TÄTÄ, ENEMMÄN TUKEA -Oma polku projekti on ollut hyödyllinen sillä sen ansiosta saan tehdä tehtäviä omaan tahtiini.

3 Mitä yhteistyökumppanit sanovat?  Jokainen nuori on erityinen! Aikuisten pitää malttaa pysähtyä ja kuunnella nuoren asioita,mutta samalla kannustaa eteenpäin. Kun oppii, motivaatio kasvaa; kun motivaatio kasvaa, itsetuntokin kohenee. Nuori uskaltaa oikeisiin töihin ja saa oikeaaa palkkaa.  Tarvitaan vaihtoehtoisia tapoja suorittaa tutkinto.  Erityistä tukea tarvitsevista nuorista vain osa on päässyt Oma Polku -hankkeeseen. Ilman hanketta he todennäköisesti olisivat vailla ammatillista koulutusta. Tulevaisuudessa vastaavanlainen tuki on toivottavasti yksi osa oppilaitosten normaalia toimintaa ja sen määrää lisätään tarvetta vastaavaksi.  Nuorista pystytään pitämään huolta mutta joidenkin kanssa siihen täytyy uhrata resursseja. Loppupelissä se on kuitenkin hyvin kannattavaa.

4 Jokainen ihminen on hankkeen arvoinen?  Omapolku-hankkeen kokemuksissa on jotakin erittäin tuttua ja toistuvaa  Hankkeilla, projekteilla, ylimääräisillä resursseilla pystytään tukemaan nuoria, edistämään opintoja ja tuottamaan tutkintoja  Käytännöt ja ”pyörät” on suurelta osin keksitty; kysymys vakiintumisesta nousee aina suurena kysymysmerkkinä esiin  Kolikon kaksi puolta  - miksi erityistä tukea tarvitsevat nuoret joutuvat luovimaan koulutuspolkunsa hankeresursseilla, hankeväsymyksen ja –byrokratian keskellä?  -pääsevätkö kaikki erityistä tukea tarvitsevat nuoret (edes) hankkeisiin?  Millainen on hankkeiden ja projektien kulttuurinen koodi? (etuoikeus, rangaistussiirtola, tarkkailuluokka, ajatushautomo, hyvien ihmisten ja hyvien käytäntöjen koti jne.)

5 LAATUKOKEMUKSIA OPPILAITOKSISTA. Henkilökunta.

6 Hojks-opiskelijat

7 AMMATTISTARTTI. Tärkeät tavoitteet (max 3)

8 Startin aloittavien ja päättävien itsearvio


Lataa ppt "Jukka Vehviläinen / DiaLoog Omia polkuja ammatillisessa koulutuksessa Omapolku-hankkeen päätösseminaari 5.5.2011."

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google