Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

3.12.2008 Tampereen yliopiston auditointi kirjaston näkökulmasta Mirja Iivonen.

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "3.12.2008 Tampereen yliopiston auditointi kirjaston näkökulmasta Mirja Iivonen."— Esityksen transkriptio:

1 3.12.2008 Tampereen yliopiston auditointi kirjaston näkökulmasta Mirja Iivonen

2 2

3 3 Laadunvarmistuksella Tampereen yliopistossa tarkoitetaan järjestelmällistä toiminnan kehittämistä, joka ilmenee toimintokohtaisten tavoitteiden asettamisena, tavoitteiden mukaisina päätöksinä ja toiminnan säännöllisenä itsearviointina. Yliopiston laatujärjestelmää päätettiin kehittää yksikkölähtöisesti ja itsearviontia hyödyntävästi

4 4 Yliopisto ohjeisti vuoden 2008 alussa yliopiston eri yksiköitä julkaisemaan laadunvarmistusta osoittavan tiiviin kuvailun avoimilla verkkosivuillaan maaliskuun loppuun mennessä. Verkkoon tulleilla kuvauksilla osoitettiin, että yksikkö on tunnistanut tärkeimmät laatua ylläpitävät ja kehittävät käytännöt sekä todettiin kehitettävät alueet. Kuvauksen tekemistä varten yksiköille toimitettiin yksityiskohtaisemmat ohjeet ja suositukset.

5 5 Kirjastossa voitiin olla tyytyväisiä siihen, että kirjastossa oli tehty ja dokumentoitu paljon laatutyötä jo ennen tietoa audiotoinnista. Esimerkkejä kirjaston laatutyöskentelystä: Kirjaston strategian toteutumisen seuranta tuloskorttien avulla (BSC) Säännöllisin väliajoin toteutetut palvelunlaatukyselyt Prosessikuvaukset Tiedonhankintataitojen opetuksen laatujärjestelmä

6 6 Kirjaston laatu, arviointi ja kehittäminen-sivusto löytyy avoimesta verkosta http://www.uta.fi/laitokset/kirjasto/tietoa/laatu.php http://www.uta.fi/laitokset/kirjasto/tietoa/laatu.php

7 7 Varsinainen auditointivierailu toukokuussa 2008. Kuusi viikkoa ennen vierailua arviointineuvostolle toimitettiin auditointiaineisto. Auditointivierailun kolmen päivän aikana useita haastatteluja. Kirjastosta haastateltavina Leena Toivonen ja Mirja Iivonen.

8 8 KKA totesi syyskuussa 2008, että Tampereen yliopiston laadunvarmistusjärjestelmää pitää vielä kehittää ja että se edellyttää yliopiston toimenpiteitä sekä uusinta-auditointia. Uudelleen auditoitavat kohteet myös ilmoitettiin.

9 9 Kirjasto voi olla tyytyväinen auditoinnissa saamaansa palautteeseen. Auditointiraportista käy ilmi, että keskitetyt hallinto- ja tukipalvelut, joihin kirjastokin kuuluu, ovat dokumentoineet laadunvarmistustaan pääosin varsin edistyneellä tavalla. Erityisen tasokkaana mainitaan muun muassa kirjaston opetuksen laatujärjestelmän kuvaus.

10 10 Raportissa todetaan myös, että tuki- ja palvelutoiminnoissa kuten kirjastossa on kehittyneitä ja käyttäjien tarpeisiin perustuvia laadunvarmistuksen menettelytapoja. Hallinto- ja tukipalveluiden keräämä palaute todetaan merkittäväksi keinoksi tunnistaa kehittämiskohteet

11 11 Mitä jatkossa? Palautetiedon hyödyntäminen ja asiakaslähtöisyys ovat kirjaston toiminnan kehittämisessä edelleenkin keskeisessä asemassa, mm. uuden strategian valmistelussa. Uusinta-auditointia varten odotellaan yliopiston ohjeistusta.


Lataa ppt "3.12.2008 Tampereen yliopiston auditointi kirjaston näkökulmasta Mirja Iivonen."

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google