Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Ammatti työ Iisak.

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "Ammatti työ Iisak."— Esityksen transkriptio:

1 Ammatti työ Iisak

2 Lääkäri Lääkärin tehtävänä on auttaa potilaitaan näiden sairauksien tunnistamisessa ja hoidossa. Lääkäreitä työskentelee ylläpitämissä sairaaloissa ja terveyskeskuksissa sekä yksityislääkäreinä omilla vastaanotoillaan. Työ on erittäin vastuullista ja edellyttää monimutkaisen tiedon hallintaa, nopeaa päättelykykyä ja stressinhallintaa. Lääkärin ja potilaan välisen luottamuksellisen suhteen luomisessa tarvitaan kykyä ymmärtää, kuunnella ja myötäelää.

3 työtehtävät Lääkäri auttaa potilaitaan näiden sairauksien tunnistamisessa ja hoidossa. Lääkärin työhön kuuluu olennaisesti myös sairauksien ennaltaehkäisy ja terveiden elintapojen edistäminen. Lääkäri voi työskennellä erikoistumisalansa mukaisesti mm. yleislääkärinä, psykiatrina, kirurgina tai tutkijana.

4 Työ paikat Sairaalat. Terveyskeskukset. Yksityisvastaanotot. Puolustusvoimat. Valtionhallinto. Suurin osa lääkäreistä työskentelee kuntien ja kuntayhtymien palveluksessa.

5 Työn vaatimukset Lääkärin työ on vaativaa ja vastuullista. Oikean diagnoosin tekeminen ja asianmukaisesta hoidosta päättäminen edellyttävät monimutkaisen tiedon hallintaa.

6 Koulutus Lääkäreitä koulutetaan Helsingin, Itä-Suomen (Kuopion kampus), Oulun, Tampereen ja Turun yliopistojen lääketieteellisissä tiedekunnissa. Lääketieteen lisensiaatin (LL) tutkinto on lääkärin perustutkinto.

7 Viralliset kelpoisuusehdot
Lääkäri on laillistettu ammattihenkilö. Lääkärin ammattia saa harjoittaa vain ao. laillistettu ammattihenkilö. Sosiaali- ja terveysalan lupa- ja valvontavirasto Valvira myöntää hakemuksesta laillistuksen em. ammattiin.

8 Palkkaus Lääkärien palkka koostuu peruspalkasta, siihen kuuluvista lisistä, mahdollisista lisätyöpalkkioista ja päivystyskorjauksista. Lisien osuus voi olla jopa prosenttia palkasta. Keskipalkka 4 938€

9 Liikennelentäjä Liikennelentäjä on lentokoneen ohjaaja joka työskentelee lentoyhtiön palveluksessa. Lentäjän vastuullinen työ edellyttää hyvää fyysistä ja henkistä terveyttä, paineensietokykyä, loogista ajattelua, tarkkuutta ja yhteistyötaitoja

10 Työtehtävät Liikennelentäjä (lentäjä) on matkustajakoneen ohjaaja. Liikennekoneessa on aina vähintään kaksi ohjaajaa, kapteeni ja perämies lentoturvallisuuden, järjestelmien oikean käytön sekä lento-operaatioiden varmistamiseksi.

11 Työpaikat Liikennelentäjät työskentelevät lentoyhtiöiden palveluksessa.

12 Työn vaatimukset Liikennelentäjä aloittaa yleensä perämiehen tehtävissä kapteenin työparina saadakseen kokemusta tulevaa kapteenin tehtävää varten. Kapteeniksi voi hakeutua saatuaan riittävän viranomaisen määrittävän kokemuksen perämiehen tehtävissä. Työ edellyttää keskittymis- ja paineensietokykyä, loogista ajattelua, avaruudellista hahmottamiskykyä, tarkkuutta ja yhteistyötaitoja. Liikennelentäjän on pystyttävä nopeaan ja itsenäiseen päätöksentekoon, mutta toimittava kuitenkin harkitusti. Hän ei saa hermostua tiukoissa ja yllättävissäkään tilanteissa. Liikennelentäjä tarvitsee hyvää ruumiillista ja henkistä kuntoa. Lentäjältä edellytetään hyvää englannin kielen taitoa.

13 Koulutus Liikennelentäjiä koulutetaan Porissa sijaitsevassa Suomen Ilmailuopistossa sekä Patria Oy:n ja Salpauslento Oy:n toimesta Helsinki-Malmin lentoasemalla.

14 Viralliset kelpoisuusehdot
Liikennelentäjän lupakirja. Perämiehellä on yleensä ansiolentäjän lupakirja. Viranomainen määrittelee liikennelentäjäksi hakevan ja työssä olevan lääketieteelliset kelpoisuusvaatimukset.

15 Palkkaus Suomessa ei ole yhtenäistä ja kattavaa liikennelentäjien työehtosopimusta. Kaikilla suomalalaisilla liikennelentoa harjoittavilla lentoyhtiöillä on oma ja erillinen työehtosopimus omien lentäjiensä kanssa. Työehtosopimusten rakenne on myös erilainen samoin kuin ansiotaso eri yhtiöissä. Keskipalkka 6 618 €


Lataa ppt "Ammatti työ Iisak."

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google