Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Palautekyselyjen tuloksia mobiiliopiskelusta ja oppimisesta Briitta Hiitola 2.12.2014.

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "Palautekyselyjen tuloksia mobiiliopiskelusta ja oppimisesta Briitta Hiitola 2.12.2014."— Esityksen transkriptio:

1 Palautekyselyjen tuloksia mobiiliopiskelusta ja oppimisesta Briitta Hiitola 2.12.2014

2 Missä, milloin ja miten palaute on kerätty Valmistavan koulutuksen vastuuryhmän (Taitavat) kehittämispäivät 13.6.2014, Omnia aikuisopisto Ryhmäkeskustelu Lähihoitajaopiskelijat, Omnia aikuisopisto, kevät 2013 Lähihoitajaopiskelijat Salpaus ja koulunkäynnin, aamu-ja iltapäiväohjaajan ammattitutkinnon opiskelijat Turun aikuiskoulutuskeskus, syksy 2013 Kyselylomake (Google-Drive) Opettajia yhteensä 7, opiskelijoita yhteensä 21

3 Mikä muuttuu, kun kehitämme verkko-ja mobiiliopetusta (opettajat) Opetus voi olla ajasta ja paikasta riippumatonta Joustavuus lisääntyy Tulee yksi uusi oppimisympäristö lisää Mahdollisuus huomioida erilaiset oppijat Saadaan erilaisia opiskelu vaihtoehtoja Tilantarve vähenee Omaehtoisuus lisääntyy

4 Tiedon hankinta  enemmän opiskelijan vastuulla Opettajan ohjaus muuttuu ICT taidot lisääntyvät (opettaja ja opiskelija) Etätyö mahdollisuudet lisääntyy Opettaja lähtöisyydestä oppijalähtöisyyteen opetustapa EHKÄ UHKIA TAI HAASTEITA Yksilöllinen vuorovaikutus häviää Edellyttää opiskelijan kykyä ilmaista itseään kirjallisesti hyvin, jotta reflektointi voisi toteutua Miten käy lähiopetuksen? Aika?

5 Opiskelijoiden ideoita sosiaalisen median käyttämisestä opetuksessa Tehtävien ja etätehtävien anto Facebookin ryhmän seinälle. Facebook viestit tavoittaa nopeammin kuin moodle alustalle laitetut tai s.posti viestit. Laitteen pitää kuten nyt olla henkilökohtainen. Tavat käyttää syntyvät tarpeista ja mahdollisuuksista. Muistiinpanoväline, pystyy selvittää sanoja joita ei tajua nettiä käyttäen. sähköpostia pystyy seurata. Kuvat auttaa hahmottamaan. videoita näkee. Tämä on ollut erilainen mutta kiva juttu. Vaikkakin ei ole ollut niin kovassa käytössä niin uskon että auttaa kovastikkin opinnoissa, esim.näyttösuunnitelmassa.

6 Tarvittavien sovelluksien hankkiminen tehty hankalaksi koulun laitteelle. sehän olisi mahtavaa kun tunneilla olisi aina saatavilla ipod käyttöön tarvittaessa tai vaihtoehtona jos ei halua perinteisesti kynällä ja paperilla muistiin panoja tehdä Jatkakaa samaan malliin. Tämmöisiä suht yksinkertaisia ohjelmia on tämmöisen "ei niin tekniikan ihmelapsenkin" mukava opetella =) Paikalla voi tehtää pieniä sarjat meidän elämästä, oppimista ja sitten työpaikkassakin pienet pätkät joku vanhusihmisen elämästä, viimeiset vuodet, päivät, hänen vimeiset sanat ja toivomukset. Sitten se voisi lähettä hänen lähimäisille.

7 Miksi suosisit mobiiliopiskelua? Tietotekninen osaaminen on tarpeellista ja tässä muodossa se tulee helposti jokapäiväistä elämää. hauska, monipuolinen,värillinen koska se on lastemme tulevaisuudesta, meidän on kuitenkin otettava hyviä näistä asioita ja samalla varmistetaan turvallisuus, joista se voi olla myös vaarallista vaihtelua kynään ja paperiin. netti heti tarvittaessa saatavilla. Kätevää maailma kehittyy ja see on uusi uuden sukupolven oppimistapaa_kohtaa see on ihan normaalia oppimista kaikille. mobilistta oppii paljon uutta ja se käytännollinen. jos hallitsesin itse koneen voisin käytää sitä. On se tärkeää tänä päivänä osta erillisiä mobiili laitteita käyttää

8 Kaikkien kannattaa perehtyä erilaisiin tapoihin joilla voi helpottaa omaa opiskeluaan/työntekoaan ja tehdä siitä itselleen mieleistä. Periaatteessa akullisten mobiililaitteiden käyttö on mielestäni aika itsekästä touhua - mihin joudumme kaikkien käytettyjen akkujen kanssa? Eikö meidän pitäisi säästää maapallo lapsille? - vähemmän energiaa kuluttavia oppimisvaihtoehtoja! Suosittelisin, koska se on meidän tulevaisuus. Sillä saa asiat jäsenneltyä helposti. Tehtyä muistiinpanoja visuaalisin keinoin.


Lataa ppt "Palautekyselyjen tuloksia mobiiliopiskelusta ja oppimisesta Briitta Hiitola 2.12.2014."

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google