Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

JYVÄSKYLÄN KRISTILLINEN OPISTO PELTOLA 2009 Työelämälähtöisyys ja kumppanuudet ammatillisen lisäkoulutuksen laatutyössä Yhteishanke 2009-2010 Turun kristillinen.

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "JYVÄSKYLÄN KRISTILLINEN OPISTO PELTOLA 2009 Työelämälähtöisyys ja kumppanuudet ammatillisen lisäkoulutuksen laatutyössä Yhteishanke 2009-2010 Turun kristillinen."— Esityksen transkriptio:

1 JYVÄSKYLÄN KRISTILLINEN OPISTO PELTOLA 2009 Työelämälähtöisyys ja kumppanuudet ammatillisen lisäkoulutuksen laatutyössä Yhteishanke 2009-2010 Turun kristillinen opisto Jyväskylän kristillinen opisto Lapuan kristillinen opisto Sisälähetysseuran oppilaitos Valkealan kristillinen Eurajoen kristillinen opisto

2 JYVÄSKYLÄN KRISTILLINEN OPISTO PELTOLA 2009 Hankkeen tavoitteet  Kehittää ammatillisen lisäkoulutuksen työelämälähtöisyyttä.  Syventää ja sitouttaa verkoston oppilaitosten työelämäkumppanuuksia.  Luoda ammatillisen lisäkoulutuksen työelämäkumppanuuksiin ”laatupakki”, joka sisältää pilotoituja ja tuotteistettuja käytäntöjä.  Luoda verkoston oppilaitoksiin ”laatupakin” menetelmät pysyviksi käytännöiksi.  Kehittää verkoston oppilaitosten laadunhallinta ja arviointitoimintaa erityisesti työelämälähtöisyyden osalta

3 JYVÄSKYLÄN KRISTILLINEN OPISTO PELTOLA 2009 Miten hanke käytännössä toteutetaan? Yhteishankkeena tuotetaan ”Laatupakki” – työvälineitä työelämälähtöisyyden ja kumppanuuksien parantamistyöhön. Kukin kumppani tuottaa ja kehittää parantamisen työvälineitä toistensa käyttöön. ”Laatupakki sisältää seuraavat osat, joiden osavastuut on jaettu verkoston kumppanien kesken.  Tutkinto- ja/tai tutkinnon osakohtaisten työelämäryhmien tuotteistaminen, mallin levittäminen ja toiminnan arviointi. Osavastuu on Valkealan kristillisellä kansanopistolla.  Työelämäpassin tuotteistaminen, mallin levittäminen ja toiminnan arviointi. Työelämäpassin tavoitteena on sitouttaa työpaikkoja pitkäjänteiseen yhteistyöhön. Sen avulla työpaikka saa ilmaista täydennyskoulutusta oppilaitokselta korvauksena laatu- ja kehittämistyöhön osallistumisesta. Osavastuu on Jyväskylän kristillisellä opistolla.  Kansanopistojen järjestämään ammatilliseen lisäkoulutukseen soveltuvat työpaikkaohjaajakoulutuksen kehittäminen verkko- / monimuoto-opetuksena hyödyntäen olemassa olevaa valtakunnallista materiaalia. Osavastuu on Turun kristillisellä opistolla ja Jyväskylän kristillisellä opistolla.  Työelämäseminaarien tuotteistaminen, mallin pilotointi ja levittäminen. Osavastuu Eurajoen kristillisellä opistolla.  Sosiaalisen median työkalujen käytön kehittäminen työelämän kanssa tehtävään yhteiseen laadunparantamiseen. Osavastuu on Sisälähetysseuran oppilaitoksella.

4 JYVÄSKYLÄN KRISTILLINEN OPISTO PELTOLA 2009 Miten hanke käytännössä toteutetaan?  Ammatillisen koulutuksen laadunhallintasuositus ja EFQM – yhteisten rajapintojen ja soveltamisen määrittely OBS-verkostossa. Tarkempi työnjako tehdään hankkeen aikana.  Itsearviointi ja vertaisarviointi laadunhallintasuosituksen erinomaisuuden piirteiden (9) alueilta. Arvioinnissa keskitytään erityisesti työelämälähtöisyyden ja kumppanuuksien arviointiin.  Opistojen yhteinen laatupäivä Jyväskylässä 8.-9.11.2010. Ammattitutkintojen opettajat ja rehtorit.


Lataa ppt "JYVÄSKYLÄN KRISTILLINEN OPISTO PELTOLA 2009 Työelämälähtöisyys ja kumppanuudet ammatillisen lisäkoulutuksen laatutyössä Yhteishanke 2009-2010 Turun kristillinen."

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google