Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

SEPA seurantakysely talvella 2011. 16 % 9 % 31 % 44 % Seurantakysely: SEPA-valmiudet organisaatioissa Seitsemäs kysely talvella 2011 Toteutettiin web-kyselynä.

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "SEPA seurantakysely talvella 2011. 16 % 9 % 31 % 44 % Seurantakysely: SEPA-valmiudet organisaatioissa Seitsemäs kysely talvella 2011 Toteutettiin web-kyselynä."— Esityksen transkriptio:

1 SEPA seurantakysely talvella 2011

2 16 % 9 % 31 % 44 % Seurantakysely: SEPA-valmiudet organisaatioissa Seitsemäs kysely talvella 2011 Toteutettiin web-kyselynä Yhteensä 403 vastausta:

3 SEPA on suurempi muutos kuin euroon siirtyminen Mielipiteet tasan 46/46.

4 SEPA-projekti Hieman yli kolmasosa organisaatioista on päättänyt SEPA-projektin. Yli puolet vastaajista päättää projektin vasta erityispalveluaikana.

5 Milloin otatte SEPA-yhteensopivat taloushallinnon järjestelmät käyttöön? 71 % vastaajista on SEPA- yhteensopivat järjestelmät. Elokuussa 2010 vain 4 % kertoi jättävänsä SEPA- päivitykset erityispalvelu- aikaan 2011, 22 prosentilta kuitenkin jäi.

6 Milloin otatte SEPA-yhteensopivan maksuliikenneohjelmiston käyttöön? 78 % vastaajista on SEPA- yhteensopiva maksuliikenne- ohjelmisto. Viidesosalle päivitys jää erityispalvelu- aikaan 2011.

7 SEPA-maksaminen käytössä? 47% vastaajissa on siirtynyt kaikissa maksujärjestelmissään SEPA-tilisiirtoihin, 11% käyttää vielä kansallisiin standardeihin perustuvia palveluja.

8 Valmiudet hyvät tai erittäin hyvät SEPA-muutokseen Valmiudet parantuneet kaikilla kysytyillä osa- alueilla. ERP- järjestelmien SEPA- valmiudet arvioitiin edelleen heikoimmiksi.

9 Miten hyvin olet saanut tietoa SEPAsta? SEPA-tietoa on saatavilla riittäväasti. Myös erot pienten ja suurten organisaatioiden välillä ovat tasoittuneet.

10 Onko organisaatiossa tarve SEPA- muuntimelle, jonka avulla kaikkia järjestelmiä ei tarvitse päivittää? Yhä useampi päivittää koko taloushallinnon SEPA-yhteensopivaksi. Muunninta harkitsee enää 11% (isot 16%).

11 Aiotteko ottaa käyttöön SEPA- suoraveloituksen? Organisaatiot ovat yleisesti korvaamassa suora- veloituksen verkkolaskulla. Tukee verkko- laskutuksen läpimurtoa.

12 Web Services -yhteyden käyttöönotto Web Services –yhteys halutaan yhdessä SEPAn kanssa

13 BW SEPA-tutkimus 2011: Onko tullut yllätyksiä SEPA-hankkeessa? Vapaat vastaukset 1 – 20 Toiminnanohjausjärjestelmämme kanssa on ongelmia vielä Luulimme, että kaikkien muutosten tulee olla valmiina 2010 lopussa. Yllätys on ollut esim. se, että kaikki ohjelmat eivät tuota kuin Nordean muotoista aineistoa. Pankkien valmiudet; ongelmia SEPA-käsittelyissä pankissa Pankkien päivitykset eivät kaikki toimineet Ongelmia on lähinnä sen kanssa, että kaikki pankit kulkevat eri aikataulussa ja toimivat hiukan eri tavalla. Pankkien sepa valmiuksien keskeneräisyys Pankkien kanssa ongelmaa, ohjelmistojen (reskontra), maksuliikenne, kun on myös factoring käytössä. Epäselvyyttä näyttäisi olevan myös pankkien puolella (esim. aikataulut pettäneet yms.) Me olemme olleet valmiit mutta pankki ei Alussa oli ongelmia maksujen siirrossa, koska ei ollut tiedossa kaikkia muutoksia, joita SEPA-maksujen lähetys vaati, esim. ostoreskontran toimittajatiedoissa. On: pankkien järjestelmien tomimattomuus Kukaan ei tunnu tietävän tarkasti aikatauluista, koska pankit etenevät eri tahtia. Sampossa ei taida vielä olla Web-services kanava auki, Op:ssa ja Nordeassa pitäisi olla, kai. Pankkien erilaiset valmiudet SEPA:aan siirtymisessä taloushallinnon ohjelmistotoimittaja ei ollut aivan ajan tasalla, pankin kanssa hienosäätöä Ohjelmistojen suhteen ja pankkien suhteen Niin pankkien kuin ohjelmistotoimittajien 'töiden' keskeneräisyys ja yhteensovittamisen vaikeus (kommunikaatiopulmat)...epäselvyyttä sopimusnumeroiden muodosta Op ja Sampopankki joudutaan vielä päivittämään koska valmiudet eivät vielä kunnossa. Ohjelmistojen yhteensopivuus ongelmia palkkojen myöhästymisiä. Palkanmaksussa on ollut viiveitä. Kaikki palkansaajat eivät ole saaneet palkkaansa palkanmaksupäivänä, vaikka palkat on lähetetty samassa erässä.

14 BW 2011: Miten kuvailet SEPAn tuomia positiivisia tai negatiivisia muutoksia toiminnallenne? Vapaamuotoiset vastaukset 1 – 20 Ongelmia esiintyy edelleen. Tuottaa kertaluonteisesti työtä, ei kummempia muutoksia päivittäiseen työskentelyyn. Suomalainen maksujärjestelmä menee vuosikymmeniä taaksepäin. aikataulujen muutokset Olemme niin pieni yritys että SEPA tuottaa/ontuottanut lähinna lisää töitä voidaan maksaa helpommin suorituksia muihin sepa maihin. ok Vkea vielä sanoa näin lyhyellä kokemuksella SEPA:sta Työläämpi. Hyvityslaskut eivät mene ohjelmista läpi, ei tulevat eikä lähtevät. Kun systeemi on saatu toimimaan, ei ole juurikaan vaikutusta arkipäivään alkuviilausten jälkeen toimiva, koska yhtiöllä on paljon tuontiin liittyviä sepa-maksuja eri maihin Eipä juuri vaikutusta "- siirtymävaiheen hankaluudet huomattavia (ohjelmistojen toimiminen tarkoitetulla tavalla)- maksuliikenneohjelman käyttö muuttunut loogisemmaksi" "Pitäisi vaikuttaa pankkipalvelumaksuja vähentävästi ulkomaisten toimittajien laskujen maksun osalta (+)Uudet tilinnumerot ovat järkky pitkiä tallennettavaksi (-)." Muunto-ohjelma auttaa tilinmeroissa Sepa suoraveloitus tuntuu sudelta. Ei tuonut muutoksia toimintaamme. Ulkomaisia maksuja noin 1-5 vuodessa, joten vaikutus on minimaalinen Yhteydenotossa pankkiin oltava tarkkana kellonajoissa. Sisäisessä verkossa jouduttiin muutoksiin. Vielä ei edes tarkkaan tiedä paljonko tulee maksamaan Sepaan siirtyminen. Pitkä prosessi tästä tuli. Ei ole vielä kommentoitavaa

15 www.basware.fi/sepa Lisätietoja: matti.luoto@basware.com Kiitos!


Lataa ppt "SEPA seurantakysely talvella 2011. 16 % 9 % 31 % 44 % Seurantakysely: SEPA-valmiudet organisaatioissa Seitsemäs kysely talvella 2011 Toteutettiin web-kyselynä."

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google