Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Jumala on luonut ihmisen ja on antanut hänelle ruokavalion, jotta ihminen pysyisi terveenä sekä hengellisesti että fyysisesti ja eläisi kauan. Jumalan.

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "Jumala on luonut ihmisen ja on antanut hänelle ruokavalion, jotta ihminen pysyisi terveenä sekä hengellisesti että fyysisesti ja eläisi kauan. Jumalan."— Esityksen transkriptio:

1 Jumala on luonut ihmisen ja on antanut hänelle ruokavalion, jotta ihminen pysyisi terveenä sekä hengellisesti että fyysisesti ja eläisi kauan. Jumalan antama Ihmisen ruokavalio löytyy Jumalan sanasta, Raamatusta, jonka hän on antanut niille, jotka uskovat ja luottavat häneen.

2 ”OLET MITÄ SYÖT” Jumala on antanut eläimille vaiston, joka ohjaa niitä syömään niille sopivaa ravintoa. Niiden ruuansulatusjärjestelmä on suunniteltu määrättyä ravintoa varten. Jumala on antanut ihmiselle vapaan tahdon valita ravintonsa Jumalan ohjeiden mukaan, jotka löytyvät Raamatusta. Aikamme tappavat taudit (syöpä, sydän- ja verisuonisairaudet) johtuvat useimmiten siitä ettemme välitä Jumalan ohjeista eli väärästä ravinnosta, mikä ei ole tarkoitettu ruuansulatuselimistöllemme.

3 Meidän tulee elää niin, että ruumiimme, jota kutsutaan Pyhän Hengen temppeliksi, tuottaa kunniaa Jumalalle. Tämä edellyttää sitä, että pyrimme vaalimaan terveyttämme ja pitämään itsemme mahdollisimman hyväkuntoisina. Epäterveistä elintavoista on luovuttava ja vääriä tottumuksia oikaistava. Terveyttä edistäviä tekijöitä ovat mm. raitis ilma, auringon valo, kohtuullisuus, lepo, liikunta, sopiva ravinto, veden käyttö ja luottamus Jumalan voimaan Kor.6:19, Ettekö tiedä, että teidän ruumiinne on Pyhän Hengen temppeli? Tämän Hengen on Jumala antanut asumaan teissä. Te ette itse omista itseänne, 20. sillä Jumala on ostanut teidät täydestä hinnasta. Tuottakaa siis ruumiillanne Jumalalle kunniaa!.

4 Jumala oli antanut israelilaisille terveen kasvispohjaisen ruokavalion, jotta he pysyisivät terveinä sekä hengellisesti ja fyysisesti. Daniel ystävineen on erinomainen esikuva meille kuuliaisuudesta Jumalalle myös ruokavalion tärkeydestä Dan.1:8, Daniel kuitenkin päätti, ettei saastuttaisi itseään kuninkaan pöydän herkuilla ja viineillä, 12. "Saisimmeko sentään koettaa kymmenen päivän ajan. Antakaa meille pelkkiä kasviksia syötäväksi ja vain vettä juotavaksi. 15. Kymmenen päivän kuluttua he näyttivät paljon terveemmiltä kuin ne pojat, jotka olivat saaneet ruokansa kuninkaan pöydästä.

5 Ensimmäinen ruokavalio, joka ihmiselle annettiin luomisen jälkeen, oli kasvisravinto, joka kasvaa maan yläpuolella eli hedelmät, pähkinät, vilja jne. Tämä on ihmisen paras ruokavalio. Tähän varmasti yhtyy nykyaikainen ravitsemustiedekin Moos.1: Jumala sanoi vielä: "Minä annan teille kaikki siementä tekevät kasvit, joita maan päällä on, ja kaikki puut, joissa on siementä kantavat hedelmät. Olkoot ne teidän ravintonanne.

6 Ihmisen toiseksi paras ravinto annettiin syntiinlankeemuksen jälkeen, koska maa tuli kirotuksi eli vihannekset ja juurekset Moos.3:17, Ja miehelle hän sanoi: - Koska teit niin kuin vaimosi sanoi ja söit puusta, josta minä kielsin sinua syömästä, niin olkoon maa sinun takiasi kirottu. Kovalla työllä sinun on hankittava siitä elantosi niin kauan kuin elät Maa kasvaa sinulle orjantappuraa ja ohdaketta, mutta sen kasveista joudut ottamaan ravintosi.

7 Ennen vedenpaisumusta Jumala jakoi eläimet puhtaisiin eli uhrikelpoisiin ja saastaisiin eli epäpuhtaisiin eläimiin Moos.7:1,2 1. Herra sanoi Nooalle: "Mene perheinesi arkkiin, sillä minä olen havainnut sinut ainoaksi vanhurskaaksi tämän sukupolven joukossa. 2. Ota kaikkia uhrikelpoisia karjaeläimiä seitsemän paria, uroksia ja naaraita, mutta kaikkia epäpuhtaita karjaeläimiä ota kaksi, uros ja naaras.

8 Vedenpaisumuksen jälkeen olosuhteet maan päällä muuttuivat ratkaisevasti. Entisestä tasalämpöisestä maapallosta tuli navoiltaan kylmä maapallo. Siksi Vedenpaisumuksen jälkeen olosuhteet maan päällä muuttuivat ratkaisevasti. Entisestä tasalämpöisestä maapallosta tuli navoiltaan kylmä maapallo. Siksi jumala salli myös lihan syönnin, mutta vain uhrikelpoisten eli puhtaiden eläinten lihan. Epäpuhtaiden eli saastaisten eläinten liha oli kiellettyä. Jumala salli uhrikelpoisten eläinten lihan syönnin, mutta kielsi ehdottomasti epäpuhtaiden eläinten lihan syönnin.

9 Jumala on antanut Raamatussa luettelon uhrikelpoisista eli puhtaista eläimistä, joiden lihaa oli lupa syödä. Tällaisia eläimiä ovat etupäässä märehtivät eläimet, joiden ruuansulatus poikkeaa muista eläimistä Moos.14: sillä te olette Herralle, Jumalallenne, pyhitetty kansa. Maailman kaikkien kansojen joukosta Herra valitsi teidät omaksi kansakseen. 3. "Älkää syökö mitään, mikä on Herralle iljetys. 4. Nämä ovat ne nelijalkaiset eläimet, joita saatte syödä: nauta, lammas ja vuohi, 5. peura, gaselli, metsäkauris, villivuohi, vuorikauris ja antiloopit 6. sekä ne nelijalkaiset, joilla on kaksijakoiset sorkat ja jotka märehtivät ruokansa.

10 Jumala antoi myös luettelon epäpuhtaista eläimistä, joiden lihaa ei saanut syödä. Erityisesti Jumala on varoittanut varsinkin lopun aikana sianlihasta, koska sen syönti on tullut yleismaailmalliseksi Moos.14:7,8 7. Mutta eläimiä, jotka märehtivät mutta joilla ei ole sorkkia tai joilla on sorkat mutta jotka eivät märehdi, ette saa syödä. 8. Saastainen on myös sika, jolla tosin on kaksijakoiset sorkat mutta joka ei märehdi. Näiden eläinten lihaa älkää syökö älkääkä koskeko niiden raatoihin. Jes.66:17 nuo, jotka syövät kaikkea iljettävää, sian lihaa, rottia - minä tunnen heidän tekonsa ja ajatuksensa, ja he kaikki saavat loppunsa, sanoo Herra.

11 Jumala antoi myös luettelon puhtaista ja epäpuhtaista linnuista
Jumala antoi myös luettelon puhtaista ja epäpuhtaista linnuista. Puhtaita ovat mm: kanat, kalkkunat ja ankat ja epäpuhtaita mm. kaikki raadonsyöjälinnut. Kanan liha on terveellisyytensä puolesta kalojen ja eläinten puolessa välissä. Eräitä heinäsirkkalajeja sallittiin myös syödä Moos.14: "Saatte syödä kaikkia puhtaita lintuja Mutta lintuja, jotka ovat saastaisia, ette saa syödä.

12 Vesieläimistä Jumala salli syödä vain kaloja, joita pidetään terveellisyytensä puolesta kasvisten ja lihan puolessa välissä. Sen sijaan kaikki muut vesieläimet kuten esim. simpukat, osterit, ravut, nahkiaiset ja ankeriaat ovat ehdottomasti kiellettyjä. Moos.14:9,10 9. "Saatte syödä kaikkia vesieläimiä, joilla on evät ja suomut, 10. mutta ette sellaisia, joilla ei ole eviä eikä suomuja; ne ovat saastaisia.

13 Jumala kielsi israelilaisia myös syömästä rasvaa ja verta
Jumala kielsi israelilaisia myös syömästä rasvaa ja verta. Eläinrasva on sydän- ja verisuonitautien pääasiallisin syy. Veri taas levittää eläimissä olevia epäpuhtauksia ja tauteja ihmiseen Moos.3: Missä asuttekin, teidän on sukupolvesta toiseen aina noudatettava tätä määräystä: älkää syökö rasvaa älkääkä verta." Apt.15: Meidän on kuitenkin lähetettävä heille kirje ja kehotettava heitä karttamaan sellaista, minkä epäjumalanpalvelus on saastuttanut, sekä haureutta, verta ja lihaa, josta verta ei ole laskettu.

14 Raamattu suosittelee profeetallisen sanan kautta lopun aikana kasvisravintoa mm. seuraavista syistä: - Nisäkkäissä, kaloissa ja linnuissa on paljon sairauksia - Eläimille syötetään sopimatonta ruokaa - Eläimet lihotetaan keinotekoisesti myyntiä varten - Eläimet kasvatetaan ahtaissa häkeissä - Eläimille syötetään antibiootteja - Eläimet kuljetetaan ja teurastetaan väärin - Eläimet ovat saastuneita erilaisista teollisuusmyrkyistä - Eläinten sisäelimiin kertyvät eniten erilaiset myrkyt - Eläimissä ravintoketjun päänä on enemmän saasteita kuin kasviksissa

15 Apostoli Pietari noudatti puhtaiden lihan syöntiä
Apostoli Pietari noudatti puhtaiden lihan syöntiä. Tämä raamatunkohta ei tue sitä, että kaikki liha olisi syömäkelpoista. Tässä oli kysymys siitä, että pakanatkin olivat puhtaat ja evankelioitavissa Apt.10:13,14, Samassa hän kuuli äänen: "Nouse, Pietari! Teurasta ja syö!" 14. Mutta hän vastasi: "Ei, ei, Herra! En ole koskaan syönyt mitään epäpuhdasta tai kiellettyä." 28. Hän sanoi heille: "Niin kuin tiedätte, juutalaisen ei ole sallittua seurustella toiseen kansaan kuuluvien kanssa eikä mennä heidän luokseen. Jumala on kuitenkin osoittanut minulle, ettei ketään ihmistä saa pitää epäpuhtaana tai saastaisena.

16 Raamattu tuomitsee alkoholipitoisen viinin ja oluen käytön
Raamattu tuomitsee alkoholipitoisen viinin ja oluen käytön. Jos kristitty käyttää alkoholia vaikka kohtuullisesti, niin sillä voi olla vakavat seuraukset lähimmäiselle, joka hänen esimerkkinsä mukaan saattaa alkoholisoitua. Tupakkaa ei käytetty Raamatun aikoihin ja siksi siitä ei löydy mitään mainintaa Raamatussa. Jokainen nykyajan ihminen tietää sen vaarallisuuden keuhkosyövän aiheuttajana. Samoin kahvi ja muut nautintoaineet ovat riippuvuuden ja sairauksien myötävaikuttajia San.20:1 1. Viinissä on rehentely, oluessa rettelö, päihtyneenä hoippuva on älyä vailla.

17 San. 23:29-35. 29. Kuka voivottaa, kuka vaikertaa
San.23: Kuka voivottaa, kuka vaikertaa? Kuka rettelöi, kuka haastaa riitaa? Kuka hankkii kolhuja syyttä suotta? Kuka katsoo harottavin silmin? 30. Se, joka viipyy viinin ääressä, se, joka etsii maustejuomaa Älä katsele viinin hehkuvaa punaa, älä katso sen välkettä maljassa. Helposti se valahtaa kurkusta alas, 32. mutta perästäpäin se puree kuin käärme, iskee myrkkyhampaillaan kuin kyy Silmäsi näkevät outoja, puheesi ovat hullun houreita Olet kuin aalloilla keskellä merta, kuin maston nenässä mainingeilla "Minut piestiin, mutta en tuntenut mitään, minut hakattiin, mutta en tiennyt mitään. Milloin pääni selviää? Pitäisi päästä hakemaan lisää."

18 Jumala on luonut meidät Jumalan kuviksi ja siksi meidän on ehdottomasti huolehdittava omasta ruumiistamme parhaan kykymme mukaan. On turvallista oman etunsa vuoksi noudattaa Raamatun ohjeita näissä terveysasioissa, ja ehdottomasti siksi, että haluamme tuottaa kunniaa Jumalalle kaikissa asioissa Kor.10: Syöttepä siis tai juotte tai teettepä mitä tahansa, tehkää kaikki Jumalan kunniaksi.


Lataa ppt "Jumala on luonut ihmisen ja on antanut hänelle ruokavalion, jotta ihminen pysyisi terveenä sekä hengellisesti että fyysisesti ja eläisi kauan. Jumalan."

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google