Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Arkki Varustamo Raamattukoulu

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "Arkki Varustamo Raamattukoulu"— Esityksen transkriptio:

1 Arkki Varustamo Raamattukoulu
Seurakunta syntisen kaupungin keskellä 1. Kor 1:1-9 Risto Vappula

2 Kuppikuntainen yhteisö
Hillitöntä menoa ! Ehtoollinen Avioliitto? Vapauden väärinkäyttöä Epäjumalien palvontaa Armolahjat Kristuksen ylösnousemus!

3 1. Korinttilaiskirjeen pääteema
Seurakunnan yhtenäisyys Paavali halusi ohjata seurakuntaa kaikkien vaikeuksien, epäkohtien ja ongelmien läpi, kohti tervettä kehitystä!

4 Paavalin toinen lähetysmatka
&task=blogcategory&id=104&Itemid=474 Klikkaa yllä olevaa linkkiä

5 Korintti – monikulttuurinen kaupunki
Rooman vallanajan kolmanneksi tärkein kaupunki Vapautettu orjat, juutalaiset, kreikkalaiset ja sotaveteraanit Huvittelukeskus -Afroditen temppeli! Tärkeä satamakaupunki

6 1. Kor 1:1-9 Alkutervehdys ja kiitossanat
1 Paavali, Jumalan tahdosta Kristuksen Jeesuksen apostoliksi kutsuttu, ja veli Sostenes 2 tervehtivät Korintissa olevaa Jumalan seurakuntaa, Kristuksen Jeesuksen pyhittämiä, Jumalan kutsumia pyhiä sekä kaikkia, jotka eri seuduilla, missä asuvatkin, huutavat avukseen Herramme Jeesuksen Kristuksen nimeä samoin kuin me. 3 Jumalan, meidän Isämme, ja Herran Jeesuksen Kristuksen armo ja rauha teille. 4 Minä kiitän aina teidän tähtenne Jumalaani siitä armosta, joka teille on annettu Kristuksessa Jeesuksessa. 5 Hänen yhteydessään te olette saaneet kaikkea rikkautta, niin tietoa kuin puhetaitoakin. 6 Sanoma Kristuksesta on juurtunut lujasti teihin, 7 ja teillä on armolahjojen koko rikkaus odottaessanne Herramme Jeesuksen Kristuksen ilmestymistä. 8 Jumala on myös vahvistava teitä loppuun saakka, niin ettei teissä ole moitteen sijaa Herramme Jeesuksen Kristuksen tulemisen päivänä. 9 Jumala on kutsunut teidät Poikansa Kristuksen Jeesuksen, meidän Herramme, yhteyteen, ja hän pysyy sanassaan.

7 Jakeet 1-3 Kristuksen Jeesuksen pyhittämiä – eli ihmisiä, jotka on asetettu yhteyteen Jumalan kanssa Jeesuksen sovitusuhrin kautta. Jumalan kutsumia pyhiä – eli ihmisiä, jotka Jumala on kutsunut yhteyteen. Jotka eri seuduilla, missä asuvatkin, huutavat avukseen Herramme Jeesuksen Kristuksen nimeä – eli ihmisiä, jotka kaikki kuuluvat samaan yhteyteen Kristuksen kanssa.

8 Jakeet 4-9 Paavalin kiitos armosta ja lupauksista, jotka ovat täyttyneet Kristuksen yhteydessä, Paavali iloitsee siitä, että heillä on armolahjojen koko rikkaus. Paavali muistuttaa, että on tulossa päivä jolloin Kristus palaa takaisin.

9 Kysymyksiä ryhmäkeskustelua varten
Millaiset arvot ohjaavat suomalaista yhteiskuntaamme? Miten ne näkyvät paikallisen seurakunnan elämässä, ja miten omassa henkilökohtaisessa elämässäni? Suomalainen yhteiskunta Korintin tavoin on yhä monikulttuurisempi – miten voisimme huomioida sen seurakunnan toiminnassa? Miten suhtaudut maahanmuuttajiin? Voimavara vai uhka? Miten voisimme seurakuntana vaikuttaa enemmän Järvenpäässä?


Lataa ppt "Arkki Varustamo Raamattukoulu"

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google