Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

OTA TÄMÄ VIESTI VAKAVASTI!

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "OTA TÄMÄ VIESTI VAKAVASTI!"— Esityksen transkriptio:

1 OTA TÄMÄ VIESTI VAKAVASTI!
TÄRKEÄÄ! OTA TÄMÄ VIESTI VAKAVASTI! Tämä on hyvin tärkeä viesti joka voi pelastaa ihmisen elämän

2 Tässä on hyödyllinen kertomus: Grillijuhlissa eräs vieras kompastui ja kaatui pehmeästi maahan. Hän vakuutti voivansa hyvin (muut olivat jo valmiita kutsumaan ambulanssin) ja vain kompastuneensa kivilaattaan koska hänellä oli uudet kengät. Ystävät auttoivat hänet ylös ja antoivat hänelle uuden lautasellisen ruokaa – hän tunsi hieman huimausta, mutta päätti jatkaa kuin mitään ei olisi tapahtunutkaan. Myöhemmin hänen miehensä soitti ystäville ja sanoi että hänet oli kuljetettu sairaalaan - kello 6:00 hän kuoli. Hän oli saanut aivoverenvuodon grillijuhlissa. Jos hänen miehensä ja ystävänsä olisivat tienneet kuinka diagnosoida aivoverenvuoto, olisi hän ehkä vielä elossa.

3 Tämän lukemiseen menee vain minuutti
Aivoverenvuodon tai aivohalvauksen parantaminen Eräs neurologi vahvistaa, että jos hänelle soitetaan ensimmäisen kolmen tunnin aikana, hän voi poistaa kokonaan aivoverenvuodon tai aivohalvauksen vaikutukset. Hän sanoo että keino tähän on tuntea oireet ja tehdä yksinkertainen diagnoosi kolmen tunnin sisällä. KUINKA TUNNISTAA AIVOHALVAUS? Usein on vaikea tunnistaa aivoverenvuodon tai aivoveritulpan oireet. Valitettavasti tiedon puute voi osoittautua kohtalokkaaksi. Uhri voi kärsiä aivovaurioista, jos auttajat eivät onnistu tunnistamaan aivohalvauksen oireita.

4 Lääkärit ovat yksimielisiä metodista, jolla aivohalvauksen voi tunnistaa kolmella yksinkertaisella kysymyksellä: 1. *Pyydä potilasta HYMYILEMÄÄN. 2. *Pyydä potilasta NOSTAMAAN MOLEMMAT KÄTENSÄ ILMAAN. 3. *Pyydä potilasta SANOMAAN YKSINKERTAINEN LAUSE (yhtäjaksoinen) (esimerkiksi “Tänään paistaa aurinko”) Jos hänellä on vaikeuksia jossakin näistä kolmesta tehtävästä, kutsu heti lääkäri ja ambulanssi (soita 112) ja kuvaa oireet.

5 Lääkärit, jotka ovat havainneet että maallikot voivat tunnistaa oireita kuten heikkoutta kasvolihaksissa, heikkoutta käsissä tai puhevaikuksia, vetoavat ihmisiin että he opettelisivat nämä kolme askelta. Näiden askelten käyttö voi mahdollistaa aivohalvauksen nopean diagnoosin ja hoidon sekä aivovaurioiden välttämisen. Eräs lääkäri on sanonut että jos jokainen joka saa tämän sähköpostin lähettää sen edelleen 10 ihmiselle, ainakin yksi elämä pelastuu.

6 YSTÄVÄLLE KUIN MAHDOLLISTA,
OLE HYVÄ YSTÄVÄ JA JAA TÄMÄ TIETO NIIN MONELLE YSTÄVÄLLE KUIN MAHDOLLISTA, - se voi pelastaa heidän elämänsä.


Lataa ppt "OTA TÄMÄ VIESTI VAKAVASTI!"

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google