Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Luojan asettama avioliitto

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "Luojan asettama avioliitto"— Esityksen transkriptio:

1

2 Luojan asettama avioliitto
Matt. 19: Mikko Haapasaari

3

4 Matt. 19: 1 Kun Jeesus oli puhunut kaiken tämän, hän lähti Galileasta ja tuli sitten Jordanin itäpuolta kulkien Juudeaan. 2 Häntä seurasi suuri joukko ihmisiä, ja hän paransi heitä. 3 Hänen luokseen tuli myös fariseuksia, jotka halusivat panna hänet koetukselle ja kysyivät: "Saako mies hylätä vaimonsa mistä syystä tahansa?"

5 Matt. 19: 4 Hän vastasi heille: "Ettekö ole lukeneet, että Luoja alun perin teki ihmisen mieheksi ja naiseksi?" 5 Ja hän jatkoi: "Sen tähden mies jättää isänsä ja äitinsä ja liittyy vaimoonsa, niin että nämä kaksi tulevat yhdeksi lihaksi. 6 He eivät siis enää ole kaksi, he ovat yksi. Ja minkä Jumala on yhdistänyt, sitä älköön ihminen erottako."

6 Matt. 19: 7 Fariseukset kysyivät häneltä: "Miksi sitten Mooses on säätänyt, että jos mies hylkää vaimonsa, hänen on annettava tälle erokirja?" 8 Hän vastasi: "Mooses antoi teille luvan hylätä vaimonne, koska te olette niin kovasydämisiä. Mutta alun perin ei ollut niin.

7 Matt. 19: 9 Minä sanon teille: se, joka hylkää vaimonsa muun syyn kuin haureuden tähden ja menee naimisiin toisen kanssa, tekee aviorikoksen. [Aviorikoksen tekee myös se, joka nai miehensä hylkäämän naisen."]* 10 Opetuslapset sanoivat: "Jos avioliitto merkitsee miehelle tätä, on parempi olla menemättä naimisiin."

8 Matt. 19: 11 Mutta hän sanoi heille: "Se ratkaisu ei sovellu kaikille, ainoastaan niille, joille se osa on annettu. 12 On sellaisia, jotka äitinsä kohdusta saakka ovat avioliittoon kelpaamattomia, on toisia, joista ihmiset ovat tehneet sellaisia, ja on niitä, jotka itse, taivasten valtakunnan tähden, ovat ottaneet osakseen naimattomuuden. Joka voi valita tämän ratkaisun, valitkoon."

9 Luojan asettama avioliitto
Avioero Naimattomuus Raamatun vaikeimpia jaksoja Matt. 15: 1-20 2 Osaa 1-9 Keskustelu Fariseusten ja lainopettajien kanssa Teemana Jumalan tahto, terveen uskon luonne, oikea tapa elää uskoa todeksi 10-20 Opetus kansalle ja selitys opetuslapsille Syntinen luonto, mikä saastuttaa ihmisen suhteessa iankaikkisuuteen, millaisena Jumala ihmisen näkee, kristillinen ihmiskäsitys.

10 Legioona tulkintoja Tutkittu ja tulkittu paljon ja kirjavasti
Avioliitto on aina ajankohtainen Mitä Jeesus opettaa avioerosta? Synoptisuus koetteilla Mark. 7 – käsitellään samaa asiaa Markus selittää laajemmin käsien pesun, torilta ostettujen ruokien vihmonnan ja erilaisten astioiden pesuja. Matteuksen kohderyhmänä juutalaiset ja juutalaiskristittyjen seurakunnat. He tunsivat perinnäissäännöt, jotka olivat voimissaan myös Jeesuksen jälkeen. Elävät yhä Ortodoksi juutalaisten parissa. Hygienia syistä säännökset olivat ihan hyviä juttuja – tästä lisää myöhemmin Jeesus ei enää neuvottele vaan käy tiekemmaksi Opillisempi sävy.

11 Viimeinen matka Jerusalemiin
Matka päättyy lopulta ristille Jeesus kiersi Samarian – Miksi? Jeesus paransi monia Painopiste opetuksessa Jeesus toimi Galileassa, joka oli Jerusalemin näkökulmasta pakanoiden syrjäseutua Jerusalem puolestaan oli fariseusten ja lainopettajien keskuspaikka – temppeli Oli tavallista, että Jerusalemista tehtiin ”piispan tarkastuksia” ympäri Israelia vaikka lainopettajia oli kaikkialla. Nyt tarkastettiin Jeesuksen toimia, jotka olivat herättäneet suurta huomiota. Jos ei paikalla ollut kaikkein arvostetuimmat ja oppieimmat niin ainkain heidän oppilaansa ja paikallisia arvostetummat fariseukset ja lainopettajat.

12 Ystävämme fariseukset
Ihmiset osasivat hakeutua Jeesuksen luo Jeesus paransi, opetti ja hoiti sieluja Fariseusten tulivat koettelemaan Motiivina osoittaa Jeesus epäluotettavaksi Jeesuksen toimista ei löydetty vikaa Jeesus – rabbi – vastaa opetuslapsistaan Opetuslapset ruokailivat pesemättömin käsin Tämä rikkoi isien perinnäissääntöä – ei Jumalan lakia Tämä paljastaa fariseusten tavoiteen Eivät he tulleet kuuntelemaan Jeesuksen sanomaa He tulivat etsimään vikaa Jeesuksesta ja Hänen opetuksestaan Mutta mitä ovat nämä perinnäissäännöt?

13 Fariseusten oletus Oikeus avioeroon oli oletus
Shammai – vaimon uskottomuus Hillel – jotain sopimatonta Akiba – viehättävämpi nainen on syy Toistan itseäni – ”vilpitön harha” Fariseukset olivat maallikkoliike He olivat erikoistuneet erilaisten säännösten laatimiseen ja ylläpitämiseen Alunperin säännöt olivat suullisesti opetettu kokoelma Uskottiin, että nämä säännökset olivat suullinen Toora, joka annettiin jo Moosekselle ja oli periytynyt sieltä asti Myöhemmin se laadittiin kirjaksi 1. Talmud – suullinen Toora 2. Mishnah – kirjaksi 3. Halakha – kaikkien lakien, sään, slitysten kokoelma Farisseukset pitivät tätä yhtä sitovana kuin Tooraa Alunperin tarkoitus oli suojata lakia, antaa käytännön esimerkkejä ja apua sen toteuttamiseen

14 Fariseusten juoni Jeesus haluttiin lokeroida
Tunnettujen rabbien auktoriteetti Tavoite: Jeesus vastustaa jompaa kumpaa Mooseksen laki 5 moos. 24: 1 2. Moos. 30: 17-21 Aaronille ja hänen pojilleen annettu puhdistautumiskäsky, joka tuli täyttää ennen temppeliin ja Jumalan eteen menoa ja uhripalvelusten suorittamista Fariseukset olivat soveltaneet tämän käskyn koskemaan kaikkia aterioita. Kodeissa oli astioita vastaavaa pesua vasten TK vessan käsien pesuohjeet Yadaim on Talmudin käsille omistettu osa Tarkat ohjeet käsien pesemistä varten Vesimäärät yhdelle ja kahdelle kädelle Jos vettä oli niukasti, tippakin riitti, matkalla jne. Puhtaussäännöksenä hygienian kannalta hyvä juttu, mutta siitä ei ollut kysymys. Rituaalisen puhtauden säännös

15 5. Moos. 24: 1 1 "Jos avioliiton solminut mies lakkaa pitämästä vaimostaan havaittuaan hänessä jotakin epämieluista, hän voi kirjoittaa vaimolleen erokirjan ja lähettää hänet luotaan. KR 38 – häpeällistä, KJV – epäpuhdasta, NIV – jotain sopimatonta(tarkin) Opetuslapset rikkoivat käskyä pestä kätensä ennen ateriaa Yadaimin – käsisäännösten – mukaan He olivat siis rituaalisesti epäpuhtaita aterioimaan Jeesus ei kiellä tätä rikkomusta, mutta kyseenalaistaa säännön sitovuuden myöhemmin Tämä oli perinnäissääntöjen luonne Rituaalisen puhtauden säilyttäminen Mooseksen laki puhuu tästä paljon – jotta voi mennä uhraamaan temppelliin piti usein tehdä erilaisia puhdistautumisrituaaleja. Tämä oli vain viety pitemmälle Kysymys oli täydellisyyden tavoittelusta Jeesus vastaa kysymyksellä

16 Jotain sopimatonta Fariseukset: ”mistä syystä tahansa”
Erwat dabar – jotain sopimatonta – mitä? Helppo päätyä fariseusten päätelmään Seksuaalisesti moraaliton käytös? 3 vakallista on suuri määrä jauhoja = annos sadalle Pieni määrä hapatetta riittää – taikinajuuri Hapate sekoitetaan – kätketään – taikinaan Eikä toimi ilman jauhoja Miten pitäisi ymmärtää? Kasvun näkökulma – pieni alkuseurakunta hapatti koko maailman Sana vaikuttaa kokonaisvaltaisesti Väärän opin näkökulma – Pienikin määrä vaikuttaa koko seurakuntaan Paholainen käyttää oikeaa höystettynä väärällä Jälkimmäistä tukee – Fariseusten ja saddukeusten hapate Lähes 100 kertaa Raamatussa ja aina negatiivinen asia

17 Jeesuksen vastaus Yllätti fariseukset - vastaansanomaton
Jeesus palaa luomiseen ja Jumalan tarkoitukseen ”Minkä Jumala on yhdistänyt, sitä älköön ihminen erottako. 4. käskyn rikkomisesta oli määrätty kuoleman tuomio Kirota ~ Kakologeõ – loukata, puhua pahaa, parjat Käskyn noudattamiseen liittyy taloudellinen huolehtiminen vanhemmista Fariseukset sallivat vanhemmille kuuluvan taloudellisen avun antamisen korban lahjaksi temppelille Kuulostaa hurskaalta lahjoittaa Jumalalle Korbania ei voinut saada mitenkään takaisin, mutta rahat jäi käyttöön itselle ja periytyivät aikanaan temppelille. Ne siis erotettiin Jumalan rahoiksi, mutta ei tarvinnut viedä temppeliin Näyttää tavalta kiertää Jumalan lakia Laitetaan ahneus hurskaaseen pakettiin Voiko olla väärin uhrata Jumalalle?

18 Fariseusten tilaisuus
Jeesus oli eri mieltä Mooseksen kanssa? Nyt joiti Shammait ja Hillelit romukoppaan Pelissä oli Mooseksen auktoriteetti Jumala ei Taivaassaan tarvitse yhtään euroa Ihmisen inhimillinen tapa kunnioittaa Jumalaa on uhrata hänelle. Pakana uskonnot Israelissa temppeli ei Korban lahjoja tarvinnut Temppelin ylläpitoon oli laissa säädetty osuudet, papeille uhreista osa, temppelit rakennettiin kertalahjoituksin Uhraaminen on oikein – lähimmäisten hyväksi Lähellä ja kaukana – lähetys Jumala ajattelee ihmistä kaikessa ensin Tasapaino on tärkeää Apua ei saa kieltää lähimmäisiltä Jumalan valtakunnantyön tai lähetyksen hyväksi ja päinvastoin Kumpikin kohde on Jumalan tahdon mukainen Jumalan tahto vs. ihmistraditio

19 Jumalan asettama avioliitto
Avioliitto on Jumalan asettama Se ei ole sopimus Jumalan antama siunaus ihmisille Suojelee elämää Jes. 29: 13 Tekopyhät – alkukieli näyttelijät Ei positiivinen Jeesus – fariseusten jumalanpalvelus oli nöyttelemistä Jumalanpalvelus oli ulkoista tekojen ja rituaalien noudattamsita Kulissi oli kunnossa Onko meidän kulissi kunnossa? Miltä elämä näyttää kulissin takana? Mikä on totuus elämästämme? Tarina hurskaasta seurakuntalaisesta Elämmekö todella uskoamme todeksi rakkaudessa ja rakkaudella Näytämmekö vain siltä

20 Miehen ja naisen avioliitto
Ihminen luotiin mieheksi ja naiseksi Yhdeksi lihaksi tuleminen – seksuaalisuus - lisääntyminen Rajaa homoseksuaalisuuden avioliiton ulkopuolelle Jeesus siirtyy keskustelusta fariseusten ja ilmeisesti lainopettajien kanssa – voivat olla myös sama asia – keskusteluun opetuslasten kanssa Kansalle fariseusten opetus puhtausrituaaleista oli tuttu ja se oli normi Jeesusu puhuu vertauksella jae. 11 Jeesus kääntää opetuksen tähtäyspisteen Jumalan tahtoon Tämä kuulostaa siltä, että Jeesus kumoaa kaikki lain syömiskiellot – Mark. Alleviivaa tätä Jeesus ei kumoa syömiskieltoja – tämä epäterveellisyys kysymys Jeesus ilmaisee, että syöminen ei tee Jumalalle kelpaamattomaksi Syöminen voi sairastuttaa, tehdä elimet saastaisiksi, mutta ei sielua.

21 Lopullinen avioliitto
Jumala on tarkoittanut avioliiton pysyväksi Jumala yhdistää avioparin – liimaa(kollaein) Tässä erotamme Kristillisen avioliiton muista avioliitoista – Jumala yhdistää ja siunaa Aoristi muoto – lopullinen teko Nyt keskustelu jatkuu opetuslasten kanssa. Opetuslapset arvostivat fariseuksia niin kuin koko Israel He tulivat kertomaan, että fariseukset loukkaantuivat/suuttuivat Jeesukseen. Fariseuksille tuli paha mieli ja opetuslapset tulivat tavallaan vähän sovittelemaan – oisko ton voinu sanoo edes vähän kauniimmin – tyylisesti Jeesus ilmaisee opetuslapsille, että fariseusten opetus ei ole Jumlasta Se tulee repiä juurineen pois. Mitään ei saa jättää jäljelle, ettei se kasva uudelleen. Jeesus tiukensi sanojaan – Jes. 60: 21 Istutus/taimi oli tavallinen kuva Israelista – Jeesus rajaa fariseukset istutuksen ulkopuolelle He eivät kuulu Jumalan valitun kansan osaan ja lupauksiin Jeesus sanoo opetuslapsille, että fariseuksista ei tule välittää – he ovat vaaraksi ihmisille Fariseukset kutsuivat itseään sokeiden taluttajiksi – Jeesus heitä sokeiksi, eivät voi johdattaa ketään Taivaaseen – tuttu sanonta tuohon aikaan.

22 Kahden ihmisen avioliitto
Avioliitto on rajattu kahden ihmisen väliseksi Monogamia – ei polygamia Irto ja sivusuhteet eivät avioliittoon kuulu Opetuslapset varmasti halusivat varmistua, että ymmärtävät Jeesuksen vertauksen oikein Tai olivat vain ymmärtämättömiä Jeesus avaa vertauksen opetuslapsille. Syöty ruoka niin kuin tiedämme kulkee ruuansulatuskanavan läpi ja ulostetaan Alkukieli – heitetään käymälään – ei edes kauniisti sanottu Suusta sisään mennyt ei edes jää ihmisen sisälle Sillä ei ole mitään vaikutusta pelastuksen kannalta Ihmisen saastuttaa se mikä tulee sisältä Sielusta joka on pysyvä osa ihmistä Se mitä sydämemme tuottaa vaikuttaa pelastukseen

23 Miehen ja naisen perusyksikkö
Avioliitto on Jumalan tarkoittama sosiaalinen perusyksikkö. Siinä ovat mies ja vaimo Eivät vanhemmat ja sukulaiset tai naapurit Jakeet on Jeesuksen raju kuvaus ihmisestä Realistinen kuvaus: pahat ajatukset, murhat, aviorikokset, siveettömyys, varkaudet, väärät todistukset ja herjaukset. Jo ajatuskin näistä saatuttaa ihmisen Esimerkkejä: kääntyykö pää, leikitkö ajatuksella läheisten kuolemasta, onko tullut puhuttua pahaa, valehdellut, onko jonkun kuolema ollut sinusta oikein jne. Tällaisia me olemme – Jumala näkee meidät tällaisina Kaikki tämä pitää erossa Jumalasta Silti hän rakastaa meitä Jeesus joka tämän listan sanoo oli itse valmis kuolemaan kaiken sen takia. Valtava osoitus Jumalan rakkaudesta, mittaamattomasta ja ylitse vuotavasta rakkaudesta – kaiken yli Tämä on se mitä me voimme Jumalan eteen viedä Silti hän rakastaa ja ottaa vastaan ja kuolee puolestasi Tähän loppuu minun sanat Tämä lista tulee myöntää – pyytää anteeksi – tunnustaa että tarvitsee Kristusta – rukous sydämestä – ja pelastut! Tunnustetaan uskomme,

24 Ei sovi kaikille Avioliitto ei ole kaikkia varten
Rajattiin ihmisryhmiä ja muotoja pois Ihmisiä rajautuu pois myös muutoin Jakeet on Jeesuksen raju kuvaus ihmisestä Realistinen kuvaus: pahat ajatukset, murhat, aviorikokset, siveettömyys, varkaudet, väärät todistukset ja herjaukset. Jo ajatuskin näistä saatuttaa ihmisen Esimerkkejä: kääntyykö pää, leikitkö ajatuksella läheisten kuolemasta, onko tullut puhuttua pahaa, valehdellut, onko jonkun kuolema ollut sinusta oikein jne. Tällaisia me olemme – Jumala näkee meidät tällaisina Kaikki tämä pitää erossa Jumalasta Silti hän rakastaa meitä Jeesus joka tämän listan sanoo oli itse valmis kuolemaan kaiken sen takia. Valtava osoitus Jumalan rakkaudesta, mittaamattomasta ja ylitse vuotavasta rakkaudesta – kaiken yli Tämä on se mitä me voimme Jumalan eteen viedä Silti hän rakastaa ja ottaa vastaan ja kuolee puolestasi Tähän loppuu minun sanat Tämä lista tulee myöntää – pyytää anteeksi – tunnustaa että tarvitsee Kristusta – rukous sydämestä – ja pelastut! Tunnustetaan uskomme,

25 Synnin todellisuus Jeesus asetti tavoitteen – ideaalin – ei lakia
Jumalan tahto – rikkominen on syntiä Jumalan asetukseen jälkeen lankeemus Kestävä avioliitto on todistus Jakeet on Jeesuksen raju kuvaus ihmisestä Realistinen kuvaus: pahat ajatukset, murhat, aviorikokset, siveettömyys, varkaudet, väärät todistukset ja herjaukset. Jo ajatuskin näistä saatuttaa ihmisen Esimerkkejä: kääntyykö pää, leikitkö ajatuksella läheisten kuolemasta, onko tullut puhuttua pahaa, valehdellut, onko jonkun kuolema ollut sinusta oikein jne. Tällaisia me olemme – Jumala näkee meidät tällaisina Kaikki tämä pitää erossa Jumalasta Silti hän rakastaa meitä Jeesus joka tämän listan sanoo oli itse valmis kuolemaan kaiken sen takia. Valtava osoitus Jumalan rakkaudesta, mittaamattomasta ja ylitse vuotavasta rakkaudesta – kaiken yli Tämä on se mitä me voimme Jumalan eteen viedä Silti hän rakastaa ja ottaa vastaan ja kuolee puolestasi Tähän loppuu minun sanat Tämä lista tulee myöntää – pyytää anteeksi – tunnustaa että tarvitsee Kristusta – rukous sydämestä – ja pelastut! Tunnustetaan uskomme,

26 ”Miksi sitten Mooses...” Jeesus näytti opettavan Moosesta vastaan
Mooseksen antama lupa erota oli synnin takia tehty myönnytys ei Jumalan tahto Kovasydämisyys Jakeet on Jeesuksen raju kuvaus ihmisestä Realistinen kuvaus: pahat ajatukset, murhat, aviorikokset, siveettömyys, varkaudet, väärät todistukset ja herjaukset. Jo ajatuskin näistä saatuttaa ihmisen Esimerkkejä: kääntyykö pää, leikitkö ajatuksella läheisten kuolemasta, onko tullut puhuttua pahaa, valehdellut, onko jonkun kuolema ollut sinusta oikein jne. Tällaisia me olemme – Jumala näkee meidät tällaisina Kaikki tämä pitää erossa Jumalasta Silti hän rakastaa meitä Jeesus joka tämän listan sanoo oli itse valmis kuolemaan kaiken sen takia. Valtava osoitus Jumalan rakkaudesta, mittaamattomasta ja ylitse vuotavasta rakkaudesta – kaiken yli Tämä on se mitä me voimme Jumalan eteen viedä Silti hän rakastaa ja ottaa vastaan ja kuolee puolestasi Tähän loppuu minun sanat Tämä lista tulee myöntää – pyytää anteeksi – tunnustaa että tarvitsee Kristusta – rukous sydämestä – ja pelastut! Tunnustetaan uskomme,

27 Avioero vain haureuden tähden
Mitä on Jeesuksen tarkoittama haureus? Legioona tulkintoja Kre. Porneia – haureus – kaikki seksuaalimoraalin synnit? Johtaako mihin syyhyn tahansa? Jakeet on Jeesuksen raju kuvaus ihmisestä Realistinen kuvaus: pahat ajatukset, murhat, aviorikokset, siveettömyys, varkaudet, väärät todistukset ja herjaukset. Jo ajatuskin näistä saatuttaa ihmisen Esimerkkejä: kääntyykö pää, leikitkö ajatuksella läheisten kuolemasta, onko tullut puhuttua pahaa, valehdellut, onko jonkun kuolema ollut sinusta oikein jne. Tällaisia me olemme – Jumala näkee meidät tällaisina Kaikki tämä pitää erossa Jumalasta Silti hän rakastaa meitä Jeesus joka tämän listan sanoo oli itse valmis kuolemaan kaiken sen takia. Valtava osoitus Jumalan rakkaudesta, mittaamattomasta ja ylitse vuotavasta rakkaudesta – kaiken yli Tämä on se mitä me voimme Jumalan eteen viedä Silti hän rakastaa ja ottaa vastaan ja kuolee puolestasi Tähän loppuu minun sanat Tämä lista tulee myöntää – pyytää anteeksi – tunnustaa että tarvitsee Kristusta – rukous sydämestä – ja pelastut! Tunnustetaan uskomme,

28 Sallittu vai ei? En tiedä – mihin raja?
Meidän tulee välttää kaikkea mikä rikkoo suhdettamme aviopuolisoomme Avioero on synti, mutta Jumala tuomari Jakeet on Jeesuksen raju kuvaus ihmisestä Realistinen kuvaus: pahat ajatukset, murhat, aviorikokset, siveettömyys, varkaudet, väärät todistukset ja herjaukset. Jo ajatuskin näistä saatuttaa ihmisen Esimerkkejä: kääntyykö pää, leikitkö ajatuksella läheisten kuolemasta, onko tullut puhuttua pahaa, valehdellut, onko jonkun kuolema ollut sinusta oikein jne. Tällaisia me olemme – Jumala näkee meidät tällaisina Kaikki tämä pitää erossa Jumalasta Silti hän rakastaa meitä Jeesus joka tämän listan sanoo oli itse valmis kuolemaan kaiken sen takia. Valtava osoitus Jumalan rakkaudesta, mittaamattomasta ja ylitse vuotavasta rakkaudesta – kaiken yli Tämä on se mitä me voimme Jumalan eteen viedä Silti hän rakastaa ja ottaa vastaan ja kuolee puolestasi Tähän loppuu minun sanat Tämä lista tulee myöntää – pyytää anteeksi – tunnustaa että tarvitsee Kristusta – rukous sydämestä – ja pelastut! Tunnustetaan uskomme,

29 Ei sovi kaikille Kre. Eunokhos – eunukki – kuohittu
Syntymästään avioliittoon kykenemätön/haluton Väkivalloin kuohitut – kastroidut Naimattomuuden valinneet Jakeet on Jeesuksen raju kuvaus ihmisestä Realistinen kuvaus: pahat ajatukset, murhat, aviorikokset, siveettömyys, varkaudet, väärät todistukset ja herjaukset. Jo ajatuskin näistä saatuttaa ihmisen Esimerkkejä: kääntyykö pää, leikitkö ajatuksella läheisten kuolemasta, onko tullut puhuttua pahaa, valehdellut, onko jonkun kuolema ollut sinusta oikein jne. Tällaisia me olemme – Jumala näkee meidät tällaisina Kaikki tämä pitää erossa Jumalasta Silti hän rakastaa meitä Jeesus joka tämän listan sanoo oli itse valmis kuolemaan kaiken sen takia. Valtava osoitus Jumalan rakkaudesta, mittaamattomasta ja ylitse vuotavasta rakkaudesta – kaiken yli Tämä on se mitä me voimme Jumalan eteen viedä Silti hän rakastaa ja ottaa vastaan ja kuolee puolestasi Tähän loppuu minun sanat Tämä lista tulee myöntää – pyytää anteeksi – tunnustaa että tarvitsee Kristusta – rukous sydämestä – ja pelastut! Tunnustetaan uskomme,

30 Missä teemme vääryyttä ja syntiä siellä on Jeesus Kristus!
Lopuksi Missä teemme vääryyttä ja syntiä siellä on Jeesus Kristus! Jakeet on Jeesuksen raju kuvaus ihmisestä Realistinen kuvaus: pahat ajatukset, murhat, aviorikokset, siveettömyys, varkaudet, väärät todistukset ja herjaukset. Jo ajatuskin näistä saatuttaa ihmisen Esimerkkejä: kääntyykö pää, leikitkö ajatuksella läheisten kuolemasta, onko tullut puhuttua pahaa, valehdellut, onko jonkun kuolema ollut sinusta oikein jne. Tällaisia me olemme – Jumala näkee meidät tällaisina Kaikki tämä pitää erossa Jumalasta Silti hän rakastaa meitä Jeesus joka tämän listan sanoo oli itse valmis kuolemaan kaiken sen takia. Valtava osoitus Jumalan rakkaudesta, mittaamattomasta ja ylitse vuotavasta rakkaudesta – kaiken yli Tämä on se mitä me voimme Jumalan eteen viedä Silti hän rakastaa ja ottaa vastaan ja kuolee puolestasi Tähän loppuu minun sanat Tämä lista tulee myöntää – pyytää anteeksi – tunnustaa että tarvitsee Kristusta – rukous sydämestä – ja pelastut! Tunnustetaan uskomme,

31


Lataa ppt "Luojan asettama avioliitto"

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google