Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Miten islam suhtautuu naisen asemaan.

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "Miten islam suhtautuu naisen asemaan."— Esityksen transkriptio:

1 Miten islam suhtautuu naisen asemaan.
"Islam alistaa naista" jotka ei-muslimit ovat ymmärtäneet väärin, ja väärinkäsitykset naisten kohtelusta islamissa. Useat Koraanin jakeet tekevät selväksi, että mies ja nainen ovat samanarvoisia Jumalan edessä. Islamin mukaan ainoa asia, jossa ihmiset eroavat toisistaan Jumalan mukaan, on heidän tietoisuutensa Hänestä. Se, että miesten ja naisten välinen suhde islamin se on täydentävä suhde sen sijaan kilpailukykyinen suhde . Merkitys, että jokainen täydentää muita. Islamin laki takasi naisille sellaisia oikeuksia jo yli 1400 vuotta sitten, jotka eurooppalainen ja amerikkalainen nainen vasta äskettäin ovat saavuttaneet. Esimerkiksi noin viisikymmentä vuotta sitten Amerikassa ja Englannissa laki ei sallinut naisen ostaa taloa tai autoa ilman miehensä tai isänsä myötävaikutusta ja allekirjoitusta sopimuksessa! Koraani kielsi arabien tavan surmata vastasyntyneitä tyttäriään. Islam asetti myös rajat arabien rajoittamattomalle moniavioisuudelle tuona aikana, ja monia lakeja saatettiin voimaan suojelemaan naisen hyvinvointia.

2 Miten islam suhtautuu naisen asemaan.
Samaa alkuperää Yksi syy sille, miksi muut uskonnot ja kulttuurit kohtelivat naisia epäoikeudenmukaisesti, oli se, että niiden ihmisten alkuperää koskevissa näkemyksissä nainen esitettiin alempana olentona ja syyllisenä siihen, että ihminen karkotettiin paratiisista. Koraani korjasi nämä väärät käsitykset kertomalla, että mies ja nainen on luotu yhdestä sielusta - eli että he ovat saman jatkumon osia -ja että naiset eivät olleet peräisin Aatamin kylkiluusta ja siksi alempi olento. "Ihmiset, pitäkää kunniassa Herranne, joka on teidät luonut yhdestä hengestä ja hänestä luonut hänen puolisonsa ja näistä molemmista antanut lukuisain miesten ja naisten levitä maailmaan." Koraani 4:1 Koraanin mukaan naista ei syytetä Aatamin ensimmäisestä erehdyksestä. Molemmat tekivät yhdessä virheen ollessaan tottelemattomia Jumalaa kohtaan, molemmat katuivat ja kummallekin annettiin anteeksi. (Koraani 2:36, 7:20-24).

3 Nainen oikeudet islamissa
Hengellinen tasa-arvo slam vahvistaa naisen olevan tasavertainen miehen kanssa lain edessä, ja myös puhtaasti henkisesti. Kuka tahansa tekee hyvää, olkoon hän mies tai nainen, kun hän samalla on uskovainen, hänen Me totisesti annamme viettää onnellista elämää, ja sellaisille Me maksamme palkan parhaasta, mitä ovat tehneet. (Koraani 16:97, katso myös 4:124). Oikeus koulutukseen Naisilta ei kielletä mahdollisuutta koulutukseen; tiedon hankkimista edellytetään heiltä. Koraanissa toistuva teema on se, että ihmisen pitäisi "nähdä" , "katsoa" , "ajatella" , "punnita" , "pohtia" ; eli tiedon hankkimista rohkaistaan jatkuvast. Oikeus tehdä työtä Kaikille muslimeille on annettu oikeus tehdä työtä riippumatta sukupuolesta, mutta työnteko ei ole islamissa naisille pakollista, koska vastuu perheen toimeentulosta on annettu miehille. Islamin laki takaa myös naiselle oikeuden omaisuuteen, oikeuden toimia yrittäjänä tai johtaa yritystä ja saman palkan samasta työstä.

4 Nainen oikeudet islamissa
Aviolliset oikeudet . Naisella on oikeus päättää avioliitostaan - avioliitto ei ole pätevä ennen kuin naisen mielipidettä on kysytty. Avioiduttuaan naisella on oikeus säilyttää tyttönimensä - tämä heijastaa vahvasti sitä, ettei nainen sulaudu osaksi miehen identiteettiä. Ja naisella on oikeus pitää kaikki omaisuus ja varallisuus, jonka hän tuo avioliittoon mukanaan. Naisella on oikeus mahriin (myötäjäiset), joka on ennakkoehtona avioliitolle, eikä aviomies koskaan saa ottaa sitä takaisin ellei sitä vapaaehtoisesti tarjota. Naisen oikeudet taloudelliseen itsenäisyyteen säilyvät avioliiton aikana ja lisäksi hänellä on oikeus siihen, että aviomies takaa täydellisesti hänen ylläpitonsa kaikilta osin.

5 Nainen oikeudet islamissa
((On mielenkiintoista huomata, että sekä kunnia ensimmäiseksi muslimiksi pääsystä että kunnia ensimmäiseksi marttyyriksi pääsystä suotiin molemmat naisille - Khadijalle, Profeetan (r.h.k) vaimolle ja Sumaya Umm Ammarille.)) Jos naisella tämän päivän muslimi maailmassa ei ole hänelle kuuluvia oikeuksia, se ei johdu siitä, ettei islam olisi suonut niitä hänelle. Ongelma on siinä, että monin paikoin vieraat traditiot ovat jättäneet varjoonsa sen, mitä islam todella opettaa, johtuen joko tietämättömyydestä tai siirtomaavallan vaikutuksesta.


Lataa ppt "Miten islam suhtautuu naisen asemaan."

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google