Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Puhuminen Varmista, että toiset ymmärtävät sinua

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "Puhuminen Varmista, että toiset ymmärtävät sinua"— Esityksen transkriptio:

1 Puhuminen Varmista, että toiset ymmärtävät sinua Puhu hitaasti ja selvästi. Joskus vieraiden kielten sanojen muistaminen vie aikaa. Älä yritä puhua yhtä nopeasti kuin puhuisit äidinkieltäsi. Yksinkertaista puhettasi. Käytä perussanoja ja jätä pois tarpeettomat sanat. Puheen yksinkertaistaminen auttaa ajatustesi ymmärtämistä. Käytä eri sanoja. Älä toista samaa sanaa yhä uudestaan ja uudestaan. Yritä sanoa asiasi eri tavalla.

2 Puhuminen Jos et muista sanaa, jota haluaisit käyttää Kuvaile se. Vertaa sitä johonkin samanlaiseen. Keksi sana. Hyödynnä ympäristöäsi. Käytä mitä tahansa esinettä, kuvia tai kirjallista tekstiä mitä löydät ympäriltäsi.

3 Puhuminen Hyödynnä vartaloasi ja ääntäsi Näyttele. Näytä kuinka suuri se on. Näytä mitä se tekee. Miltä se kuulostaa. Käytä kynää ja paperia: kirjoita sanoja, piirrä kartta tai kello yms. Käytä jotain toista vierasta kieltä. Tarkista tulitko ymmärretyksi.

4 Puhuminen Varmista, että ymmärrät puhujaa Keskity pääasiaan. Älä yritä ymmärtää joka sanaa. Älä ujostele keskustella tai tunnustaa, ettet ymmärrä. Pyydä henkilöä puhumaan hitaammin. Pyydä heitä sanomaan sama asia eri sanoin tai toistamaan sanomansa tai hidastamaan puhettaan. Tarkista, että ymmärsit. Pyydä lisätietoa asiasta. Pyydä heitä käyttämään kynää ja paperia: kirjoittamaan avainsanoja tai piirtämään.

5 Puhuminen Muita tapoja kehittyä vieraan kielen puhujana. Harjoittele ääntämistä ja sävelkulkua (esimerkiksi oppikirjan CD:n avulla). Toista kuulemiasi sanoja ja äänteitä. Hankkiudu erilaisiin puhetilanteisiin kehittääksesi suullista kielitaitoasi. Palkitse itseäsi onnistumisestasi suullisissa tehtävissä. Pidä oppimispäiväkirjaa suullisen kielitaitosi kehittymisessä.

6 Puhuminen Vihjeitä vieraan kieleen ääntämiseen. Kuuntele miten opettaja ääntää ja lukee sanat. Kuuntele tekstiäänite keskittyen. Alleviivaa tekstistä kirjaimet ja sanat, joiden ääntäminen on mielestäsi hankalaa. Lue tekstit ääneen. Kiinnitä erityistä huomiota äänteisiin, joita ei ole suomen kielessä, sekä kirjaimiin, jotka ääntyvät eri tavalla kuin kirjoitetaan.

7 Puhuminen Vihjeitä vieraan kieleen ääntämiseen. Lue hankalat ja pitkät sanat huolellisesti ääntäen, siten hahmotat sanan. Ääntäminen tukee oikeinkirjoitusta. Äänitä omaa puhettasi, kuuntele ja korjaa. Kuuntele eri ihmisten puhetta. Vieraita kieliä puhutaan ja äännetään monella eri tavalla riippuen siitä, miltä maantieteelliseltä alueelta puhuja on kotoisin.


Lataa ppt "Puhuminen Varmista, että toiset ymmärtävät sinua"

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google