Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Sanaston oppiminen Älä ota kesäsanaa!

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "Sanaston oppiminen Älä ota kesäsanaa!"— Esityksen transkriptio:

1 Sanaston oppiminen Älä ota kesäsanaa! Sana ei jää kestomuistiin, ellei sitä hoida. Sanan on toistuttava riittävän usein eri tilanteissa ja käyttöyhteyksissä, jotta se jäisi mieleen. Tutkimusten mukaan sanan on toistuttava useita kymmeniä kertoja, ennen kuin se jää kestomuistiin.

2 Yhdistä sanat tekstiin. Poimi ja tarkastele tekstin sanoja.
Sanaston oppiminen Yhdistä sanat tekstiin. Sanat oppii parhaiten tekstiyhteydestä. Poimi ja tarkastele tekstin sanoja. Lue teksti ja poimi/alleviivaa/sano ääneen sanat, jotka ovat sinulle uusia. Ota myös selvää, mitä ne tarkoittavat. Opettele kappaleen sanasto huolellisesti. Lue sanat ja kiinnitä huomiota myös taivutusmuotoihin.

3 Tue muistiasi laatimalla sanaryhmiä.
Sanaston oppiminen Tue muistiasi laatimalla sanaryhmiä. Muistisi tarvitsee tukea tallentaessaan sanoja kestomuistiin. Muistele sanoja opetellessasi niiden synonyymejä (samaa tarkoittavia sanoja), vastakohtia, samankaltaisia sanoja ja kokoa sanaryhmiä. Voit kerätä sanoja teemaryhmiin (urheilu: jalkapallo, kenttä, paitsio…) johdannaisryhmiin (tiede: tiedemies, tieteellinen…) vastakohtaryhmiin (erilainen/samanlainen, iloinen/surullinen…) saman kielioppipiirteen omaaviin ryhmiin

4 Kuulustele sanat ja sanonnat.
Sanaston oppiminen Kuulustele sanat ja sanonnat. Peitä ensin sanaston suomalaiset sanat. Sano vieraskieliset sanat ääneen sana kerrallaan, sano suomennos ja tarkista. Peitä sitten vieraskieliset sanat ja testaa suomennosten avulla, kuinka hyvin muistat sanat. Tee kappaleeseen liittyvät sanastotehtävät. Muodosta lauseita tai tarinoita. Muodosta kappaleen sanoista omia lauseita joko suullisesti tai kirjallisesti.

5 Sanaston oppiminen Nauhoita.
Toiset muistavat sanat parhaiten kuuntelemalla niitä. Toista uusi sana ääneen ja yritä käyttää sitä muutamassa lauseessa. Nauhoita nämä lauseet ja sanat. Pidä pieni tauko joka sanan jälkeen ja kerro sanan merkitys suomeksi. Kuuntele nauhoituksia silloin tällöin ja toista sanat ja lauseet ääneen. Järjestä nauhoitukset eri aihepiirien mukaisesti.

6 Kirjoita omaa ”sanakirjaa”.
Sanaston oppiminen Kirjoita omaa ”sanakirjaa”. Kokeile eri keinoja järjestää sanoja Piirrä kuvia Tee listoja, diagrammeja, taulukoita jne. Tee kaksipuolisia sanakortteja. Kirjoita sana, jonka haluaisit oppia, kortin toiselle puolella ja sanan merkitys tai käännös toiselle puolelle. Järjestä kortit eri kirjekuoriin aihepiirinsä mukaisesti.

7 Sanaston oppiminen Lue teemasanastoja. Kertaa ennen koetta.
Lue teemasanastoja ja tee niihin liittyviä tehtäviä. Keksi teemasanastojen sanoista omia lauseita joko suullisesti tai kirjallisesti. Kertaa ennen koetta. Kertaa tekstit, sanastojen sanat ja sanonnat ja niihin liittyvät tehtävät ennen koetta.


Lataa ppt "Sanaston oppiminen Älä ota kesäsanaa!"

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google