Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Harjoituksia II.

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "Harjoituksia II."— Esityksen transkriptio:

1 Harjoituksia II

2 Life Balance - harjoitus
Pohdi, kuinka hahmotat tämänhetkisen elämäsi balanssin Täytä kukin sektori sen mukaan onko alueen osuus mielestäsi “liian vähän”, “sopivasti” vai “liian paljon” elämässäsi tällä hetkellä. Määrittele mikä sektoreista on nyt “lähimpänä” juuri “oikeaa”.

3 Life Balance -harjoitus
Pohdi parin kanssa: “Miksi käytät liian vähän aikaa ja energiaa tällä alueella?” “ Mitä ajattelet puuttuvan?” “Mitä teet ylläpitääksesi tasapainoa tällä alueella?” “Voitko ajatella joitakin erityisiä asioita/toimintoja, jotka pistävät tämän alueen pois tasapainosta?” “Oletko aina tuntenut, että tämä alue on pois tasapainosta? Jo et, milloin se alkoi muuttua ja miksi?” “Onko sinulla kokonaisvaltaisuuden tunne? Missä määrin?”

4 Life Balance Circle MENTAL PHYSICAL SPIRITUAL EMOTIONAL
too much just right too little PHYSICAL SPIRITUAL EMOTIONAL

5 Life Balance Wheel TYÖ ÄLYLLINEN SOSIAALINEN SPIRITUAALINEN
too much just right too little SPIRITUAALINEN HENKILÖKOHTAINEN FYYSINEN EMOTIONAALINEN LEIKKI

6 Sample Balance Circle MENTAL PHYSICAL SPIRITUAL EMOTIONAL
too much just right too little PHYSICAL SPIRITUAL EMOTIONAL

7 Staying Afloat I Kuvaa jokin odottamaton haaste, jonka olet kohdannut – työssä tai muussa elämässäsi. Jos on vaikea löytää tämänhetkistä haastetta, mieti jotain haastetta, jonka mahdollisesti voisit kohdata tulevaisuudessa (resilienssin idea voi valmistaa käsittelemään paremmin mahdollisia odottamattomia haasteita) Yksi parhaita tapoja käsitellä odottamattomia haasteita tai “mutkia ja notkoja” on muistella aiempia haasteita; kuinka olet kohdannut ja voittanut ne. Millainen ajattelu auttoi? Millaisiin toimenpiteisiin ryhdyit? Millaista tukea etsit? Millaisia resursseja/voimavaroja etsit ja hyödynsit? Mikä ei toiminut siinä tilanteessasi? Onko jotain, mitä olisit voinut tehdä eri tavalla?

8 Staying Afloat II Piirrä paperille/fläpille nelikenttä ja nimeä kentät: Ajattelu, Toiminta (oma, sisäinen), Tuki ja Resurssit (ulkoiset) Kun asiakas on kuvannut tilanteensa, käytä paperia asiakasta auttaneiden keinojen ideointiin ja organisointiin. Ajattelu Toiminta (oma, sisäiset resurssit) Tuki Resurssit (ulkoiset) Mieti mitä olivat ne ydinasiat, jotka antoivat tukea ja joiden avulla selvisit vaikeasta tilanteesta.

9 Arvostustehtävä I 1. Ideointi
Millaisia arvostuksen muotoja ihmiset voivat antaa itselleen? Millaisia arvostuksen muotoja henkilö voi saada kustakin seuraavasta suhdetyypistä? a. Vertikaaliset suhteet (rakenteelliset, - ei henkilökohtaiset suhteet ) “Yläpuolellamme” olevat (esim. johtajat, rahoittajat) “Alapuolellamme” olevat (esim. asiakkaat, opiskelijat, yhteistyökumppanit, jotka ovat meille “tilivelvollisia” b. Horisontaaliset suhteet Yhteistyökumppanit ja vertaiset (esim. Samassa toimistossa, samssa yhtiössä, samalla kentällä olevat) perhe ja ystävät.

10 Arvostustehtävä II 2 Henkilökohtaista
“Millaisia arvostuksen muotoja sinä olet antanut?” “Millaisia arvostuksen muotoja haluaisit itsellesi annettavan?” “Oletko tyytyvöinen saamaasi arvostuksen tasoon?”


Lataa ppt "Harjoituksia II."

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google