Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

MVLT-KOULUTUKSEN AIHEET 1. MAALIVAHTIPELIN PERUSTEET 2. PELI LUONNE LUISTELU 3. OPPIMINEN 4. PELIKÄSITYS 5. MAALIVAHDIN TEKNISET- JA LAJITAIDOT 6. PELIASENTO.

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "MVLT-KOULUTUKSEN AIHEET 1. MAALIVAHTIPELIN PERUSTEET 2. PELI LUONNE LUISTELU 3. OPPIMINEN 4. PELIKÄSITYS 5. MAALIVAHDIN TEKNISET- JA LAJITAIDOT 6. PELIASENTO."— Esityksen transkriptio:

1 MVLT-KOULUTUKSEN AIHEET 1. MAALIVAHTIPELIN PERUSTEET 2. PELI LUONNE LUISTELU 3. OPPIMINEN 4. PELIKÄSITYS 5. MAALIVAHDIN TEKNISET- JA LAJITAIDOT 6. PELIASENTO 7. LIIKKUMINEN 8. SIJOITTUMINEN 9. PERUSTORJUNNAT 10. MAILAPELI 11. MAALIVAHDIN HARJOITTELU ERI IKÄKAUSILLA 12. MAALIVAHTIVALMENNUKSEN ORGANISOINTI JA SUUNNITTELU 13. VALMENNUSKOULUTUSJÄRJÄSTELMÄ 14. TAITAVUUS JA FYYSINEN TOIMINTAKYKY 2015-2016 Meidän Peli

2 3. OPPIMINEN 2015-2016 Meidän Peli

3 OPPIMISPROSESSIN ETENEMINEN OPPIMINEN NÄYTTÖ HAVAINTO KOKEILU OIVALLUS HARJOITTELU TOISTOT PALAUTE OSAAMINEN AUTOMAATIOTASO

4 OPPIMISEN VAIHEET VALMIUSVAIHE Omataan riittävä kunto- ja taitotekijöiden taso KARKEAMOTORINENVAIHE Liikemalli ymmärretään, mutta toteutus on kömpelöä, ensimmäiset yritykset epätaloudellisia ja rytmittömiä. HIENOMOTORINENVAIHE Liikemalli siirtyy keskushermostoon ja kokonaissuoritus jäsentynyt. Suurimmat virheet häviävää VAKIINTUMISVAIHE Suoritus tarkentuu, virheet vähenevät. Toisto on sujuvaa. Liikettä toistettava riittävästi. AUTOMATISOINTI Ylioppiminen, kilpailuvarmuus. Suoritus virheetön ja taloudellinen liikemalli Muuntelukelpoinen erilaisissa olosuhteissa. LUOVAVAIHE Liike siirtynyt harjoitusrutiinin osaksi.

5 OPPIMINEN JA TAITAVUUDEN HARJOITTELU Tarkastelemme maalivahdin taitavuuteen ja oppimiseen liittyviä asiakokonaisuuksia. Maalivahtipelissä olennaista on että silmä-käsikoordinaatio kehittyy mahdollisimman hyväksi, tämä luo pohjan käsin tapahtuviin torjuntoihin ja kiekonhallintaan. Lahjakkuus maalivahtipelissä ilmenee osaltaan siinä kuinka innostuneesti maalivahti nuorella iällä jaksaa tehdä erilaisia taitavuusharjoitteita. Opeteltaessa maalivahdin lajitekniikoita tai vaativia taitavuusharjoitteita oppimisprosessi etenee aina helposta liikkeestä vaikeampaan. Kaikki uudet opitut liikemallit perustuvat aina aiemmin opittuihin liikkeisiin. Oppiminen alkaa uuden liikkeen näyttämisellä (esim. mallisuoritus jäällä näyttäen tai video liikkuvan kuvan esittämisellä) ja sitä seuraavalla kokeilemisella. Tästä seuranneen oivaltamisen jälkeen alkaa varsinainen harjoittelu. Se että maalivahti pelin aikana käyttää sujuvasti ja tarkoituksenmukaisesti oppimiaan taitoja vaatii harjoitustapahtumassa tuhansia laadukkaita toistoja, motivoituneessa, kannustavassa ja innostuneessa ilmapiirissä sekä onnistumisia itse pelissä. Oppimisprosessin avainkohtia ovat palautteen antaminen ja ympäristö jossa maalivahti voi myös itse seurata omaa kehittymistään. Videokameran tai erilaisten tablettitietokoneiden videokuvausominaisuuksien käyttö auttaa oman suorituksen ja kehittymisen seuraamista.

6 OPPIMINEN JA TAITAVUUDEN HARJOITTELU Palautteen antaminen: On oppimistapahtuman tärkeä osa jonka aikana vahvistetaan osaamista, sytytetään halua oppia ja sammutetaan virheitä. Anna palaute välittömästi suorituksen jälkeen positiivisesti ja kannustavasti. Kohdista palaute nimenomaan suoritukseen. Tärkeää on että maalivahti oppii itse analysoimaan suoritustaan. Esim. kysymällä miltä tuntui tehdä tämä harjoite? Palautteen antamisen tavoite on myös lisätä maalivahdin kyvykkyyden tunnetta. Suorituksen korjaaminen: Korjaa kunkin maalivahdin kohdalla näkemäsi yleisin ja suorituksen onnistumisen kannalta ratkaisevin virhe ensin. Puutu yksittäiseen yksityiskohtaan vasta, kun olet nähnyt maalivahdilta riittävästi toistoja jostakin suorituksesta. Valmentajan ”virhesilmä” kehittyy kokemuksen kautta, anna tietoa oikeasta suorituksesta. Painota suorituksen hyviä puolia ja korjaa apuharjoitteiden kautta (palaa alkuun) ja pyri sammuttamaan virheet toistojen kautta.


Lataa ppt "MVLT-KOULUTUKSEN AIHEET 1. MAALIVAHTIPELIN PERUSTEET 2. PELI LUONNE LUISTELU 3. OPPIMINEN 4. PELIKÄSITYS 5. MAALIVAHDIN TEKNISET- JA LAJITAIDOT 6. PELIASENTO."

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google