Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Www.vjs.fi Ohjeistus Copa Del VJS toimintaan Copa Del VJS 3v3.

Samankaltaiset esitykset

Esitys aiheesta: "Www.vjs.fi Ohjeistus Copa Del VJS toimintaan Copa Del VJS 3v3."— Esityksen transkriptio:

2 www.vjs.fi Taustaa Aikaisempina vuosina (ennen 2005) nuorimmat VJS-joukkueet osallistuivat sarjaan, jossa pelimuotona oli 7v7 (6+ maalivahti). Pelimuodon ei kuitenkaan katsota sopivan parhaalla mahdollisella tavalla pienempien lasten pelaamistavaksi muutamasta syystä 1. Suuri pelaajamäärä johtaa passivoitumiseen usean pelaajan osalta 2. Pallokosketukset ovat huomattavasti vähäisemmät kuin vähemmällä pelaajamäärällä pelatessa. 3. Tutkimusten mukaan pienet lapset pystyvät sitä huonommin hahmottamaan ja sitä kautta tekemään onnistuneita ratkaisuja ja suorituksia, mitä enemmän pelaajia on kentällä Koska osallistuminen, pallokosketukset ja onnistumiset ovat pelaajan kehittymisen, pätevyyden kokemuksen ja motivaation kannalta merkittäviä tekijöitä, on VJS päättänyt järjestää oman 3v3 + maalivahdit –pelimuodon. Juuri aloittaneet pelaajat pelaavat ensimmäisenä vuonna miniturnauksia, joka on nimeltään Copa Del VJS.

3 www.vjs.fi Tapahtuman kuvaus Pelit pelataan 3v3+maalivahdit kahdeksalla kentällä 2x10 minuuttia. Joukkueet pelaavat 2-4 pienemmässä joukkueessa ja näin ollen kaikille kertyy riittävästi peliaikaa. Pelituloksia ei kirjata mihinkään ylös

4 www.vjs.fi Copa Del VJS -säännöt Pelikenttä: 15x25m Maalit: Jalkapallomaalit ja tötsämaalit Peliaika: 2x 10min Sivurajat: kuljettamalla kentälle Kulmapotkut: normaalisti Maalipotkut suoritetaan heittämällä Peluuttaminen: jokaisen pelattava vähintään puolet pelistä

5 www.vjs.fi Joukkueiden muodostus Jokainen joukkue pelaa 2-4 joukkueella (riippuen joukkueen pelaajamäärästä) Joukkueita voi muokata jokaisella kierroksella. Joukkueista tulee tehdä mahdollisimman tasaiset Maalivahtia tulee vaihtaa puoliajalla ja kaikki saavat mennä jossain sarjan vaiheessa myös maaliin

6 www.vjs.fi Otteluohjeet Pelin tuomarionnista vastaa koulutettu pelinohjaaja ja peli alkaa aloittajan valinnalla (teikkauksella, jonka tuomari hoitaa) Vaihdot tapahtuvat puoliajan aikana (peliaika: 2x10 minuuttia) Jokaisen pelaajan pelattava vähintään toinen puoliaika Kannusta pelaajia ottamaan pallo haltuun, älä salli pallon roiskimista yhdellä kosketuksella Kannusta pelaajia olemaan aktiivisia (sekä hyökkäämään että puolustamaan). Kannusta siis ahkeruuteen! Ei pelipaikkoja vaan kaikki hyökkäävät ja kaikki puolustavat (ainoastaan maalivahti nimetään pelipaikkana) Jos pelaajia ei riitä, voi toisista joukkueista mainiosti lainata (vain tarvittaessa)

8 www.vjs.fi Muita ohjeita Kentälle tulee saapua hyvissä ajoin Vanhemmat tulee ohjeistaa ilmoittamaan, jos lapsi ei pääse peliin Peleissä hyvä tunnelma syntyy kannustavasta palautteesta, jossa etsitään onnistumisia ja vahvistetaan kiittämällä oikeaa tapaa toimia (olla aktiivinen, ottaa pallo haltuun, kuljettaa pitkän matkan, syöttämään pelikaverille pallo, torjua, puolustaa ahkerasti jne…)

Lataa ppt "Www.vjs.fi Ohjeistus Copa Del VJS toimintaan Copa Del VJS 3v3."