Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

ETIM- tietoisku. Miksi ETIM tarvitaan? Asiakkaiden omatoimisuus, ostokyvykkyys & vaatimustaso ovat kasvaneet. Tuotteiden määrä kasvaa ja niiden tekniset.

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "ETIM- tietoisku. Miksi ETIM tarvitaan? Asiakkaiden omatoimisuus, ostokyvykkyys & vaatimustaso ovat kasvaneet. Tuotteiden määrä kasvaa ja niiden tekniset."— Esityksen transkriptio:

1 ETIM- tietoisku

2 Miksi ETIM tarvitaan? Asiakkaiden omatoimisuus, ostokyvykkyys & vaatimustaso ovat kasvaneet. Tuotteiden määrä kasvaa ja niiden tekniset ominaisuudet monipuolistuvat. Kilpailutilanne muuttuu – B2B-toimitusketjun on kyettävä kilpailemaan koti- ja ulkomaisten verkkokauppojen kanssa myös tuotetietoasioissa.  ETIM on yhteiskunnan digitalisoitumista.

3 ETIM on kansainvälinen standardi ETIM on alun perin kehitetty Hollannissa 1990-luvulla. Nykyisin standardia ylläpitää ja kehittää ETIM International –järjestö. ETIM Suomi  jäseniä ovat Sähköteknisen Kaupan Liitto (STK) ja LVI-teknisen kaupan liitto  vastaa ETIM:n ylläpidosta ja kehittämisestä Suomessa  välittää muutos- ja kehitysehdotukset ETIM Internationalille. ETIMiä käytetään: Mitä tummempi sininen, sitä pitemmälle ETIMin hyödyntäminen on edennyt.

4 www.etim.fi

5 Mikä on ETIM? ETIM on tuoteluokittelustandardi, jossa sähkötekniset tuotteet jaetaan tuoteluokkiin, joissa kussakin on määritelty  mitä teknisiä ominaisuuksia ja  niille annettavia arvoja kyseisen tuoteluokan tuotteille tulee antaa. ETIM tulee sanoista European Technical Information Model. Tuoteluokat, tekniset ominaisuudet ja arvot ylläpidetään koodeina, ja niiden kuvaukset ylläpidetään kussakin maassa omalla kielellään.  Tuotteille kerran täytetyt tiedot ovat hyödynnettävissä eri maissa paikalliskielisinä.

6 ETIM rakenne ETIM-ryhmien koodit ovat muotoa EG + 6 numeroa, esim. EG000021 Maadoitus, salama- ja ylijännitesuojaus ETIM-luokkien koodit ovat muotoa EC + 6 numeroa Esim. EC000513 Liitospuristin salamasuojausjohtimelle ETIM-ominaisuuksien koodit ovat muotoa EF + 6 numeroa, esim. EF000007 Väri ETIM-arvojen koodit ovat muotoa EV + 6 numeroa esim. EV000120 Keltavihreä (kevi) ETIM-yksiköiden koodit ovat muotoa EU + 6 numeroa, esim. EU570419 kWh ETIM-ryhmä = GROUP 2636 luokkaa 7361 ominaisuutta 8039 arvoa 114 yksikköä ETIM-luokka = CLASS ETIM-arvo = VALUE ETIM-luokka = CLASS ETIM-ominaisuus = FEATURE ETIM-yksikkö = UNIT 58 ryhmää

7

8 1.Tuotteelle määritetään ETIM-luokka ETIM-toiminnot & työkalut Tuotteen toimittaja ETIM-tietojen välittäminen 2.Teknisille ominaisuuksille täytetään oikeat arvot Tukku Esim. ulkomainen asiakas manuaalinen syöttö excel BMEcat* BMEcat* tai excel * BMEcat-tiedostoissa vain sähkönumero, GTIN-koodi, toimittajan tuotekoodi ja tuotteiden ETIM-tiedot.

9

10 Ominaisuudet Arvot

11 ETIM-työryhmät Tehtävät:  ETIM-luokkien, -ominaisuuksien ja –arvojen kuvausten kääntäminen  ETIM-luokkien kohdistaminen käytössä oleviin Yleisnimiin eli ehdotukset luokista, joihin tietyllä Yleisnimellä avatut tuotteet voisivat kuuluvat.  Tulevaisuudessa työryhmien tehtävänä on ehdottaa korjauksia/täydennyksiä ETIM-luokkiin, niiden ominaisuuksiin ja arvoihin.  Kokoonpano: tukkujen tuotepäälliköitä sekä valmistajien asiantuntijoita.

12 Yleisnimien kohdistaminen ETIM-luokkiin

13 ETIM-tietojen ylläpito Sähkönumerot.fi toimii ETIM-tietojen master-tietokantana Ennen ETIM-tietojen ylläpitoa tuotteelle pitää antaa ETIM-luokka! o Yksi tuote – tuotekorttimuokkaus o Useita tuotteita – excel o Useita tuotteita – tuotetietokansio o BMEcat – XML-tiedosto

14 ETIM-BMEcat BMEcat-standardi 2005 Guideline for suppliers to provide product data according to BMEcat Version 2005. Version 3.0 ETIM International (julkaistu kesällä 2015) ---> www.etim.fi/ladattavaa -> ETIM-BMEcat Guideline V3-0.pdfwww.etim.fi/ladattavaa Käytetään järjestelmien väliseen tiedonsiirtoon – ei ole tarkoitettu manuaalisesti muokattavaksi Haaste: tuotteen tunnistaminen Sähkönumerot.fi-palvelusta ulosladattava ETIM-BMEcat pitää sisällään VAIN ETIM-tiedot ei tuotetietoja

15 ETIM-BMEcat - esimerkki

16 Sähkönumerot.fi-käyttäjäkyselyn tulos: Käytän Sähkönumerot.fi-palvelua

17 ETIM-tiedot löytyvät Sähkönumerot.fi-palvelusta!


Lataa ppt "ETIM- tietoisku. Miksi ETIM tarvitaan? Asiakkaiden omatoimisuus, ostokyvykkyys & vaatimustaso ovat kasvaneet. Tuotteiden määrä kasvaa ja niiden tekniset."

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google