Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Kertaus 1.Mitä asioita on otettava huomioon liikuntaharrastusta aloittaessa? 2.Millä tavalla venyttelisit ennen harjoitusta? 3.Miksi saunassa ei saa pitää.

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "Kertaus 1.Mitä asioita on otettava huomioon liikuntaharrastusta aloittaessa? 2.Millä tavalla venyttelisit ennen harjoitusta? 3.Miksi saunassa ei saa pitää."— Esityksen transkriptio:

1 Kertaus 1.Mitä asioita on otettava huomioon liikuntaharrastusta aloittaessa? 2.Millä tavalla venyttelisit ennen harjoitusta? 3.Miksi saunassa ei saa pitää uimahousuja/uimapukua? 4.Mitä liikuntahampurilainen sisältää? 5.Mainitse kaksi turvallista liikuntalajia? 6.Näytä seuraavat jooga-asennot/sarjat: Aurinkotervehdys, Soturiasennot, Kobra, Puu

2 Liikunnalla edistetään terveyttä Hurtig 2015-2016 https://www.youtube.com/user/wearedesi gnedtomovewww.youtube.com/user/wearedesi gnedtomove

3 LiikkumisellaLiikkumisella on hyviä vaikutuksia muun muassa: 1.aineenvaihduntaan 2.verenkiertoelimistöön 3.tuki- ja liikuntaelimistöön 4.psyykkiseen hyvinvointiin. LiikuntaLiikunta voi vähentää monien sairauksien riskitekijöitä: 1.tyypin 2 diabetes 2.sydän- ja verisuonitaudit 3.syövät 4.mielenterveysongelmat LiikunnallaLiikunnalla on myös positiivisia vaikutuksia uneen. LiikuntaLiikunta auttaa painonhallinnassa.

4 Kotitehtävät Lue kappale ”Liikunnalla edistetään terveyttä” ja tee kappaleen lopusta sivulta 236 tehtävät 1-5 vihkoosi. Täytä saamasi moniste.

5 Kertaus 1. Mikä on suurin nuorten painoon vaikuttava tekijä? 2. Mikä on riittävä syketaso painon pudotukseen? 3. Mainitse jokin terveysväline? 4. Mainitse kaksi sairautta, joita liikunta ehkäisee? 5. Miten voit parantaa ryhtiäsi?

6 Painonhallinnan perusteet Mikäli energiaa saadaan enemmän kuin kulutetaan, paino nousee. Jos taas energiaa kulutetaan enemmän kuin sitä saadaan, paino laskee. Ravinto vaikuttaa eniten painonhallintaan. Liikunnalla on vähäisempi merkitys, mutta tärkeä rooli terveyden kannalta. Päivittäinen fyysinen aktiivisuus vaikuttaa olennaisesti nuorten painoon. Painon pudotuksessa täytyy edetä maltillisesti, kuitenkin muistaen riittävä kuormitus.

7 Rasvaa polttamassa

8 Terveysteknologia terveydestä huolehtimisen apuna

9 Ryhdikkäästi

10 Oikea nostoasento ja istuma-asento = ergonomiaa!

11 BMI = painoindeksi= paino/(pituus x pituus metreinä) Body Mass Index eli painoindeksi on ainoastaan viitteellinen väline painon arvioimiseen. Se ei ole kovin tarkka mittari.. MIKSI?! Se ei mm. huomioi lihasten, rasvan ja veden osuutta kehon painosta. Tästä syystä mm. lihaksikkaat ihmiset saavat epäluotettavia tuloksia. Nuorilla taas paino suhteutuu pituuteen yksilöllisesti kasvukehityksen vaiheen mukaan. → Painoindeksiä tulee käyttää vain aikuisväestöllä! Muita painon arviointikeinoja ovat mm. vyötärön ympärys, vaaka, paino- ja pituuskäyrät, ihopoimumittaus (ks. kuva Vire- kirja 233A) peili!

12 Omenalihavuus  Rasva kertynyt keskivartaloon  Yleistä miehillä  Vatsaontelon sisään kertynyt liikarasva = viskeraalinen rasva  erityisen haitallinen sydän- ja verisuonisairauksien kannalta Päärynälihavuus  Rasva kertynyt alavartaloon  Yleistä naisilla

13 Liikunta ja ympäristöterveys Ihmisen toiminta vaikuttaa ympäristöön tavalla tai toisella. Myös liikunnan harrastaminen, niin terveellistä kuin se onkin, kuluttaa luonnonvaroja. Voit itse vaikuttaa siihen, kuinka paljon luonnonvaroja harrastamiseesi kuluu. ”Vähäpäästöisiä” lajeja ovat yleisesti luonnossa tapahtuvat liikuntamuodot (kävely, suunnistus, lenkkeily, hiihto). Liikunnan harrastamisessa luontoa erityisesti kuluttavat liikenne, liikuntapaikkojen rakentaminen ja ylläpito (laskettelukeskukset, golfradat). Kestävän kehityksen huomioiminen näkyy liikuntapolitiikassa... Pitäisikö teidän mielestänne maauimaloiden lämmittää vetensä myös talvisin?

14 Kotitehtävät Lue kappale ”Oireet voivat johtua sairaudesta” sivulta 248 lähtien. Täytä saamasi lomake erilaisten sairauksien aiheuttajista sekä niiden hoidosta.

15 Oikea ryhti

16 Liikkuvuus/notkeus-testi

17 Liikuntavälinekysely Jokaisella oppilaalla on kyselypohja. Ideana on kolmen minuutin aikana kiertää luokkaa ja kysellä luokan muilta oppilailta: ”Onko sinulla kyseistä liikuntavälinettä?” Jos oppilas vastaa myönteisesti, saat kirjoittaa oppilaan nimen ruutuun. Se, joka saa eniten nimiä erilaisten liikuntavälineiden ruutuihin, voittaa. HUOM! Yhdeltä oppilaalta saa kysyä vain yhden kysymyksen!

18 Liikuntabingo Oppilaat piirtävät paperille 4x4 ruudukon. Bingon vetäjä lukee aina kysymyksen ja numeron. Oppilaat merkitsevät mielestään oikean vastauksen numeron ruudukkoon haluamalleen paikalle. Kun kaikki kysymykset on käyty läpi, bingonvetäjä lukee oikeat vastaukset läpi ja niiden numerot. Bingorivit muodostuvat täten vasta tarkastusvaiheessa.


Lataa ppt "Kertaus 1.Mitä asioita on otettava huomioon liikuntaharrastusta aloittaessa? 2.Millä tavalla venyttelisit ennen harjoitusta? 3.Miksi saunassa ei saa pitää."

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google