Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Kertaus 1. Miksi kestävyysharjoittelu on tärkeää? 2. Mikä nopeusharjoittelussa on tärkeää? 3. Miten nuoren kannattaa harjoittaa voimaa? 4. Mitkä ovat taidon.

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "Kertaus 1. Miksi kestävyysharjoittelu on tärkeää? 2. Mikä nopeusharjoittelussa on tärkeää? 3. Miten nuoren kannattaa harjoittaa voimaa? 4. Mitkä ovat taidon."— Esityksen transkriptio:

1 Kertaus 1. Miksi kestävyysharjoittelu on tärkeää? 2. Mikä nopeusharjoittelussa on tärkeää? 3. Miten nuoren kannattaa harjoittaa voimaa? 4. Mitkä ovat taidon osa-alueet?

2 Vireessä vaaratilanteissa Hurtig 2015-2016

3 Onnettomuustilanteissa toimiminen 1. Selvitä, mitä on tapahtunut. 2. Tee hätäilmoitus. 3. Varoita muita. 4. Anna ensiapua. Älä poistu ilman lupaa paikalta!

4 Soittaessasi hätänumeroon toimi näin: 1. Kerro kuka soittaa 2. Kerro mitä on tapahtunut 3. Kerro tarkka osoite 4. Vastaa mahdollisiin kysymyksiin 5. Älä katkaise puhelua ennen lupaa 6. Älä soita muita puheluita, vaan pidä puhelin vapaana 7. Opasta auttajat paikalle

5 Harjoittele hätänumeroon soittamista Ota pari itsellesi. Toinen on hätänumeroon soittava ja toinen on hätäkeskuksen virkailija.

6 Hätänumeroon soittaminen a. Salibandypallo osuu luokkatoveriasi silmään liikuntatunnin alkaessa, eikä opettaja ole vielä paikalla. Osuman seurauksena oppilas ei näe kyseisellä silmällä mitään. Oppilas rupeaa myös haukkomaan henkeään ja hengitys rupeaa vinkumaan. Soitat hätäkeskukseen. b. Pikkuveljesi kaatuu kotinne rappusissa ja lyö päänsä. Verta tulee reilusti haavasta ja veli menee tajuttomaksi. Olet yksin kotona, joka sijaitsee kaukana muusta asutuksesta. Soitat hätäkeskukseen. c. Opettaja lyyhistyy luokan eteen rintaa pidellen. Soitat hätäkeskukseen. d. Koulumatkalla kaveri kaatuu pyörällä eikä voi liikuttaa toista jalkaa, kun polveen koskee. Soitat hätäkeskukseen.

7 Kotitehtävät Lue kappale ” Vireessä vaaratilanteissa”. Täytä saamasi lomake onnettomuuspaikalla toimimisesta. Vastaa vihkoosi kappaleen lopusta löytyviin tehtäviin 1-4.

8 Kertaus 1) Kolme tärkeää numeroa hädän sattuessa -ja miksi? 2) Miten toimit, kun saavut onnettomuuspaikalle ensimmäisenä (lomake)? 3) Miksi nopeus on valttia tulipalon sattuessa? 4) Milloin palovammojen takia pitää mennä lääkäriin?

9

10 Tulipalossa toimiminen Järjestä tulipalon toimintaohjeet oikeaan järjestykseen. Perustele järjestyksesi.

11 Tulipalossa toimiminen Miksi tulipalossa ei kannata… 1. sammuttaa sähkölaitteesta aiheutuvaa paloa vedellä? 2. sammuttaa rasvasta aiheutuvaa paloa vedellä? 3. avata ovea, joka on lämmin?

12 Tulipalossa toimiminen Miksi tulipalossa kannattaa… 1. ryömiä? 2. sulkea ikkunat ja ovet poistuessa? 3. toimia nopeasti?

13 Sammutuspeitteen käyttö

14 Mitä palaminen tarvitsee? Jotakin mikä palaa Happea Lämpöä → Kun yksikin tekijöistä poistuu, palo sammuu.

15 Palovammat 1. asteen palovamma: iho punainen ja arka paranee muutamassa päivässä 2. asteen palovamma punoittaa, kivulias rakkuloita 3. asteen palovamma iho kuiva tai hiiltynyt arpi

16 Palovammojen hoito 1. Kylmää välittömästi → 10–20 minuuttia 2. Älä puhkaise rakkulaa! 3. Laita rasvaside. 4. Tulehtunut, iso tai syvä palovamma kannattaa näyttää lääkärille.

17 Miten toimit ukonilmalla? Uiminen on kiellettyä. Älä liiku aukealla paikalla. Veneillessä aja rantaviivan lähellä tai rantaan jo silloin, kun ukonilma antaa ensimmäisiä merkkejä. Älä mene puun alle suojaan. Golfaaminen on kiellettyä ukonilmalla.

18 Kotitehtävät Etsi autosta: 1)hätävilkku-painike 2)varoituskolmio 3)ensiapulaukku Lue Vire-kirjan kappale ja kirjoita lauseita, joissa esiintyy alla olevat avainsanat. Avainsanoja saa taivuttaa.

19 Kotitehtävä Tutustu Suomen Punaisen Ristin toimintaan heidän verkkosivullaan www.redcross.fi Käy läpi kohdasta ”ensiapu” löytyvät ensiapuohjeet eri onnettomuus- tai sairaustilanteisiin. Lopuksi tee ”ensiapu” kohdasta löytyvä Testaa tietosi - ensiapuvisa


Lataa ppt "Kertaus 1. Miksi kestävyysharjoittelu on tärkeää? 2. Mikä nopeusharjoittelussa on tärkeää? 3. Miten nuoren kannattaa harjoittaa voimaa? 4. Mitkä ovat taidon."

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google