Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Eläkeliitto Eläkeliitto on ikäihmisten yhdessäolo-, palvelu- ja edunvalvontajärjestö. Toiminnan perusta on yhteisön ja yhdessäolon tarjoama turvallisuus,

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "Eläkeliitto Eläkeliitto on ikäihmisten yhdessäolo-, palvelu- ja edunvalvontajärjestö. Toiminnan perusta on yhteisön ja yhdessäolon tarjoama turvallisuus,"— Esityksen transkriptio:

1

2 Eläkeliitto Eläkeliitto on ikäihmisten yhdessäolo-, palvelu- ja edunvalvontajärjestö. Toiminnan perusta on yhteisön ja yhdessäolon tarjoama turvallisuus, virkistäytyminen ja lähimmäisen auttaminen sekä halu pitää yhteisössä myös ne jäsenet, joiden omat voimat vähenevät. Eläkeliiton tarkoitus on eläkeläisten ja eläketurvaa tarvitsevien henkisten ja aineellisten etujen valvominen sekä heidän sosiaalisen turvallisuutensa ja hyvinvointinsa edistäminen. Eläkeliiton säännöt 2.§ 2 (10)

3 Eläkeliitto Eläkeliiton tavoitteet vuosille 2015-2018 Eläkkeiden ostovoima 1. Lakisääteisen eläkejärjestelmämme on taattava kaikilla tulotasoilla riittävä toimeentulo 2. Pienempien eläkkeiden ostovoima on turvattava myös taloudellisesti vaikeina aikoina Eläkkeiden verotus 3. Eläkkeiden verotus ei saa olla palkkaverotusta ankarampi millään tulotasolla 4. Välillisen verotuksen korotukset on korvattava pienituloisille kansan-ja takuueläkkeen tasokorotuksina Hyvinvointipalvelut 5. Lähipalvelut on turvattava koko maassa sote-uudistuksen toteutuessakin 6. Omaishoitajien palkkiot on yhtenäistettävä ja maksatus on siirrettävä Kelalle. Osallisuus ja kuulluksi tuleminen 7. Vanhusneuvostot on säilytettävä kunnissa 8. Ikäihmisiä edustavia kansalaisjärjestöjä on kuultava esimerkiksi kunnallisissa lautakunnissa Kansalaistoiminta 9. Kansalaisjärjestöjen toiminta on turvattava myös muuttuvissa olosuhteissa 10. Kilpailu- ja verolainsäädännössä on huomioitava yleishyödyllisten järjestöjen merkitys Tavoitteet päätetty Eläkeliiton XVIII liittokokouksessa Seinäjoella 2015 3 (10)

4 Eläkeliitto Eläkeliiton organisaatio ToimintaPäätöksenteko LiittoLiittokokous Piirit (20) Liittovaltuusto Yhdistykset (402)Liittohallitus toiminta perustuu arjen asiantuntijuuteen, tietoon ja järjestöpäätöksiin kyse on kokonaisuudesta, jota tehdään eri tasoilla sen mukaan, missä on eniten asiaan liittyvää tietoa ja osaamista sekä vaikuttamiskeinoja työskentelemme toisiamme tukien yhteisten tavoitteiden puolesta ( *v. 2014 tietoja) 4 (10) Jäsenet (130 315) *

5 Eläkeliitto Eläkeliitto pähkinänkuoressa 2014* 130 315 jäsentä 80339naisia 49796miehiä 402 Aktiivisesti toimivaa yhdistystä 10 231uutta jäsentä 1 221jäsenmäärän lisäys 11 604yhdistysten toiminnasta vastaavaa 10 453vapaaehtoistoimijaa *Tiedot Eläkeliiton toimintakertomuksesta. Yhdistysten toimintakertomusten palautusprosentti oli 100. 5 (10)

6 Eläkeliitto Eläkeliitto tarjoaa turvallista yhdessäoloa ja toiminnan iloa monipuolista toimintaa ja elämyksiä osallisuutta ja mahdollisuutta vaikuttaa henkistä ja liikunnallista vireyttä itsensä kehittämisen ja järjestötyön oppimisen mahdollisuuden 6 (10)

7 Eläkeliitto Eläkeliiton sosiaalinen palvelutoiminta Sosiaalinen palvelutoiminta on osa Eläkeliiton toimintaa ja se nojautuu järjestön perusarvoihin. Sosiaalinen palvelutoiminta on kokonaisvaltaista selviytymisen tukemista. Eläkeliitossa sosiaalisen palvelutoiminnan muotoja ovat vapaaehtoistoiminta ja hanketoiminta elämäntilanteisiin liittyvä sopeutumisvalmennus sosiaalinen lomatoiminta 7 (10)

8 Vapaaehtoistoiminta Palveleva vapaaehtoistoiminta ja sitä tukeva koulutus Murtumatta mukana – osteoporoosin ehkäisy (2007-) TunneMusiikki – Musiikista sisältöä vapaaehtoistoimintaan (2009-) TunneMieli – Mielen hyvinvointia kehittävä ja tukeva vapaaehtoistoiminta (2012-) LähiVerkko – osaamista ja osallisuutta (2013-) Elämää Käsillä – kädentaidoilla hyvinvointia ja osallisuutta (2014-) Elämäntilanteisiin liittyvä sopeutumisvalmennus Erosta eheäksi – vertaistukitoimintaa ja kursseja eronneille (avio- tai avoero) (2002-) Yhtäkkiä yksin – vertaistukitoimintaa ja kursseja leskeksi jääneille (1995-) 8 (10) Eläkeliitto

9 9 (10) Eläkeliitto Yli 40 vuotta lomakeskustoimintaa Eläkeliitolla on oma lomakeskus Lehmiranta Salossa. Vuonna 2015 lomakeskustoiminnan käynnistymisestä tuli kuluneeksi 40 vuotta. Lomakeskus on hankittu, sitä on rakennettu ja palveluita on kehitetty ikäihmisten tarpeiden ja toivomusten mukaisesti. Eläkeliiton jäsenet saavat merkittävän hintaedun omasta lomakeskuksesta. Eläkeliiton lomakeskus tarjoaa mm. Ohjattua lomatoimintaa Oivaa ohjelmaa Kauniin ympäristön Hyvät ulkoilumahdollisuudet Hyvää ruokaa Samanhenkistä ja samanikäistä seuraa Siistit savuttomat tilat

10 10 (10) Eläkeliitto Eläkeliiton julkaisut EL- Sanomat EL- Sanomat tulee jokaiseen jäsenperheeseen. Lehden painos on 103 000. Lehti ilmestyy kuusi kertaa vuodessa. Lehti välittää lukijoilleen ajankohtaista ja eläkeläisiä kiinnostavaa tietoa. Se kertoo paitsi järjestön toiminnasta ja sen palveluista myös yhdistysten arjesta ja juhlasta. Lisäksi Eläkeliitto julkaisee vuosittain toiminnastaan ja hankkeistaan kertovia esitteitä, raportteja ja oppaita.


Lataa ppt "Eläkeliitto Eläkeliitto on ikäihmisten yhdessäolo-, palvelu- ja edunvalvontajärjestö. Toiminnan perusta on yhteisön ja yhdessäolon tarjoama turvallisuus,"

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google