Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Ruokolahden strategia 2016–2021. Yhteistyökykyinen Taloudelliset realiteetit tunnistava Muuntautumiskykyinen Arvomme.

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "Ruokolahden strategia 2016–2021. Yhteistyökykyinen Taloudelliset realiteetit tunnistava Muuntautumiskykyinen Arvomme."— Esityksen transkriptio:

1 Ruokolahden strategia 2016–2021

2

3 Yhteistyökykyinen Taloudelliset realiteetit tunnistava Muuntautumiskykyinen Arvomme

4 Strategian kärjet 1. Ruokolahti on hyvä paikka asua 2. Toimivat palvelut kuntalaisille 3. Ruokolahdella on hyvä yrittää 4. Hallitsemme aktiivisesti omaisuuttamme 5. Taloutemme on tasapainossa

5 1. Ruokolahti on hyvä paikka asua Ruokolahti on turvallinen ja viihtyisä paikka asua nykyaikaisten palvelujen piirissä veden ja luonnon äärellä. Lähikaupunkeihin on lyhyt asiointi- ja työssäkäyntimatka. Harrastustarjonta on aktiivista suhteessa kuntakokoon. Ruokolahdella on omaleimaisia tapahtumia ja kulttuuripalveluja sekä asukkaille että matkailijoille.

6 aktiiviset kuntalaiset ja vapaa-ajan asukkaat. Osallistumis- ja vaikuttamis- mahdollisuudet ovat hyvät ja uusia keinoja otetaan käyttöön yhteisöllisyyden tukemiseksi. Taajamien ja kylien vireystaso on meille tärkeää. Kaikki asukkaat – niin vakituiset, uudet kuin vapaa-ajan asukkaat – ovat tervetulleita tulemaan mukaan toimintaan. Kullakin kuntalaisella on osaltaan vastuu itsestään, yhteisöstään sekä omasta ja muiden hyvinvoinnista.

7 1. Ruokolahti on hyvä paikka asua Toimenpidetaulukko

8 Tahtotilanamme on kuntalaisille keskeisimpien lähipalveluiden turvaaminen Ruokolahdella. Palvelutarjontamme on joustavaa ja palveluprosessit ovat sujuvia. Sähköiset palvelut tuovat uusia mahdollisuuksia palvelujen ja niiden rakenteiden kehittämiseen erityisesti sosiaali- ja terveyspalveluissa. 2. Toimivat palvelut kuntalaisille

9 Lapsille ja nuorille tarjoamme ajanmukaiset ja laadukkaat tilat ja palvelut. Liikunnalle ja harrastuksille on hyvät puitteet kaikenikäisille. Turvaamme ikäihmisten asumisen ja kotihoidon yhteistyössä Eksoten kanssa. Uusia kotona asumista tukevia keinoja otetaan käyttöön. Toimimme yhteistyössä 3. sektorin kanssa monipuolisten palvelujen turvaamiseksi kuntalaisille. Lapsille ja nuorille tarjoamme ajanmukaiset ja laadukkaat tilat ja palvelut. Liikunnalle ja harrastuksille on hyvät puitteet kaikenikäisille. Turvaamme ikäihmisten asumisen ja kotihoidon yhteistyössä Eksoten kanssa. Uusia kotona asumista tukevia keinoja otetaan käyttöön. Toimimme yhteistyössä 3. sektorin kanssa monipuolisten palvelujen turvaamiseksi kuntalaisille.

10 2. Toimivat palvelut kuntalaisille Toimenpidetaulukko

11 Haluamme luoda edellytykset monipuoliseen yrittäjyyteen. Uuden yritystoiminnan saamiseksi ja nykyisen yritystoiminnan kehittämiseksi kunta toimii yhteistyössä Imatran Seudun Kehitysyhtiön kanssa. 3. Ruokolahdella on hyvä yrittää

12 Pk-yritysten toiminta- ja laajentumis- mahdollisuuksia tuetaan selkeällä ja mahdollistavalla kaavoituksella. Teollisuustonttien houkuttelevuus perustuu hyvään logistiseen sijaintiin ja kilpailukykyisiin kustannuksiin.

13 3. Ruokolahti on hyvä paikka yrittää Toimenpidetaulukko

14 Kiinteistö-omaisuuden ennakoiva ylläpito perustuu kunnan palveluverkon tarpeisiin. Maan hankintaa ja kaavoitusta käytetään ennakoivana keinona hallita ja suunnitella yhdyskunta-rakennetta. Huolehditaan kunnan vastuulla olevan tie-, lämpö- sekä vesi- ja viemäriverkoston turvallisesta tasosta. Kuntakonserni omistaa vuokra-asuntoja, joiden määrää tarkastellaan kysynnän mukaan. Maa- ja metsäomaisuutta hoidetaan tuottavasti ja vastuullisesti. 4. Hallitsemme aktiivisesti omaisuuttamme

15 4. Hallitsemme aktiivisesti omaisuuttamme Toimenpidetaulukko

16 Kunnallisverossa tavoitteena on kuntien keskimääräinen vero- ja palvelutaso. Kiinteistöverossa pysytään vastaavien kuntien keskimääräisellä tasolla. Investoinnit toteutetaan suunnitelmallisesti eri ajanjaksoina niin, että kunnan velkataso on hallittavissa. 5. Talous tasapainossa Lisäksi tässä strategiassa on eri osiossa useita kohtia ja toimenpiteitä, joiden toteutumisella on vaikutusta kunnan talouteen. Toimenpiteet toteutetaan hallitusti kunnan talous huomioiden.

17 5. Taloutemme on tasapainossa Toimenpidetaulukko

18


Lataa ppt "Ruokolahden strategia 2016–2021. Yhteistyökykyinen Taloudelliset realiteetit tunnistava Muuntautumiskykyinen Arvomme."

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google