Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Agrobiotalouden innovaatioyhteisö 11.5.2016 Ari Sivula Projektipäällikkö.

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "Agrobiotalouden innovaatioyhteisö 11.5.2016 Ari Sivula Projektipäällikkö."— Esityksen transkriptio:

1 Agrobiotalouden innovaatioyhteisö 11.5.2016 Ari Sivula Projektipäällikkö

2 Koulutus Tradenomi (tietojenkäsittely) KTM (tietotekniikka) KTT jatko-opiskelija (tuotantotalous) Kokemus, AMK Yli 5 vuoden kokemus projekteista Tietohallinnollista kokemusta noin 5 vuotta Toiminut sivutoimisena tuntiopettajana yli 2 vuotta Mielenkiinnon osa-alueet ja tutkimus Innovaatiot, holistinen innovaatiojohtaminen, NPD- prosessit Joukkoistaminen Digitalisaatio ja teollisuus 4.0 Pelillistäminen Ari Sivula Projektipäällikkö Seinäjoen Ammattikorkeakoulu Oy Tiedekatu 2, 60320 Seinäjoki Puh. +358 40 830 2374 Email Ari.Sivula@seamk.fiAri.Sivula@seamk.fi

3 Suomi agrobiotalouden innovaatiomaana?

4

5

6 Talouden seuraava aalto on biotalous Suomen biotalousstrategia, 2014 Väestön kasvun vuoksi 2030 maailmassa tarvitaan: 50 % enemmän ruokaa 45 % enemmän energiaa 30 % enemmän vettä

7 Biotalouteen kuuluu useita eri alueita mm. ekosysteemipalvelut, rakentaminen, ruoka, energia, kemia ja puunjalostus Agrobiotaloudella viitataan lähtökohtaisesti ruokaan tai ruokajärjestelmiin sekä siitä johdettaviin tuotteisiin, palveluihin ja prosesseihin Etelä-Pohjanmaalla on valtava potentiaali agrobiotalouden kehittämiselle Innovaatioille ja uudelle liiketoiminalle on jalansijaa Suomelta odotetaan biotalouden alalla kansainvälistä läpimurtoa Hallitusohjelmaan biotalous on valittu kärkihankkeeksi Biotalouden kannattava liiketoiminta edellyttää useiden tausta- alojen yhtäaikaista osaamista Tarvitaan erilaisia TKI-toimia liiketoiminnan edistämiseksi Agrobiotalous

8 Agrobiotalous Etelä-Pohjanmaalla

9 Tutkimustyyppien jakautuminen http://cordis.europa.eur/erawatch

10 Visio 2018 ”Globaalisti verkottunut agrobiotalouden innovaatioiden ja liiketoiminnan edistämisen solmukohta”

11 ”Rakentaa biotalouden toimijoille vuorovaikutusympäristö ja käynnistää kehittämisprosesseja, jotka luovat uutta ja kannattavaa liiketoimintaa” Strateginen tavoite Luoda fyysisesti ja toiminnallisesti näkyvä innovaatioyhteisö Framin kampukselle Kehittää uusia toimintakonsepteja, jotka tukevat ideoiden muuttumista innovaatioiksi ja siitä uudeksi liiketoiminnaksi Lisätä agrobiotalouden ja sen osaamisen näkyvyyttä sekä vahvistaa kansallisia ja kansainvälisiä verkostoja sekä verkottua alan yksityisten ja julkisten toimijoiden kanssa

12 INNOVAATIOT TutkimusKäyttäjätYritykset Julkiset toimijat

13 Hankkeella on kolme päätavoitetta Kansainvälinen verkottuminen Yritysrajapinnan vahvistaminen Yhteisön kehittäminen AB Seinäjoki –hanke järjestää erilaisia tapahtumia ja on mukana myös erilaisissa tapahtumissa Tuotekonsepti tullaan tuotteistamaan laajemmaksi  Reitittäminen tärkeässä roolissa Erilaisten verkostojen aktivointi Etelä-Pohjanmaalla (esim. ERIAFF ja Vanguard) Lisäksi uusien KV-kumppannuksien avaaminen t&k-toiminnan osalta Lisäksi tullaan syventämään yritysrajapintaa  Uudet ja olemassa olevat mallit AB Seinäjoki –hanke 1.3.2016 – 31.8.2018

14 Innovaatioyhteisö (Framin kampus ja online-yhteisö) Seinäjoen ammattikorkeakoulun ja yliopistokeskuksen hanketoimijoita, tutkijoita, Into Seinäjoen palveluita, Luonnonvarakeskuksen tutkijoita ja Yritykset, jne… Tuotoksena innovaatioita sekä uutta liiketoimintaa Sisäiset kumppanuudet FramiPRO Biotalouden tutkijahotelli Jne. Ulkoiset kumppanuudet Design Factory Demola HUB:it Jne. Syötteenä mm. haasteita ja ideoita Julkiset organisaatiot Loppukäyttäjät ja hyödynsaajat Yritykset Osaajapooli (mm. tutkijat, opettajat, opiskelijat ja kehittäjät)

15 Innovaatioekosysteemiä kehittämässä? Jackson, 2012

16 Tutkimus Kehittäminen Innovaatio- toiminta Startupit SpinOffit Liiketoiminnan kiihdyttäminen Konferenssit ja seminaarit Ketterän kehittämisen sessiot Foorumit Palvelut ja tilat toiminnan mahdollistamiseksi

17 AB Seinäjoki sisältää prosessit uuden kannattavan liiketoiminnan ja innovaatioiden synnyttämiseen Mukana olevat toimijat tukevat yrityksiä usealla eri tavalla omalla osaamisellaan AB Seinäjoki luo uuden toimintatavan, jossa rajapinoilla toivat luovat uusia innovaatioita ja siitä uutta globaalia liiketoimintaa HAASTE: Miten toteutetaan hyppy t&k- tuloksesta liiketoiminnaksi?

18 Toimijoiden erilaisia projekteja, joista esim. Green Care, Ruokaverstas, 3D-mallinushanke ja Tikka Erilaisia tapahtumia, työpajoja ja seminaareja Toimijamäärän laajentaminen Startup caset Olemassa olevien mallien hyödyntäminen osana toimintaa (esim. FramiPRO) Mitä AB Seinäjoessa tapahtuu nyt?

19

20 Agrobiotalouden disruptioita

21 Kiitos!


Lataa ppt "Agrobiotalouden innovaatioyhteisö 11.5.2016 Ari Sivula Projektipäällikkö."

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google