Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

VALOVUOSI = km IHMISIÄ = 1 IHMINEN / km LINNUNRATA Ø = VALOVUOTTA

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "VALOVUOSI = km IHMISIÄ = 1 IHMINEN / km LINNUNRATA Ø = VALOVUOTTA"— Esityksen transkriptio:

1 VALOVUOSI = km IHMISIÄ = 1 IHMINEN / km LINNUNRATA Ø = VALOVUOTTA 1 IHMINEN / km GALAKSEJA = (x VALOVUOTTA) 1 IHMINEN / km / GALAKSIT Ø

2 YKSILÖ YHTEISÖ MAAILMA KULTTUURI

3 SAVING THE WORLD IS GOOD BUSINESS

4 TIEDE TAIDE TALOUS

5 AINEETTOMAT ARVOT TUOTTAVAT AINEELLISTA HYVÄÄ
UUDEN LÖYTÄMINEN TAIDE TIEDE MUOTOILU TEKNOLOGIA UUDEN SOVELTAMINEN TALOUS UUDEN HYÖDYNTÄMINEN

6 AINEETTOMAT ARVOT TUOTTAVAT AINEELLISTA HYVÄÄ
UUDEN LÖYTÄMINEN TAITO / TAIDE TIEDE / TIETO NÄKEMYS / MUOTOILU TEKNOLOGIA / TEKNIIKKA UUDEN SOVELTAMINEN TALOUS / TUOTANTO UUDEN HYÖDYNTÄMINEN

7 AINEETTOMAT ARVOT TUOTTAVAT AINEELLISTA HYVÄÄ
Tuotteiden, palveluiden, prosessien ja liikeideoiden menestys perustuu eettisiin, esteettisiin ja elämyksellisiin arvoihin.

8 h = T3 + e3 h = hyvinvointi; T3 = Tiede,Taide,Talous; e3 = eettisyys,esteettisyys,elämyksellisyys

9 T³ AVOIN LUOVA YMPÄRISTÖ LUOVA INNOVAATIOYDIN TIEDE TALOUS TAIDE
OTANIEMI KEILANIEMI TIEDE TALOUS TAIDE AVOIN LUOVA YMPÄRISTÖ LUOVA INNOVAATIOYDIN TAPIOLA

10 MAAILMALUOKAN INNOVAATIOYMPÄRISTÖ
T3 VISIO MAAILMALUOKAN INNOVAATIOYMPÄRISTÖ TIEDE TAIDE TALOUS INNOVAATIOT TULOT HYVINVOINTI VUOROVAIKUTUS EETTISYYS ESTEETTISYYS ELÄMYKSELLISYYS YHTEISTYÖ KOHTAAMISET TOIMINTA TUTKIMUS OPISKELU LIIKETOIMINTA INNOVAATIOT TULOT HYVINVOINTI TEKIJÄT TYÖNTEKIJÄT OPISKELIJAT ASUKKAAT AALTO KAUPUNKI YRITYKSET TOIMIJAT OPPILAITOKSET YRITYKSET YHTEISÖT OTANIEMI TAPIOLA KEILANIEMI PALVELUT JULKISET YKSITYISET ALUEELLINEN KANSAINVÄLINEN GLOBAALI INFRASTRUKTUURI LIIKENNE ENERGIA TIETO T3 YMPÄRISTÖ RAKENNETTU LUONTO

11 T³ T³ hyvinvointi ARVOT kilpailukyky tiede taide talous LUOVUUS
kulttuuritarjonta profiili taidelaitokset TAIDE kulttuuripalvelut toiminta yksilö & yhteisö SIVISTYS

12 1. Jokaisen ihmisen pyrkimyksenä on elää hyvä elämä. Hyvä elämä muodostuu sekä aineellisista että henkisistä tekijöistä. Kulttuuri tarjoaa ihmisille henkisesti hyvän elämän toteuttamiseen tarvittavia välineitä.

13 2. Yksilön ja yhteisön identiteettiin ja toimintaan vaikuttavat kulttuurin välittämät eettiset, esteettiset, elämykselliset ja semioottiset viestit, jotka ovat kulttuurissa itsessään. Aikojen kuluessa näistä aineettomista arvoista muodostuu kulttuuriperinne, joka kehittää ja vahvistaa yhteisöllisyyttä sekä tukee yksilön identifioitumista kulttuuriseen taustaansa ja ympäristöönsä.

14 3. Kulttuurin tarjoamin keinoin voidaan kehittää itseilmaisua, itsetuntemusta ja itsetuntoa, lisätä suvaitsevaisuutta ja empaattisuutta sekä antaa välineitä elämän hallintaan, tavoitteena terveen kulttuurisen itsetunnon omaava ihminen joka on eettisesti vahva, aktiivisesti itseään kehittävä sekä vastuullisesti itsestään ja ympäristöstään huolehtiva.

15 4. Kulttuurilla on huomattava merkitys sosiaalista eriarvoisuutta ja syrjäytymistä torjuvana ja ehkäisevänä instrumenttina. Sosiaalisena pääomana kulttuuri lisää yhteisön kiinteyttä ja luo perustan yhteisön kehittymiselle.

16 5. Kulttuurinen ilmapiiri, ympäristö ja toiminta vaikuttavat myönteisesti yhteisön ja sen jäsenten osaamisen, luovuuden ja lahjakkuuden ilmentymän edistäjinä ja vahvistajina.

17 6. Kulttuuri kuuluu kaikille, jokaisella tulee olla mahdollisuus kehittää omaa persoonaansa ja rakentaa identiteettiään kulttuurin avulla, sekä käyttää aktiivisesti luovia kykyjään itsensä ja yhteisönsä hyväksi. Jokaiselle on tarjottava tähän tarvittavat välineet ja valmiudet.

18 SAVING THE WORLD IS GOOD BUSINESS


Lataa ppt "VALOVUOSI = km IHMISIÄ = 1 IHMINEN / km LINNUNRATA Ø = VALOVUOTTA"

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google