Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Protomo @ Lahden tiedepuisto Lahden seudun kehitys LADEC Oy.

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "Protomo @ Lahden tiedepuisto Lahden seudun kehitys LADEC Oy."— Esityksen transkriptio:

1 Protomo @ Lahden tiedepuisto
Lahden seudun kehitys LADEC Oy

2 ACCELERATOR SALES BOOSTER LADEC StartUp Lahti Ideasta innovaatioksi
Innovaatiosta kasvuyritykseksi SALES BOOSTER

3 Älä yritä yksin ! Lahden Seudun Kehitys LADEC Oy:n yrityshautomolla on 15 vuoden kokemus Start-up -yritysten valmentamisen haasteista. -> Elinvoimainen kasvukykyinen liiketoiminta pohjautuu tiimityöhön ja työnjakoon ! -> Tuote- tai palveluidean merkitys on ainoastaan 5-10% syntyvästä nettorahavirrasta ! -> Todellisen ja tunnistetun asiakastarpeen ja –lisäarvon synnyttäminen nopeuttaa liiketoiminnan käynnistymistä ja kasvua merkittävästi ! -> Toimivissa yrityksissä on runsaasti liiketoimintaideoita, joiden kehittämiseen ei ole resursseja tai ne eivät kuulu yrityksen ydinliiketoimintaan ! Protomo on kehitetty uudeksi, osaajien ja asiakastarpeiden yhteen saattamiseen sekä tiimiyttämiseen pohjautuvaksi liiketoiminnan kehittämispalveluksi. Älä yritä yksin ! Tämä toteamus on koko Protomotoiminnan ydin. Sen tehtävänä ei ole väheksyä yksinyrittämisen merkitystä, koska se jos mikä on alue, joka tulee kehittymään pakostakin kun talous siirtyy yhä yrittäjälähtöisempään suuntaan. Mutta se mihin tämä toteamus viittaa liittyy siihen liiketoimintaan, jossa tavoitteena on kasvuun tähtäävä skaalautumiskykyinen teknologia-, tuote- tai palveluliiketoiminta. Edellisen asian toteat ja pidät tauon. Ja sitten siirryt suoraan meidän kokemuksiimme, jotka toteat mahd lyhyesti. Aika laajasti on hyväksytty se tosiasia, että jos yritys haluaa viedä tuote- tai palveluliiketoimintansa merkittävään kasvuun ja kansainvälistymiseen, niin osaamisresurssien määrä rajoittaa hyvin merkittävästi yrityksen kykyä päästä eteenpäin. Tämä näkyy erityisesti merkittävää rahoitusta edellyttävien liiketoimintojen toteuttamisessa, jossa riskisijoittajat ja toki muutkin rahoittajat hyvin usein arvioivat itse liiketoimintaidean lisäksi taustalla olevan tiimin ja olemassa olevan osaamisen. Tämä viesti on toki ymmärrettävä siten, että yksinyrittäminen on edelleen koko kansantalouden kannalta äärimmäisen tärkeää ja yritysten muodostamat verkostot ovat sitten se toinen vaihtoehto kasvun tielle pääsemisessä. Mutta Protomo keskittyy yksittäisten yritysten kasvuun ja sen edellytysten parantamiseen.

4 Protomo tarjoaa… … OSAAJILLE uuden tavan osallistua oman tai toisen liiketoimintaidean kehittämiseen toimivaksi kasvuyritykseksi tai myytäväksi liiketoimintakonseptiksi. … YRITYKSILLE menetelmän ydinliiketoimintaan kuulumattomien liiketoimintaideoiden toteuttamiselle. … OPISKELIJOILLE helpomman tavan yritystoiminnan toteuttamiseen erilaisissa rooleissa. … TIIMEILLE tilat ja tietotekniset välineet. Tätä ensimmäistä kohtaa tuskin voi kovin paljoa selvemmin todeta. Eli kyse on käytännössä mahdollisuuksien tarjoamisesta ja oikeiden osaajien yhteensaattamisesta. Eli tämä yritysnäkökulma on meille tärkeä osa toimintaa. Mutta tämän osalta on tärkeää ymmärtää muutama tekijä. Protomolla on tällä hetkellä yksi yritysyhteistyökumppani, joita meidän on tarkoitus metsästää lisää. Mutta tämän osalta on hyvin tärkeää ymmärtää, että Protomo ei ole yrityksen ulkoistettu tuotekehitysosasto, vaan yritykseltä saatu idea voi lähteä vaikka kilpailevalle yritykselle, jos tiimi päättää enemmistöllään niin tehdä. Kuvaa tätä juuri osakaslogiikan kautta. Opiskelijayrittäjyydestä puhutaan paljon ja oppilaitoksille on annettu merkittävä tehtävä edistää opiskelijayrittäjyyden edistämistä. Me Protomossa uskomme vahvasti, että tiimiperusteinen yrittäjyys on opiskelijoita kiinnostavampi vaihtoehto. Syynä tähän on vastuun jakaantuminen usealle henkilölle ja se, että tiimiyrittäjyydessä henkilö voi olla mukana myös osaavalla roolillaan vaikkapa it-tiimin koodarina, jolle yrittäjyyden ei sinänsä tarvitse olla se avainosaaminen, vaan hän voi toteuttaa osaamistaa omalla ammattialallaan.

5 Protomosta syntyy… … uusia kansainvälistymiskykyisiä kasvuyrityksiä. … kasvukykyisiä liiketoimintakonsepteja olemassa oleville yrityksille. … uusia uria eli työpaikkoja eri alojen osaajille. Tämä on se ydintavoite, jota varten tämän yhtiön omistajakunnat tähän panostavat ja odottavat Protomolta uusia pelinavaajia kasvukykyiselle taloudelle. Mutta sitten toinen kohta. Tämän osalta tulee huomioida se mahdollisuus, että jo markkinoilla toimivilla yrityksillä on olemassa useimmiten startupia merkittävämmät resurssit ja kyky panostaa uuteen sille merkitykselliseen liiketoimintaan. Tämä tullee olemaan hyvin harvinainen tapaus sinänsä, mutta sen ajatus on hyvä pitää mielessä kun ajatellaan miten vaikeaa on viedä startup-yritys tehokkaasti markkinoille tekemään liikevaihtoa. Tämä viittaa työn luomisen tavoitteeseen niin uusina työpaikkoina kuin myös uusina urina työssä oleville osaajille.

6 Protomo lupaa… … auttaa osaajaa oman tiimin kokoamisessa ja löytämisessä. … rahallista tukea etenemishaluisille ja -kykyisille tiimeille. … laajan ammattilaisverkoston liiketoiminnan valmisteluun. …, että palvelu on maksutonta. Tämä varmasti selvä asia. Meillä on käytettävissämme vuosittain yli euroa rahoitusta tiimin toiminnan tukemiseen. 80 osaajaa käytettävissämme yhteisellä päätöksellä ilman mitään rahoitushakemuksia. Kaikki on ilmaista.

7 Uusi toimiva yritys tai uusi
Protomon prosessi idea ratkaisu innovaatio Tiimi tuottaa Asiakasarvo Liiketoimintamalli Prototyypit Idean määrittely Tiimiy- tyminen Hommat liikkeelle Uusi toimiva yritys tai uusi liiketoiminta NABC= Tarve Lähestymistapa Edut ja arvo Kilpailu Liittymis- sopimus Tiimi- sopimus LTS Projekti- kuvaus Projekti- suunn.

8 Miten mukaan ? 1. Tule mukaan Protomo-yhteisöön ja tee liittymissopimus 2. Luo käyttäjätunnus ja henkilöprofiili -palvelussa 3. Jos sinulla on oma liiketoimintaidea, laadi siitä projektikuvaus 4. Verkotu Protomossa ja sen ulkopuolella hakien tiimipaikkaa tai luo uusi tiimi liiketoimintaideasi ympärille 5. Tee tiimisopimus ja projektisuunnitelma kumppaneittesi kanssa 6. Toteuttakaa projekti, jonka lopputulos on tiimistä kiinni

9 Kiitos!


Lataa ppt "Protomo @ Lahden tiedepuisto Lahden seudun kehitys LADEC Oy."

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google