Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Tietäminen taidon takana Menettelytapatieto on hiljaista ja käytännöllistä tietoa Hiljaisen tiedon elementit:  Aistitieto  Tunnetieto  Itsesäätelytieto.

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "Tietäminen taidon takana Menettelytapatieto on hiljaista ja käytännöllistä tietoa Hiljaisen tiedon elementit:  Aistitieto  Tunnetieto  Itsesäätelytieto."— Esityksen transkriptio:

1 Tietäminen taidon takana Menettelytapatieto on hiljaista ja käytännöllistä tietoa Hiljaisen tiedon elementit:  Aistitieto  Tunnetieto  Itsesäätelytieto Bereiter & Scardamalia 1993; Sava 1998

2 Aistitieto (informaali tieto) Karttuu fyysisen kokemuksen kautta ja usein liittyy erilaisiin välineisiin, tavaroihin, materiaaleihin tai luontoon. Ei-käsitteellistä tietoa esim. materiaalien kovuudesta, vahvuudesta, hauraudesta, esineiden kanssa toimimisesta.

3 Elliot Eisner (1982) ”Onko Bach ajatellut käsitteillä, kun on säveltänyt teoksiaan?” ”Aistiemme kultivaatio on ensisijainen keino laajentaa omaa tietoisuuttamme.”

4 Tunnetieto (impressionistinen tieto) Tiedon taustalla olevat tunteet. Intuitiivista tietoa, jonka avulla voi ylittää omia rajojaan ja ottaa riskejä Viininmaistaja tai taiteen tuntija kykenee tarkasti kuvailemaan impressioitaan eli vaikutelmiaan arvioitavasta kohteesta.

5 Itsesäätelytieto Asiantuntijan kehittämiä tapoja hallita tietojaan, havaintojaan, keskittymistään, työskentelyrytmiään. Tietoa oikean strategian valinnasta: miten ongelmia kohdataan ja tavoitteita asetetaan.

6 Sava (1998) ”Aisti- ja tunnepohjainen ’sydämen’ sitoutuminen tuottaa sellaisen suhteen tietoihin ja taitoihin, että oppiva ihminen käyttää niitä persoonallisesti ja kulttuurisesti merkityksellisellä tavalla.”


Lataa ppt "Tietäminen taidon takana Menettelytapatieto on hiljaista ja käytännöllistä tietoa Hiljaisen tiedon elementit:  Aistitieto  Tunnetieto  Itsesäätelytieto."

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google