Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Dr. Max Peberdyn tiekartta ja kolme universaalia kysymystä KIOS 1.9.08.

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "Dr. Max Peberdyn tiekartta ja kolme universaalia kysymystä KIOS 1.9.08."— Esityksen transkriptio:

1 Dr. Max Peberdyn tiekartta ja kolme universaalia kysymystä KIOS 1.9.08

2 www.kios.fi Max Peberdyn tiekartta arviointiin Miksi ja miten järjestösi tekee arviointia? Jos järjestösi tekee arviointia vain rahoittajan vaatimuksestasi, ei järjestösi voi aidosti kehittyä: päätyminen ”umpikujaan”. Kehittyminen arvioinnin kautta tulee kulkemalla ”monikaistaista tietä”, jossa mukana ovat rahoittaja, järjestö ja hyödynsaajat. Arviointi on osa päivittäistä arkityötä. Lisäksi ajoittain on hyvä pysähtyä ”liikennevaloihin” ja tehdä perusteellisempia arviointeja. Oli arvioinnissa käytetty työkalu mikä hyvänsä, sen avulla tulisi pystyä vastaamaan ”kolmeen universaalisen arviointikysymykseen”. Arvioinnin tulokset jaetaan ”liikenneympyrässä”, jossa eri sidosryhmät oppivat arvioinnin tuloksista, testaavat arvioinnin havaintoja ja jakavat kokemuksia.

3 www.kios.fi Hyvä muistaa tiekartalla Arviointia on monenlaista. Vaikuttavuuden arviointi on yksi osa arviointia. Arviointi kulkee käsi kädessä monitoroinnin kanssa. Monitorointia ja arviointia ei voi tehdä ilman suunnittelun elementtiä. Onnistumista tai vaikutuksia on mahdoton mitata, jos olemassa ei ole suunnitelmaa, jossa on määritelty tavoitteet ja indikaattorit onnistumiselle. Sidosryhmien näkökulma ja osallistuminen arviointiin on keskeistä, sillä sidosryhmät määrittelevät hankkeen/toiminnon onnistumisen.

4 www.kios.fi Max Peberdyn kolme universaalia kysymystä 1. Teimmekö mitä lupasimme? Did we do what we said we would do? Toimintojen taso 2. Saimmeko aikaan muutosta? Did we make any difference? Vaikutukset ja vaikuttavuus 3. Teimmekö oikeita asioita? Were these the right things to do? Strateginen relevanssi

5 www.kios.fi Mihin kolmea kysymystä on käytetty KIOSissa Säätiön kokonaistoiminnan arviointi: Toimintasuunnitelman toteutumisen puolivälin arvio Strategian puolivälintarkistus (suunnitteilla) Hankkeiden arviointi: Päättyneiden hankkeiden arviointi jälkikäteen Raportointiohjeistuksen logiikka, raportointilomake Hankearviointi ja hankkeen hyödynsaajien haastattelu Omien seminaarien palautteen kerääminen Näistä sovelluksista on erilliset tiedostot JÄRVI-sivustolla!


Lataa ppt "Dr. Max Peberdyn tiekartta ja kolme universaalia kysymystä KIOS 1.9.08."

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google