Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Gloucestershire Englanti Bassano del Grappa, Veneto / Italia Liffre Ranska Comenius on Sokrates-ohjelman kouluopetuksen alaohjelma. Ohjelman tavoitteena.

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "Gloucestershire Englanti Bassano del Grappa, Veneto / Italia Liffre Ranska Comenius on Sokrates-ohjelman kouluopetuksen alaohjelma. Ohjelman tavoitteena."— Esityksen transkriptio:

1 Gloucestershire Englanti Bassano del Grappa, Veneto / Italia Liffre Ranska Comenius on Sokrates-ohjelman kouluopetuksen alaohjelma. Ohjelman tavoitteena on parantaa opetuksen laatua, edistää vieraiden kielten opiskelua ja henkilöstön ammatillista kehittymistä sekä lisätä kulttuurienvälistä vuorovaikutusta. Ohjelmassa tuetaan oppilaitosten projektiyhteistyötä, yksilöllistä liikkuvuutta sekä verkostoitumista. Takahuhdin koulu on mukana EU:n Comenius –projektissa, minkä yhteydessä tuotetaan koulun opettajien ja oppilaiden toimesta monenlaisia projekteja. Näitä varten koulun tiloista, oppilaista ja opiskelutilanteista tullaan ottamaan valokuvia ja videokuvaa. Ranskasta ja Englannista tulee tammi-helmikuussa 2007 vierailemaan ryhmät koulullamme. Vierailijat tutustuvat kouluun ja käyvät myös seuraamassa ja kuvaamassa opetusta. Yhteistyökoulumme ovat: Epävirallisena yhteistyökouluna: Toddington County Primary School www.toddingtonschool.ik.org Didbrook Primary School www.didbrook.ik.org Ecole Jules Ferry Scuola Primaria ”Giovanni Pascoli” Comenius-projekti, ”Pinokkiosta Kalevalaan”

2 1. Tavoitteet - Luoda ja jakaa yhteistä kulttuuriperintöä, avautuaksemme paremmin toisillemme ja Eurooppaan. - Parantaa vieraiden kielten osaamista. - Integraatio, vammaisten huomioiminen - Hälventää ennakkoluuloja, edistää yhteisymmärrystä ja ehkäistä sosiaalisia ongelmia. - Suullisen kielen hallinta - Italian, Ranskan ja Iso-Britannian tuntemuksen lisääminen a. Edistää myönteistä asennetta muiden kulttuurien edustajia ja kieliä kohtaan: - rohkaista ymmärtämään muita kulttuureja - muodostaa ja edistää yhteisymmärrystä sekä yhteistyötä -vertailemalla eri kulttuureja ja näkökulmia auttaa huomaamaan että erilaisuus on voimavara b. Edistää Euroopan yhtenäisyyttä jakamalla tietoa paikallisesti: - luoda kuva Euroopasta lapsille, henkilökunnalle, vanhemmille ja koko yhteisölle - lisätä tietoutta eri opetus- ja oppimistavoista jakamalla ja vertailemalla toimintatapoja, menetelmiä ja ideoita Oppilaat- herättää uteliaisuutta - havaita yhtäläisyyksiä ja erilaisuuksia - poistaa vääriä stereotyyppisiä käsitteitä - piristää oppitunteja - nostaa itsetuntoa - tehdä lapsille tutuksi vieraita maita ja olosuhteita - kehittää ymmärtämään itsensä osana isompaa yhteisöä - käymällä keskusteluja ja tekemällä kyselyjä helpottuu arvioinnin tekeminen Opettajat- antaa mahdollisuus ammatilliseen ja henkilökohtaiseen kehitykseen - antaa aihepiiri opetukselle ja oppimiselle - edistää yhteistyöhalukkuutta Koulu- aikaansaada keskustelua - tukea luovaa päiväjärjestystä - mahdollistaa koko koulun mukanaolon Paikallinen yhteisö- juhlistaa paikallista ja kansainvälistä erilaisuutta - toimia tiedon ja kulttuurin jakamisessa tiennäyttäjänä - olla mukana koulun arkitoiminnoissa tuoden niihin sisältöä ja iloa - antaa aihe minkä ympärille rakentaa toimintoja (esim. teemapäivä) Laajempi kouluyhteisö- tukea lapsen siirtymistä kouluasteelta toiselle - antaa mahdollisuus luoda perusyhteistyöverkosto - rohkaista tutustumaan vieraisiin kieliin - poistaa stereotypioihin perustuvia ennakkoluuloja

3 2. Toteutus Kouluhanke ”Pinokkiosta Kalevalaan” sisältää humanistista- ja kulttuurivaihtoa 6-11 – vuotiaiden oppilaiden kesken neljästä osallistujamaasta: Ranskasta, Italiasta, Iso-Britanniasta ja Suomesta. Hanke koostuu kunkin maan tunnetuimpien tarinoiden ja legendojen löytämisestä ja omaksumisesta, jotta ne voidaan välittää muille osanottajille. Jokainen oppilas tutustuu eri taruihin. Lähtökohtana on oma kulttuuriperintö, minkä pohjalta he inspiroivat ja luovat uuden kuvitteellisen tarun. Oppilaat dokumentoivat ja välittävät produktionsa eteenpäin uuden teknologian avulla. Hankkeessa tullaan käyttämään uutta tieto- ja viestintäteknologiaa. Yhteyshenkilöt pitävät yhteyttä, tiedottavat muutoksista ja huolehtivat aikatauluista sähköpostitse. Hankkeen tuotteiden suunnittelussa, valmistamisessa, esittelyssä ja niiden toimittamisessa käytetään hyödyksi mm. tietokoneita, digitaalikameroita, videokameroita, internettiä ja sähköpostia. Kaikki osallistuvat luokat tekevät myös uutta teknologiaa hyväksi käyttäen esittelyn: - koulustaan - kotimaastaan - jokapäiväisestä elämästään - tavoista ja tottumuksistaan 3. Tiedon levittäminen Yhteistyökoulujen välinen tiedotus hoidetaan pääasiassa tietotekniikkaan perustuvilla menetelmillä. Teemapäivät ja näyttelyt toimivat välineenä saada mukaan paikallisia yhteisöjä ja samalla tieto leviää. Koulun tiedotteilla informoidaan koteja ja perheitä projektin etenemisestä. Tarvittaessa tiedotetaan paikallisissa lehdissä. Comenius-projekti, ”Pinokkiosta Kalevalaan”


Lataa ppt "Gloucestershire Englanti Bassano del Grappa, Veneto / Italia Liffre Ranska Comenius on Sokrates-ohjelman kouluopetuksen alaohjelma. Ohjelman tavoitteena."

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google