Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Terveyskeskuksen laajennuksen ja peruskorjauksen käsittely 2007-2013 Kunnanvaltuusto 27.5.2013 Perusturvajohtaja Liisa Ståhle.

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "Terveyskeskuksen laajennuksen ja peruskorjauksen käsittely 2007-2013 Kunnanvaltuusto 27.5.2013 Perusturvajohtaja Liisa Ståhle."— Esityksen transkriptio:

1 Terveyskeskuksen laajennuksen ja peruskorjauksen käsittely 2007-2013 Kunnanvaltuusto 27.5.2013
Perusturvajohtaja Liisa Ståhle

2 Terveyskeskuksen laajennuksen ja peruskorjauksen käsittely 2007-2012
Terveyslautakunta / tarveselvitys (”Terveystoimen toimitilojen lisärakentaminen ja korvaaminen Kirkkonummen keskustassa”) Tila- ja tuotantopalvelujen johtokunta / lausunto tarveselvityksestä Kunnanhallitus antoi tehtäväksi laatia keskustan terveysaseman kaksivaiheisen hankesuunnitelman (I vaihe sis. TK-sairaalan peruskorjauksen) Kunnanhallitus palautti asian uudelleen valmisteluun siten, että tehdään hankesuunnitelma, jonka perusteella hanke voidaan toteuttaa kahdessa eri vaiheessa sosiaali- ja terveystoimen yhteisenä hankintana

3 Terveyskeskuksen laajennuksen ja peruskorjauksen käsittely 2007-2012
Kunnanhallitus päätti, että laaditaan kaavaehdotus Lähtökohtana: Hanke toteutetaan kahdessa vaiheessa; ensin rakennetaan tarvittavat lisätilat ja sen jälkeen saneerataan nykyiset tilat Terveyslautakunta / Hankesuunnitelma I-vaihe TK-sairaala II-vaihe Kuntoutuspalvelut Perheneuvola & psykososiaalisten palvelujen yksikkö Vanhus- ja vammaispalvelut Kunnanhallitus / Hankesuunnitelma Kunnanvaltuusto hyväksyi hankesuunnitelman Rakennuspaikka: Keskustan terveysaseman tontti, kortteli 101 (Virkatie 1)

4 Terveyskeskuksen laajennuksen ja peruskorjauksen käsittely 2007-2012
Kunnanvaltuusto hyväksyi uudet hankeohjeet Kunnanvaltuusto edellytti talousarviopäätöksen yhteydessä hankesuunnitelman päivittämistä vuoden 2011 aikana Perusturvalautakunta / Hankesuunnitelman päivitys (vaiheet I ja II) Perusturvalautakunta / Tarveselvitys (vaiheet III ja IV) Kunnanvaltuusto / Talousarvio I ja II toteutussuunnittelun käynnistämiselle määrärahat Kunnanhallitus / Tarveselvitys (vaiheet III ja IV)

5 Terveyskeskuksen laajennuksen ja peruskorjauksen käsittely 2007-2012
Kunnanhallitus / Hankesuunnitelma (vaiheet I ja II) Kunnanvaltuusto / Hankesuunnitelma (vaiheet I ja II) Kunnanvaltuusto päätti Rahoitusmallit tiedoksi I ja II-vaiheet omana inv. hankkeena Perusturvalautakunta / III ja IV –vaiheiden hankesuunnitelma Kunnanhallitus / III ja IV –vaiheiden hankesuunnitelma

6 Terveyskeskuksen laajennuksen ja peruskorjauksen käsittely 2007-2012
Kunnanvaltuusto / Hankesuunnitelman III ja IV –vaiheet + ponsi, koskien sijoituspaikkaselvitystä Kunnanhallitus, sijoituspaikkaselvitys Kunnanvaltuusto, sijoituspaikkaselvitys Sijoituspaikkaselvitys tiedoksi Hankesuunnitelmaa ei palautettu; aikaisemmat hankesuunnitelmat pidettiin voimassa Kunnanvaltuusto / talousarvio Määrärahat v (I ja II vaiheet) = toteutussuunnittelu (rahat olivat myös vuodelle 2012)

7 Kuntotutkimus Yhdyskuntatekniikan ja perusturvan tapaamisessa huhtikuussa kuntotutkimuksen laatija Vahanen Oy:n edustaja esitteli kuntotutkimuksen tuloksia. Kuntotutkimuksen tekijän edustaja ilmaisi selkeästi, että tutkimusten ja selvitysten perusteella voidaan todeta, että mitään uutta hälyttävää ei tuloksista ole ilmennyt ja/tai huolen aiheet, joita ilmeni, ovat korjattavissa. Kuntotutkimuksen laatijan mukaan rakennuksesta on saatavissa korjaustoimenpiteiden jälkeen asianmukainen. Kuntotutkimuksessa ei ole mainintaa terveyskeskuksen nykyisen osan korjaustarpeen suuruudesta. Siinä ei ilmene, että korjausprosentti saattaisi nousta jopa 80 prosenttiin. Kunnanhallituksen esityslistatekstissä viittaus tässä yhteydessä kuntotutkimukseen ei ole paikkansapitävä.

8 Hankesuunnitelman laadinta valtuuston hyväksymän hankeohjeen mukaan
Sekä I ja II vaiheiden että III ja IV –vaiheiden hankesuunnitelmat on laadittu kunnanvaltuuston hyväksymän Kirkkonummen kunnan talonrakennushankkeiden hankeohjeen mukaisesti. Hankeohjeen mukaan hankesuunnitelman laadintaa edeltää tarveselvityksen tekeminen. Ohjeen mukaan tarveselvitysvaiheessa mm. käydään läpi tonttivaihtoehdot, ja hankesuunnitelma laaditaan valitun tonttivaihtoehdon pohjalta. Yhdyskuntatekniikan toimiala vastaa hankesuunnitelmien ja kustannuslaskennan kilpailuttamisesta. Molemmat terveyskeskuksen peruskorjauksen ja laajennuksen hankesuunnitelmat (I ja II sekä III ja IV) on laadittu Tilakonsultit Oy:n toimesta, ja kustannuslaskijana on toiminut Tocoman Oy.

9 Hankesuunnitelmasta poikkeaminen
Kunnanvaltuuston hyväksymän hankeohjeen mukaan hankesuunnitelmasta poikkeamiseen liittyvän muutoksen hyväksymisestä päätetään hankesuunnitelman hyväksymisprosessin mukaisesti. Vain vähäiset muutokset hankesuunnitelmaan voidaan hyväksyä palvelutuotannon johtokunnassa.

10 Eri tonttivaihtoehtojen selvittäminen
Yhdyskuntatekiikan ja perusturvan toimesta vuoden 2012 lopussa selvitettiin erillisenä asiana terveyskeksuksen eri tonttivaihtoehdot. Kunnanvaltuusto käsitteli ja merkitsi tiedoksi § 117 selvitykset, eikä palauttanut hankesuunnitelmia uudelleen valmisteltavaksi.

11 Hankkeen rahoitusta koskeva päätöksenteko
Vuoden 2011 lopulla pyydettiin selvitystä terveyskeskuksen rakentamisen rahoitusvaihtoehdoista. Selvitys oli kunnanvaltuiuston käsittelyssä kesäkuussa Valtuusto päätti tuolloin toteuttaa hankkeen omarahoitusmallilla.

12 Terveyskeskuksen laajennuksen ja peruskorjauksen hankesuunnitelmien mukaiset neliöhinnat €
Vaihe I Vaihe II Vaihe III Vaihe IV Alv puuttuu 2 157 1 372 1 811 2 503 Alv mukana 2 653 1 688 2 228 3 079

13 Perusturvan hankekohtainen investointisuunnitelma 2013-2017 (KV 15. 12
Perusturvan hankekohtainen investointisuunnitelma (KV ) pidetään voimassa TA 2013 TS 2014 TS 2015 TS 2016 TS 2017 Yhteensä Uudisrakentamishankkeet Keskustan terveysaseman laajennus (I vaihe) Keskustan terveysaseman laajennus (II vaihe) Perusparannushankkeet Keskustan terveysaseman saneeraus (II vaihe) Keskustan terveysaseman saneeraus (III vaihe)


Lataa ppt "Terveyskeskuksen laajennuksen ja peruskorjauksen käsittely 2007-2013 Kunnanvaltuusto 27.5.2013 Perusturvajohtaja Liisa Ståhle."

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google