Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Aija Vartiainen Monikulttuurinen toimintapäivä 20.1.2010 …toteutettiin työpajatyöskentelynä Koululla toimi koko päivän ajan kymmenen erilaista työpajaa,

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "Aija Vartiainen Monikulttuurinen toimintapäivä 20.1.2010 …toteutettiin työpajatyöskentelynä Koululla toimi koko päivän ajan kymmenen erilaista työpajaa,"— Esityksen transkriptio:

1 Aija Vartiainen Monikulttuurinen toimintapäivä 20.1.2010 …toteutettiin työpajatyöskentelynä Koululla toimi koko päivän ajan kymmenen erilaista työpajaa, joissa oli ohjaajina koulun entisiä ja nykyisiä oppilaita ja opettajia sekä Kontiolahden vastaanottokeskuksen asukkaita ja Kontiolahdella ja Joensuussa asuvia ulkomaalaisia. –Kaikki seiskaluokkalaiset osallistuivat päivän aikana kahteen satunnaisesti valittuun työpajaan. –Jokaisen työpajan kesto oli noin 60 minuuttia.

2 Afganistan-paja Afganistan-pajan suunnittelussa ja toteutuksessa yhdistivät voimavaransa koulumme entinen oppilas Javad Gholami ja nykyinen oppilas 9H-luokan Ahmed.

3 Angola-paja Angola-pajassa koulumme 9E-luokan oppilaat Carlitos ja Claudio kertoivat omasta kotimaastaan ja leikittivät oppilaita.

4 Elävä kirjasto Elävässä kirjastossa oppilaat saivat tutustua henkilökohtaisesti muutamiin talousalueellamme asuviin ulkomaalaisiin. Kuvissa ylhäältä taiteentutkija Leena Jääskeläinen sekä opiskelijat Ulruth Ndigue ja Mahad Faarah

5 Kielipuolipaja Kielipuolipajassa oppilaat saivat kokea miltä tuntuu opiskelu silloin, kun ei ymmärrä mitä opettaja puhuu. Kielipuolipajassa työskentelyohjeet annettiin vain ‘somaliaksi’. Pajan opettajan roolissa esiintyi Ulla Piirainen ja avustajana koulumme 9F- luokan oppilas Fardowsa.

6 Kolumbia-paja Kolumbia-pajassa Jose Sinisterra-Santana kertoi monipuolisesti kotimaastaan ja erityisesti sen luonnosta. Esityksen espanjan kielestä tulkkasi Minna Sinisterra-Santana.

7 Matka maailman ympäri Atk-luokassa oli mahdollisuus lentää maailman ympäri ensin Mika Kalasniemen johdolla ja sitten ihan itsenäisesti omalla koneella.

8 Rumpupaja Ghanalainen Philip Abbiw oli saapunut Joensuusta djembet mukanaan ja sai innostuneet soittajat rummuttamaan tahdissa…

9 Tanssipaja1 Tanssipajoja oli kaksi kappaletta. Toisessa pajassa somalialaiset sisarukset Hassan ja Zahra opettivat hiphoppia ja zumbaa

10 Tanssipaja 2 Toisessa tanssipajassa ohjaajina olivat afrikkalanen koreografi Babou ja intialainen tanssija Bhaskaran.

11 Zambuusit Kotitalousluokasta tulvivat makoisat tuoksut, kun somaliäidit Haboon ja Fadumo oppilaittemme Hamdan ja Ubahin avustamina ohjasivat meitä suomalaisia zambuusien valmistuksen jalossa taidossa.


Lataa ppt "Aija Vartiainen Monikulttuurinen toimintapäivä 20.1.2010 …toteutettiin työpajatyöskentelynä Koululla toimi koko päivän ajan kymmenen erilaista työpajaa,"

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google