Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

ПАСХА Pääsiäinen on Venäjällä ennen kaikkea kirkollinen juhla.

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "ПАСХА Pääsiäinen on Venäjällä ennen kaikkea kirkollinen juhla."— Esityksen transkriptio:

1 ПАСХА Pääsiäinen on Venäjällä ennen kaikkea kirkollinen juhla.
Pääsiäistä vietetään sunnuntaina ja sitä edeltävänä yönä. ПАСХА Lähiomaisten haudoille viedään seppeleitä ja ruokaa - kananmunia ja leipää. Haudalla pidetään muistohetki ja kohotetaan maljoja vainajan muistolle. Ortodoksiseen pääsiäiseen kuuluu myös varsinaisia juhlapäiviä edeltävä 40 päivää kestävä suuri paasto (Вели́кий пост). Kirkonmenot jatkuvat yön yli ja niihin kuuluu ristisaatto sekä kirkkoon tuodun ruoan siunaaminen.

2 Ortodoksinen pääsiäistervehdyksessä (христосова́ние):
На пасхальном богослужении в храме Христа Спасителя в Москве, Россия, Патриарх Московский и всея Руси Кирилл. Presidentti Vladimir Putin ja pääministeri Dmitrij Medvedev, hänen puolisonsa Svetlana Medvedeva and Moskovan pormestari Sergei Sobyanin. Lähde: Ortodoksinen pääsiäistervehdyksessä (христосова́ние): suudellaan kolme kertaa ja lausutaan Христо́с воскре́се - Kristus on noussut kuolleista Vastatervehdyksenä lausutaan: Во истине воскресе! - On totisesti noussut. Tähän tervehdykseen viitataan myös koristemunissa sekä ikoneissa olevilla kirjaimilla ХВ.

3 Pajunkissat ja koristellut pääsiäismunat kuuluvat venäläiseen pääsiäisperinteeseen. Virpominen sen sijaan ei kuulu. Ystäville ja tuttaville on tapana lahjoittaa itsevärjättyjä kananmunia tai puusta valmistettuja koristemunia.

4 Flickr: Sergei Galyonkin
Пасхальные яйца пасхальные открытки

5 Пасхальный хлеб - кулич
Pääsiäisen symboleja ovat myös pasha ja kulitsa. Kulitsa - wikipedia Kirsin resepti Pravmir.ru Hennan herkut Пасхальный хлеб - кулич Творожный торт - пасха Itse leivottujen kulitsojen siunaaminen kirkon pihalla. Pasha -wikipedia Kirsin resepti Фото: Анатолий ЖДАНОВ Natalian resepti

6 Fabergén kulta- ja jalokivitaide
Nikolai lahjoitti tämän munan vaimollensa Alexandra Feodorovnalle 1907 juhlistaakseen poikansa Aleksein syntymää kolme vuotta aiemmin. 1904 Venäjä kävi sotaa Japanin kanssa, josta johtuen munia ei valmistettu kahteen vuoteen. Tämä muna sisälsi timanttikaulakorun ja norsunluisen timanttikehyksisen pienoismuotokuvan Alekseista. Walters Art Museum Tsaari Nikolai II lahjoitti tämän Fabergé munan äidillensä pääsiäisenä 1901. Munan kansi avautuu ja sisältä paljastuu Hatsinan palatsin pienoismalli. Palatsi oli Aleksanteri III ja Maria Feodorovnan talviasunto. Fabergen pääsiäismunat

7 Ennen pääsiäistä Venäjällä vietetään laskiaista vastaavaa масленица-juhlaa. Juhla on pakanallista alkuperää ja siihen kuuluu mm. olkinuken polttaminen ja blinien syönti. Эту фотографию сделал Андрей Бутко.

8 Russian Easter Festival Overture, op. 36 by Nikolai Rimsky-Korsakov
XB – Христос Воскресе, hristos voskrese tarkoittaa suomeksi Kristus nousi kuolleista. Tämä on hyvän pääsiäisen toivotus, johon vastataan Воистину Воскресе, voistinu voskrese eli Totisesti nousi.


Lataa ppt "ПАСХА Pääsiäinen on Venäjällä ennen kaikkea kirkollinen juhla."

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google