Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Varhaiskasvatussuunnitelma Toijan päiväkoti

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "Varhaiskasvatussuunnitelma Toijan päiväkoti"— Esityksen transkriptio:

1 Varhaiskasvatussuunnitelma Toijan päiväkoti
Yhteystiedot: Salon varhaiskasvatus/Kiskontien alue Toijan päiväkoti Vilikkalantie 7B Kisko Varhaiskasvatusyksikönjohtaja: Nancy Sirkiä p / Ryhmä: Kuusenkävyt>> tiimit: Leppäkertut, Ampiaiset, Sudenkorennot, Perhoset Lastentarhanopettaja/varajohtaja Minna Lihr p / Hoitajat: Anu Troberg p Lastentarhanopettaja: Tuija Hietanen p / Hoitaja: Arja Turunen-Vainio Varahoitaja: Aija Norva (Kisko-Muurla) Aluevastaava: Tiina Mustonen/Torikadun päiväkoti p /

2 Päiväkodin käytäntöjä
Varaathan lapsellesi hoitoon varavaatteet ja vuodenajoista riippuen tarvittavat varusteet reippaaseen ulkoiluun. Nimikoithan kaikki vaatteet, käsineet ja jalkineet! Lapsesi varsinainen hoito alkaa siitä kun hän ensimmäisen kerran jää ilman vanhempia/huoltajia päiväkotiin. Täytättehän myös hoidon aloittamisen kaavakkeen (miten hoidonaloitus/perehdytys onnistui kohdaltanne) Hygienia: Huolehdithan lapsesi käsien pesusta aamulla tuodessasi hänet hoitoon! Infektiokierteiden ennaltaehkäisemiseksi pidämme yllä hyvää hygieniaa. Luovutathan lapsesi aamulla aina työntekijälle. Hoitopäivän päätyttyä lapset keräävät omat lelunsa, annetaan käsiheipat ja muistattehan, että vain aikuinen avaa portin!  Vuorohoidollisissa tarpeissa (ilta/yöhoitotarpeet, jotka aiheutuvat vanhempien työajoista, teemme yhteistyötä Salon keskustan alueen vuorohoitoyksikköjen kanssa. Kasvatuskumppanuus on yhteistä huolehtimista lapsesi kasvusta ja hyvinvoinnista. Tavoitteenamme on luottamuksellinen ja lämminhenkinen vuorovaikutussuhde vanhempien ja työntekijöiden välillä. Varhaiskasvatussuunnitelma lapsellesi tehdään noin 1 -2 kk:n kuluttua hoidonaloituksesta. Lapsesi oma lastentarhanopettaja varaa kanssanne ajan keskustelun käymiseen ( kodin ja päivähoidon havainnot). Kotona täytettävät vasun osa-alueet saatte kotiin noin 2 viikkoa ennen varsinaista keskustelua. Lomakkeet palautuvat vähintään viikkoa ennen takaisin päivähoitoon, jotta henkilökunta voi kirjata siihen omat havaintonsa yhteistä keskustelua varten.

3 Päiväkodin henkilökunta
arvot ja visio Päiväkotimme sijaitsee vehreässä, luonnonläheisessä ympäristössä Salossa Kiskon alueella. Toimimme kahdessa ryhmässä: Kuusenkävyt (3-5v) ja esiopetus ( 6-v ) lapsen ja lapsuuden arvostus leikki hellyys ja huumori turvallisuus ja vastuullisuus luonnon kunnioittaminen toisten arvostaminen ja suvaitsevaisuus Kuusenkäpyjen ryhmä on jaettu 4 pienempään tiimiin, joissa lapset saavat päivittäin rauhan toimia omien päivähoidon aikuisten kanssa. Päiväkodin henkilökunta ”Annamme mahdollisuuden onnelliseen lapsuuteen ja lämpimiin ihmissuhteisiin, oppimiseniloon sekä kestäviin elämän eväisiin.” (Salon kaupungin varhaiskasvatussuunnitelma)

4 Kieli ja vuorovaikutus Matematiikka Etiikka Uskonto ja elämänkatsomus
Päiväkotimme toiminta-ajatuksen keskiössä on hyvinvoiva lapsi, jolla on turvallinen, luonnonläheinen, monipuolinen ja iloinen oppimisympäristö. Lapsen luontaiset tavat oppia ovat leikkiminen, tutkiminen, liikkuminen ja kokeileminen (esim.taiteellinen) Kieli ja vuorovaikutus Matematiikka Etiikka Uskonto ja elämänkatsomus Luonto ja ympäristö ( Hyvän elämän ohjelma, kestäväkehitys) Terveys Fyysinen ja motorinen kehitys Taide ja kulttuuri Mediakasvatus Sosiaaliset taidot Päivähoidon toiminnan tavoitteena on mahdollistaa lapsille sellaiset välineet ja valmiudet, joiden avulla hän vähitellen voi perehtyä, ymmärtää ja kokea ympäröivän maailman monimuotoisia ilmiöitä. Joustava ja rakentava kasvatuskumppanuus vanhempien ja hoitohenkilökunnan välillä. Vanhemmat ovat oman lapsensa asiantuntijoita. Kuuntelu, kunnioitus, ja dialogi

5 Varhaiskasvatussuunnitelma
Työskentelyrauha luodaan jakamalla lapset leikkimään ja toimimaan pienempiin tiimeihin. Satuhieronta Pajatoiminta Hyvän elämän ohjelma (sosiaalinen, kulttuurinen, ekologinen ja taloudellinen ulottuvuus) Ekologiselta puolelta teemme mm. aktiivista kierrätystä lasten kanssa) Askeleittain-ohjelma Viskarikerho Varhaiskasvatussuunnitelma Lapsenne oltua hoidossa noin 1-2 kuukautta, laaditaan hänelle varhaiskasvatussuunnitelma (VASU) kirjaten yhteiset hänen kehitystään vastaavat tavoitteet. Vasua päivitetään 1-2 kertaa toimintakauden aikana. Kasvunkansio Lapselle kerätään päiväkodissa oma kasvunkansio, joka sisältää lapsen omia töitä ja muita mukavia päiväkotimuistoja. Tämä portfolio eli kasvunkansio kuvaa lapsen omaa ainutlaatuisuutta eli hänen omaa kasvuaan, kehitystään, oppimistaan ja kiinnostuksenkohteitaan. Sen avulla voidaan tarkastella lapsen persoonallista kehitystä.


Lataa ppt "Varhaiskasvatussuunnitelma Toijan päiväkoti"

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google