Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

VAPAAEHTOISTOIMINTA MUSTIJOEN PERUSTURVAN VAMMAISNEUVOSTOTYÖSSÄ.

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "VAPAAEHTOISTOIMINTA MUSTIJOEN PERUSTURVAN VAMMAISNEUVOSTOTYÖSSÄ."— Esityksen transkriptio:

1 VAPAAEHTOISTOIMINTA MUSTIJOEN PERUSTURVAN VAMMAISNEUVOSTOTYÖSSÄ

2 Vapaaehtoistyön eli vammaisten ja paikallisten vammaisyhdistysten voimavarat Vamma vähentää toimintamahdollisuuksia ja jakaa vammaiset eritasoisiin ryhmiin. o Skaala on akateemisista loppututkinnoista lukutaidottomiin. o Perheenjäsenen vammaisuus vie muun perheen voimia o Vammaiset ovat pääasiassa köyhiä Vammaiskentän vapaaehtoistoiminta poikkeaa muusta vapaaehtoistyöstä o Vammojen laatu jakaa toimijat pieniin ryhmiin kenttä hajanainen, yhteistyötä vähän tai ei lainkaan menneinä aikoina mustasukkaisuutta ja kilpailua o Toimijoina pääasiassa vammaiset itse tai heidän läheisensä, ulkopuolisia vapaaehtoisia on vähän. Useimmat heistä ovat työssä vammaishuollossa.

3 Vammaisten ja kunnan suhde Vammaiset ovat paljolti yhteiskunnan palvelujen varassa Erityiset vamman edellyttämät palvelut voivat toimia, mutta yleiset palvelut eivät sovellu hyvin vammaisten tarpeisiin. Raamibudjettien vaikutus virkamiesten ajatus- ja toimintamalleihin kiristää välejä o Valitus- ja oikaisuvaatimuskierre vaativa prosessi vammaiselle tai hänen perheelleen.

4 Vammaisneuvosto Vammaispalvelulain 13§:n mukaan kunnanhallitus voi asettaa vammaisneuvoston, jonka tehtävänä on edistää ja seurata kunnallishallinnon eri aloilla tapahtuvaa toimintaa vammaisten henkilöiden kannalta. Vammaisneuvosto voi tehdä aloitteita ja esityksiä sekä antaa lausuntoja asioista, joilla on merkitystä vammaisten henkilöiden elämisessä ja suoriutumisessa. Vammaisilla henkilöillä sekä heidän omaisillaan ja järjestöillään tulee vammaisneuvostossa olla riittävä edustus.

5 Vammaisten ja heidän järjestöjensä voimavaroista, heidän ja kunnan välisestä suhteestaan ja Vammaisneuvoston puolivirallisesta asemasta johtuu mielestäni mm että, – laissa mainituista tehtävistä on hankala suoriutua, koska tiedon hankkiminen kunnassa käynnissä olevista muutosprosesseista on vammaisosapuolen aktiivisuuden varassa – ja että kannan ottaminen on mahdollista vasta jälkikäteen. Silloin usein on edessä riita.

6 Vammaisneuvostotyön myönteiset vaikutukset Mäntsälässä ja Pornaisissa – Vammaisjärjestöjen yhteistyö ja tiedonvaihto on parantunut – Vammaisjärjestöt saavat ääntään kuuluviin ainakin kunnan sosiaali- ja terveystoimessa – Vammaisneuvostomme antaa lausuntoja julkisten rakennusten esteettömyydestä, ja niitä osin noudatetaan – Hyvistä palveluista on annettu julkista palautetta. – Liikkumisen esteettömyys on vuosien varrella parantunut.


Lataa ppt "VAPAAEHTOISTOIMINTA MUSTIJOEN PERUSTURVAN VAMMAISNEUVOSTOTYÖSSÄ."

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google